Pokémon HG/SS

Discussion in 'M3 Adapter' started by theplasmastorm, Mar 12, 2010.

Mar 12, 2010

Pokémon HG/SS by theplasmastorm at 6:55 AM (2,503 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. theplasmastorm
    OP

    Newcomer theplasmastorm Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    87
    Country:
    United States
    Hmm seems to randomly freeze (and I mean randomly) on latest firmware.
    Anyone else?
    Could just be me though, need some affirmation.
     
  2. ACDCGAMER

    Member ACDCGAMER GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    188
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    This has been happening to everyone in some way or another, on many different flash cartridges. Until a working fix/patch is made, you're SOL unless you save every 5 minutes or so.
     
  3. wildfire95

    Member wildfire95 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    245
    Country:
    United Kingdom
    Im assuming the freezing is the anti-piracy check put in place. But i can verify for you guys a patch for the M3 is being coded as we speak, my source is impeccable, as always.
     
  4. DCG

    Member DCG GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    637
    Location:
    Schiedam
    Country:
    Netherlands
    I guess the patch will be there about 24 hours after the official release.
     
  5. ACDCGAMER

    Member ACDCGAMER GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    188
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    That's certainly nice. I was glad by how quick the M3 team responded to the anti-piracy checks found in Mario & Luigi: Bowser's Inside Story and the Japanese version of HG/SS back in September. [​IMG]
     
  6. -Mew-

    Member -Mew- GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    245
    Location:
    Croatia
    Country:
    Croatia
    Can't wait for a patch!
     
  7. mk.2

    Newcomer mk.2 Advanced Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    To me, it seems this game will freeze, like, in every 12 minutes interval. So, I do soft-reset every 10-11 minutes to avoid freezing. So far, I can play >1 hour without restarting my DS.

    Anxiously waiting for a fix... [​IMG]
     
  8. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Are your running the game through Sakura and not touchpod? Because touchpod might already have the AP fix.
     
  9. mk.2

    Newcomer mk.2 Advanced Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    I completely forget about Touchpod. [​IMG]
    I will tried running the game with it now, though I really doubt it would work...
     
  10. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    It never gave me any problems on my Acekard 2i. I am going to try the game later on my M3i Zero.
     
  11. mk.2

    Newcomer mk.2 Advanced Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    79
    Country:
    Australia
    The game still freezes with TouchPod, though less often, like, every 24-25 minutes instead of 12 minutes.
     
  12. InsaneNutter

    Member InsaneNutter GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    390
    Location:
    Yorkshire, UK
    Country:
    United Kingdom
    Ive played it for 30mins on Sukara 1.46 with no freeze or anything, dont really want to play anymore though as my pre-order from Play-Asia should be here next week and theres no way to dump saves on to it from what ive read.

    Must be very random then or i just got lucky.
     
  13. MisterMooth

    Newcomer MisterMooth Advanced Member

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    69
    Country:
    Australia
    Walk in and out of a house 24 times.
     
  14. FlashX007

    Newcomer FlashX007 GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 3, 2009
    Messages:
    1,295
    Country:
    United States
    i play it on the latest m3 real touchpod firmware and no luck it freezes and hopfully m3 will upload something tomoro nothing is confirmed for today unless it gets lucky and so far nothing but 54 pages of spam
     
  15. loony747

    Member loony747 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    156
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    It freezes for me as well, but it isn't that bad. I just soft-reset the game every 10 minutes (Select+Start+L+R) after saving, and keep on going. It really doesn't take more than 20 second between saving, restarting, and getting back on track. I'm up to the third Gym now.

    Still, keeping track of time does get cumbersome, so I'm hoping for a patch soon.
     

Share This Page