1. Lupe

    Lupe Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2016
    Messages:
    38
    Country:
    Thailand
    If anyone has solution to the game lagging when cheats are enabled, that'd be greatly appreciated!
    I'm on SXOS and everytime I enable any cheats, the game lags really badly unless I restart the game so I can't have any cheats on while playing.
    Does Atmosphere have this issue?
     
  2. Jericoss

    Jericoss GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 24, 2019
    Messages:
    350
    Country:
    Mexico
    2019111109230200-3C66B776DB1AA06323037049FACD96D3.jpg
     
    cloud-strife777 likes this.
  3. LokeYourLord

    LokeYourLord GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2017
    Messages:
    110
    Country:
    Korea, South
    I OC'ed my Switch which works just fine, though I am also using Atmosphere/Kosmos and haven't noticed the lag being as bad as you and the other guy describe it, must be a typical SX problem.
     
  4. Ultimos54

    OP Ultimos54 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 27, 2018
    Messages:
    506
    Country:
    Australia
    make sure your SXOS is up to date and if the code affects multiple thing just toggle it on and off,I don't know what else to try @Lupe
     
  5. madrio223

    madrio223 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    which codes are you using?
     
  6. LokeYourLord

    LokeYourLord GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2017
    Messages:
    110
    Country:
    Korea, South
    Apparently since multiple SX OS users seem to reporting lag issues, the common denominator here very much seems to be SX OS. Try OC'ing (I have CPU: 1326, GPU: 844, RAM: 1600) and using less cheats like others suggest. If none of that works, it's definitely an SX OS fault.
     
    Imparasite and Amost like this.
  7. Ignisflame

    Ignisflame GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 12, 2014
    Messages:
    259
    Country:
    Canada
    which is funny cause ive been using SXOS this whole time (because i dont want to install nsp files) with ZERO issues in performance testing and using codes as well
     
  8. dsrules

    dsrules GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    6,140
    Country:
    doesn't work for me
     
  9. LokeYourLord

    LokeYourLord GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2017
    Messages:
    110
    Country:
    Korea, South
    Check the sys-clk thread and the sys-clk-editor (to edit the values through an NRO on your Switch). My values are:
    CPU: 1326
    GPU: 844
    RAM: 1600

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I said multiple, doesn't mean everyone. Just because you don't have that issue doesn't mean others cannot have it, and the common denominator is SX OS. There can be an issue with something without you having that issue, I hope you know that.
     
    Last edited: Nov 12, 2019
    Mika_, eroxaz and Amost like this.
  10. Kc57

    Kc57 Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 11, 2019
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    searching for the address for the health for th

    Thanks, I may attempt this soon. At them moment I am able to enter a battle, put the switch to sleep, resume the switch and then I can connect noexs while in battle.
     
  11. madrio223

    madrio223 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 1, 2016
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    im an SXOS user and I'm experiencing no lag
     
  12. BlackwingAngelx

    BlackwingAngelx GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 7, 2013
    Messages:
    704
    Country:
    United States
    I can confirm, SXOS and not even the tiniest bit of lag. Cheats or not. It has to be on your end, make sure everything is updated.
     
  13. Lupe

    Lupe Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2016
    Messages:
    38
    Country:
    Thailand
    That's interesting. Are you using NSP or XCI? I'm playing straight from XCI atm. I might try installing NSP to see if it solves the issue.

    I'm using Firmware 8.0.1 on SXOS 2.9.2. Shall try installing the NSP instead of playing straight from XCI and see if it fixes the issue.
     
    Last edited: Nov 12, 2019
  14. alexj9626

    alexj9626 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 2, 2016
    Messages:
    757
    Country:
    Panama
    Same here... No lag.
     
  15. Ignisflame

    Ignisflame GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 12, 2014
    Messages:
    259
    Country:
    Canada
    clearly its possible, but what i dont understand is how a completely non-customizable cfw with only 1 file to load from can have such varying differences between users. The only thing i can think of is Emunand because im willing to bet thats the difference between me and others, I dont use emunand unless testing something potentially dangerous to my switch, and xecutor is known for half assing features
     
  16. BlackwingAngelx

    BlackwingAngelx GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 7, 2013
    Messages:
    704
    Country:
    United States
    XCI, I never use NSPs. No Emunand either.
     
  17. LokeYourLord

    LokeYourLord GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2017
    Messages:
    110
    Country:
    Korea, South
    Yeah that is my suspicion too, good point. We really don't know, the issue just started appearing to more testing needs to be conducted.
     
  18. Ignisflame

    Ignisflame GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 12, 2014
    Messages:
    259
    Country:
    Canada
    nsp installs leave your console open to a higher chance of being banned if something slips past the cfw's attempts to block telemetry that is sent to Nintendo. If you are using Emunand, try booting the game without it enabled and tell me the difference
     
  19. dsrules

    dsrules GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    6,140
    Country:
    do you have airplane mode off or on?
     
  20. Lupe

    Lupe Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 3, 2016
    Messages:
    38
    Country:
    Thailand
    My Switch is already banned, so installing NSP isn't a problem for me. I'm not using Emunand either.
    I'm using Firmware 8.0.1 on SXOS 2.9.2 with Airplane Mode on. I haven't upgraded to 9.0.1 because I heard 8.0.1 is more stable. Still have no idea what's causing the lag since some other SXOS users aren't experiencing it but some do.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Pokemon, Shield, Cheats