Pokemon Black 2 (Patched) having problems with my Acekard 2i

Discussion in 'Acekard' started by DemonParallax, Mar 30, 2013.

  1. DemonParallax
    OP

    Newcomer DemonParallax Newbie

    Joined:
    Mar 30, 2013
    Messages:
    5
    Country:
    Philippines
    I'm new in this forums but i came here to ask about this problem.
    The pokemon black 2 was working perfectly before when suddenly 1 day every time
    I open the game it freeze in white screen.
    What I do : We used to switch save slot (Default* is for me Slot 3 is for my brother)
    What i've done already : format the SD and recopy the game.
    Pokemon Black 2 (ROM SETTING): ALL DEFAULT!
    Acekard 2i INFO : AKAIO 1.9.0 with the latest firmware 1.4.1
     
  2. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,898
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    There's no reason to use a patched version of the ROM; Pokemon Black 2 works with AKAIO 1.9.0 clean. If you still have issues using a clean copy of the game, then I suggest you backup everything and reformat your SD card with the Panasonic SD Formatter.
     
  3. DemonParallax
    OP

    Newcomer DemonParallax Newbie

    Joined:
    Mar 30, 2013
    Messages:
    5
    Country:
    Philippines
    I think it doesn't matter if i use the clean one or the patched that's the thing i have and its working fine before but now i don't know what happened. The clean copy is english?
     
  4. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,898
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    There have been instances of patched games causing problems when the flashcart software is already set to bypass the anti-piracy measures.

    And yes, there are clean versions of the English game. It's recommended you use a clean copy, at least as a matter of troubleshooting. If that doesn't work, then I would try reformatting my SD card.
     
  5. DemonParallax
    OP

    Newcomer DemonParallax Newbie

    Joined:
    Mar 30, 2013
    Messages:
    5
    Country:
    Philippines
    Geeez thanks for your help.
    I'll give you an update once i'm done trying the CLEAN rom :)
     
  6. DemonParallax
    OP

    Newcomer DemonParallax Newbie

    Joined:
    Mar 30, 2013
    Messages:
    5
    Country:
    Philippines
    Dude! I TRIED THE CLEAN VERSION AND ITS STILL THE SAME!
    White screen when I opened the game! What's the problem? :/
    I already tried deleting the SAV file and it doesn't change anything!
    and i also format the SD card too with SDFormatter :(

    : I tried the Japanese version and its working fine but i don't wanna play it in JAP :(
     
  7. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,898
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Make sure you're doing a full format with SDFormatter; that can make all the difference. Also try disabling AAP in the ROM settings. If you're still having problems, I would try re-downloading the ROM from a different source.
     
  8. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  9. DemonParallax
    OP

    Newcomer DemonParallax Newbie

    Joined:
    Mar 30, 2013
    Messages:
    5
    Country:
    Philippines
    ITS WORKING FINE NOW I JUST HAVE TO CHANGE THE SETTINGS TO DISABLE IN ROM SETTINGS
     

Share This Page