Pokemon Pearl not saving on my DS-X

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by zeroblitzt, Apr 21, 2007.

Apr 21, 2007
  1. zeroblitzt
    OP

    Newcomer zeroblitzt Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Pretty much just that. The save shows up on my card when I plug it in to the computer (its around 5KB). But each time I start up Pearl, it wont load it, it goes straight into a new game. Any tips?
     
  2. shadowofdarkness

    Member shadowofdarkness GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 17, 2007
    Messages:
    352
    Country:
    Canada
    No idea about your card but a pokemon save is 256KB on the game some cards like the R4 make the file 512KB (I don't know what else is in there) so yours is way to small.
     
  3. evadwolrab

    Member evadwolrab GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    203
    Country:
    United Kingdom
    Mine's saying the save file is corrupted. I played it, saved it, switched off. I've loaded it once since then and it's worked fine. Came to load it today after putting about an hour into it and it said the save file is corrupted, and loaded the 'previous save' which happened to be my first save at the start of the game.

    Edit: I'm using DS-X 4Gb
     
  4. gordillo

    Member gordillo GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    285
    Location:
    at school *BORED*
    Country:
    Canada
    you should go to the main page of this website there's a link to a solution
     
  5. zeroblitzt
    OP

    Newcomer zeroblitzt Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Well i saved at some various points (first town, second town, and the route in between them). All give me the same results.

    I may try Diamond to see if it works any better
     
  6. gordillo

    Member gordillo GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    285
    Location:
    at school *BORED*
    Country:
    Canada
  7. zeroblitzt
    OP

    Newcomer zeroblitzt Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I dont see how thats a solution
     
  8. gordillo

    Member gordillo GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    285
    Location:
    at school *BORED*
    Country:
    Canada
    well its for supercard at least
     
  9. zeroblitzt
    OP

    Newcomer zeroblitzt Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Supercard is not DS-X
     
  10. trepid

    Newcomer trepid Member

    Joined:
    Oct 14, 2006
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Are you guys using the latest firmware? because I've now tried both and don't have any problems.
     
  11. yaypandas

    Newcomer yaypandas Member

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    41
    Country:
    United Kingdom
    UNLUCKY m8, supercards working fine.
     
  12. TheSpade

    Member TheSpade GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 15, 2006
    Messages:
    504
    Location:
    Eastern U.S.A.
    Country:
    United States
    To confirm, I have DS-Xtreme, version 1.1.0, and the game plays and saves fine. Damn you all for making me play this.
     
  13. HBK

    Member HBK Clover - Fearless to Speak Now. ;)

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    1,813
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal

    [​IMG] Nope, DS-X compacts it's saves so they don't occupy space, it's a totally normal process. [​IMG]

    However, if saves are imported from the Net, they work, yes, but the it takes more time to "Save to EEPROM data" as the DS-X has internal memory, so saves are treated in a different way than the R4 or M3 Simply, which all use Micro SD cards.
     
  14. jesterscourt

    Member jesterscourt Not Brad.

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,153
    Country:
    United States
    I'm having a lot of trouble with certain games and the DS-X either corrupting or reverting to a previous save. Custom Robo Arena and Hotel Dusk, I'm looking at you... I have the latest firmware, if that helps.
     
  15. Emerson

    Newcomer Emerson Advanced Member

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    You seem to know what you're talking about, so could you help me?

    I've been trying to edit my DS-X save with the Pokesave program. I have to convert the save in order for the program to even open it. I make the edits, resave the .sav, and then convert it back to DS-X format. If I delete the old save on my DS-X and replace it, Pokemon says the save is corrupted and I lose everything. This happened when I was 30 minutes in so it was no big deal. I am now over 3 hours in so I'd prefer this not happen again.
     
  16. piccoro_z

    Newcomer piccoro_z Newbie

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    Mexico
    looks like the save file in the ds-x in the pokemon games is stored only in the epromm, i noticed this because when i loaded the usa ver of the game, the japanese save that i had auto loaded, maybe doing a reset on the card could solve the problem.
     
  17. HBK

    Member HBK Clover - Fearless to Speak Now. ;)

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    1,813
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    [​IMG] Correct, in which I tried the Pal Park method with my Euro Ruby, and it worked.

    Pokemon stores it's sav in 2 different methods. I mean, when I got the English ROM yesterday, I deleted all traces of my .sav and Japanese ROM, but it still continued to load! The EEPROM save was gone, but Pokemon seems to have an internal method of saving your progress.

    I used the Select + Up + B method to delete all data, then started a new game.

    About Pokesav, can't help you, sorry, it might not work with the English version.
     

Share This Page