ROM Hack Pokemon B/W AP Discussion Thread

HorseBox

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 24, 2009
Messages
53
Trophies
0
Location
Hyrule
XP
48
Country
Zorua said:
HorseBox said:
I have an R4i Gold card with the latest firmware downloaded.
I cannot open the Pokemon white rom on my card, clean or patched.
I get this messege

[Rom loading failed]
load rom errcode=-4
Please reset system

can someone people help me? thanks

Try this. Download it and extract everything from the archive to the root. It should work now.
thanks mate,
trying that now
 

HorseBox

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 24, 2009
Messages
53
Trophies
0
Location
Hyrule
XP
48
Country
Zorua said:
HorseBox said:
I have an R4i Gold card with the latest firmware downloaded.
I cannot open the Pokemon white rom on my card, clean or patched.
I get this messege

[Rom loading failed]
load rom errcode=-4
Please reset system

can someone people help me? thanks

Try this. Download it and extract everything from the archive to the root. It should work now.
This didn't work for me unfortunately.
I think because i am using a clone version of R4i Gold? (not completely sure).
The website on the cart is www(dot)r4igold(dot)cn.
and heres what the root of the card looks like:
314coxu.png


ignore that r4idsgold_upgrade... file. it shouldnt be there
 
Z

Zorua

Guest
HorseBox said:
Zorua said:
HorseBox said:
I have an R4i Gold card with the latest firmware downloaded.
I cannot open the Pokemon white rom on my card, clean or patched.
I get this messege

[Rom loading failed]
load rom errcode=-4
Please reset system

can someone people help me? thanks

Try this. Download it and extract everything from the archive to the root. It should work now.
This didn't work for me unfortunately.
I think because i am using a clone version of R4i Gold? (not completely sure).
The website on the cart is www(dot)r4igold(dot)cn.

Can you elaborate?

Yep, it's a clone.

First, put your original firmware back.

Then, download this, extract it to the root and run default.nds(if it doesn't automatically start) and then run pokemon.
 

HorseBox

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 24, 2009
Messages
53
Trophies
0
Location
Hyrule
XP
48
Country
Zorua said:
HorseBox said:
Zorua said:
HorseBox said:
I have an R4i Gold card with the latest firmware downloaded.
I cannot open the Pokemon white rom on my card, clean or patched.
I get this messege

[Rom loading failed]
load rom errcode=-4
Please reset system

can someone people help me? thanks

Try this. Download it and extract everything from the archive to the root. It should work now.
This didn't work for me unfortunately.
I think because i am using a clone version of R4i Gold? (not completely sure).
The website on the cart is www(dot)r4igold(dot)cn.
Can you elaborate?
I downloaded the file and extracted it. Then i copied the files to the root of my card..
Then tried to play the Patched rom and got the same error code.

However I may be doing something wrong. When i paste the files onto the micro sd, it didnt merge any folders or replace any files.
There is a folder called SYSTEM on the card.. do these files go in there instead of the root?
unsure.gif
 
Z

Zorua

Guest
HorseBox said:
Zorua said:
HorseBox said:
Zorua said:
HorseBox said:
I have an R4i Gold card with the latest firmware downloaded.
I cannot open the Pokemon white rom on my card, clean or patched.
I get this messege

[Rom loading failed]
load rom errcode=-4
Please reset system

can someone people help me? thanks

Try this. Download it and extract everything from the archive to the root. It should work now.
This didn't work for me unfortunately.
I think because i am using a clone version of R4i Gold? (not completely sure).
The website on the cart is www(dot)r4igold(dot)cn.
Can you elaborate?
I downloaded the file and extracted it. Then i copied the files to the root of my card..
Then tried to play the Patched rom and got the same error code.

However I may be doing something wrong. When i paste the files onto the micro sd, it didnt merge any folders or replace any files.
There is a folder called SYSTEM on the card.. do these files go in there instead of the root?
unsure.gif

No, it's supposed to be on the root. Can you take a picture again and also can you tell me the error you're getting?

EDIT: Look at my other post. I edited it.
 

HorseBox

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 24, 2009
Messages
53
Trophies
0
Location
Hyrule
XP
48
Country
ok. I put the YSMENU files onto my card, then loaded the default.nds.
Went to play the pokemon rom and got this messege:

Error
ttpatch.dat
Cannot open loader

If you want to see a print screen of the files i can post one
 
Z

Zorua

Guest
HorseBox said:
ok. I put the YSMENU files onto my card, then loaded the default.nds.
Went to play the pokemon rom and got this messege:

Error
ttpatch.dat
Cannot open loader

If you want to see a print screen of the files i can post one

Gimme a few minutes and I'll fix that. And no, I don't need a print screen. I'll edit this post once I'm done fixing it.

EDIT: Download this, extract everything to the root of your SD, run YSmenu.nds and then run your game. It should work now.
 

HorseBox

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 24, 2009
Messages
53
Trophies
0
Location
Hyrule
XP
48
Country
ill try that now.
thanks mate, i really appreciate it!!

Edit: Still having issues.
opened ysmenu.nds and then pokemon...
got this messege:

[Rom loading failed]
load rom errcode=-5
Please reset system

that was with a patched rom. I'll try with a clean rom.
 

Tombstoner

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Mar 24, 2011
Messages
99
Trophies
0
XP
159
Country
United States
I tried your firmware with my R4i Gold which I assumed was similar, but I can't save. Mine is from r4i-gold.com. Any help would be appreciated.
 

Fishaman P

Speedrunner
Member
Joined
Jan 2, 2010
Messages
3,291
Trophies
0
Location
Wisconsin
Website
twitch.tv
XP
1,814
Country
United States
Z

Zorua

Guest
Tombstoner said:
I tried your firmware with my R4i Gold which I assumed was similar, but I can't save. Mine is from r4i-gold.com. Any help would be appreciated.

What happens when you try to save?

Fishaman P said:
Zorua said:
HorseBox said:
clean rom didnt work either. got the same errcode -5.
unsure.gif


Gimme a few minutes. I'm looking into it. I'll edit this post when I find a solution.

EDIT: I found out the problem. I'm making the firmware now.

EDIT 2: http://www.mediafire.com/?lc79n79ah6h1k84

Hopefully, it'll work now.
smile.gif
You make firmware?

No. I compiled YSMenu, downloaded retrogamefan's latest update and then I took the extinfo, savlib, infolib and I copied them to YSMenu's TTMENU directory.

QUOTE(Lils @ Apr 2 2011, 11:05 PM)
i'm too lazy to read all 57 pages, so is there any patch to fix the union room and other wi-fi stuff?

Which flashcart do you have?
 

spurgu

Member
Newcomer
Joined
Mar 11, 2011
Messages
6
Trophies
0
XP
4
Country
Finland
spurgu said:
Hi, I hope I'm posting on the right place? figured theres no need for more threads about pokemon.
smile.gif


I'm trying to get pokemon white (eu, #5584) to run on my acekard rpg (just upragaded to akaio 1.8.6a) but im geting a "save data could not be accessed". It's a clean rom with soft reset and ap thing disabled. (tried different combos with enabling and siabling).

Also tried wood rpg since it was supposed to work on that too but same thing "save data could not be accessed".

I'm using the internal memory of the card, dont have any microSD cards or whatever they are.
smile.gif


TLDR; how to get pokemon white to work when geting a "save data could not be accessed"

Thanks in advance. If I posted in the wrong place, im sorry, can you direct me to the correct place?
smile.gif

Bump.
frown.gif
 

VascoAlmeida

Banned!
Banned
Joined
Feb 26, 2006
Messages
202
Trophies
0
XP
144
Country
My cousin had the exact same problem a week ago. Once he got a MicroSD and tried to run the game through it, the game worked perfectly.
Get a lent MicroSD and test it, if it works get one for yourself
smile.gif
 

Tombstoner

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Mar 24, 2011
Messages
99
Trophies
0
XP
159
Country
United States
Zorua said:
Tombstoner said:
I tried your firmware with my R4i Gold which I assumed was similar, but I can't save. Mine is from r4i-gold.com. Any help would be appreciated.

What happens when you try to save?
It freezes after I click Yes, music still playing.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Bout to get me a new washer and dryer if my bank approves my loan