Pokemon HG SS freeze after naming

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by darkfire9191, Apr 2, 2010.

Apr 2, 2010
  1. darkfire9191
    OP

    Newcomer darkfire9191 Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    OK so i have a r4 with 1.18 and latest ysmenu and i have a problem with the new pokemon hg ss U rom. After looking for a solution and googling for a hell of a long time, i cant find the answer. so im asking you.

    when i start it up and try to name my character, it shrinks the character and then freezes. i think this is a patch already out there but i cant seem to find it and i was hoping if you guys can direct me to a patch.

    NOTE: THIS IS NOT THE RANDOM FREEZING PROBLEM THAT FREEZES AFTER X NUMBER OF EVENTS


    So apparently i got it to work randomly. I was using the DeSmuME.0.9.4-win32 emulator to create a save file (EPPROM 512 kbit) renamed it to a sav file and managed to load the game on my ds with ys menu
     


  2. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    i highly doubt that.

    1.you must be really lazy to not find it
    2. you just want us to give you it so you don't have to do anything.
     
  3. mattbraum

    Newcomer mattbraum Member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    23
    Country:
    Brazil
    Man, guess you didn't search enough...

    Look for the post about Rudolph's patch...

    ^^"
     
  4. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    maybe he didn't TRY to search. lazy bum.
     
  5. darkfire9191
    OP

    Newcomer darkfire9191 Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    i patched it with the new patch from Rudolph.

    it didnt work............................

    plz dont be like that

    IT DOESNT WORK

    I ALSO TRIED PRE PATCHED ROMS STILL NO LUCK

    wow you guys are so like....

    do you guys rly think that i can miss a giant post like that O.o. lk seriously
     
  6. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    well even so, the game should work.

    says the 44 page of posts.
     
  7. .Darky

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    Yes, stupid people exist.

    I'm also using an original R4 with the latest YSMenu and my game hasn't froze once.
     
  8. mattbraum

    Newcomer mattbraum Member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    23
    Country:
    Brazil
    You have to use the patch with a CLEAN ROM...
     
  9. darkfire9191
    OP

    Newcomer darkfire9191 Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    ok so i used a clean rom (redownloaded and patched)
    and i tried arm 7- patching
    still nothing... music stops, game crashes
     
  10. .Darky

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    Format your MicroSD.
     
  11. HBK

    Member HBK Clover - Fearless to Speak Now. ;)

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    1,813
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    If you're using an emulator it WILL freeze at that point.
     
  12. .Darky

    Member .Darky GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    1,163
    Location:
    Lima
    Country:
    Peru
    ^

    lrn2read
     
  13. HBK

    Member HBK Clover - Fearless to Speak Now. ;)

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    1,813
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Check your calendar.

    Get your Panasonic Formatter out. After that, place the latest files and a copy of the ROM (patched). Test it and see if it works.
     
  14. darkfire9191
    OP

    Newcomer darkfire9191 Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    Canada
    SO yea i formatted it and it still doesnt work (with a patched JAP one) with 1.18 and ysmenu (1.17a12? or a sumthing)
    too lazy to try a USA one

    Im starting to think either its my card(btw i have an original r4-the black one not the white one) or my ds -.-
    FML

    i give up if you think of a way to fix this pm me or sumthing
    FRINGE TIME (ITS FINALLY BACK)
     
  15. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    are you loading up on 1.18 or ysmenu?
     
  16. devilguy370

    Member devilguy370 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    116
    Location:
    SF, YaY aReA
    Country:
    United States
    pokesav editor lawlolololololol69lolololl

    give it a try. lol
     
  17. simon1

    Newcomer simon1 Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Australia
    [​IMG]

    Uh, are you using the US Rudolph patch with the Japanese rom? They have different anti-piracy's, ergo, different patches.

    Also, if you're too lazy to download a US rom (which is Googling, and clicking a few links) you shouldn't even be breathing, because that must be too hard.
     
  18. Sleepy_Sheep

    Newcomer Sleepy_Sheep Member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    39
    Location:
    Antrim, Northern Ireland.
    Country:
    United Kingdom
    A few of my friends are having this exact same problem. They are using clean US Roms patched with Rudolphs patch ( Obviously they are using the .nds and not the .bak ) and they are still having this same problem. Whenever they choose their names and proceed to get smaller, the two screens go black but the music still plays.

    I suspect it is their cards, which are R4 clones from r4isdhc.com ( On further inspection of said site, under the contact us link, it looks like they are not the only ones having this same problem )

    Just because this patch fixes the vast majority of peoples issues, does not mean to say it fixes everyones.
     
  19. eXa

    Newcomer eXa Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    36
    Country:
    Netherlands
    LOL, you have to patch the USA one with Rudolph patch v2, not the Japanese.
     
  20. Sleepy_Sheep

    Newcomer Sleepy_Sheep Member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    39
    Location:
    Antrim, Northern Ireland.
    Country:
    United Kingdom
    We know that. So does the TS. He has already stated in his first post that he tried using the U Rom.

    That still does not explain why some people are still getting a crash/freeze after choosing their name. Although I still believe it has got to do with certain cards.
     

Share This Page