Pokémon black white screen

Discussion in 'M3 Adapter' started by Irissama, Mar 25, 2011.

Mar 25, 2011

Pokémon black white screen by Irissama at 1:04 AM (2,591 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Irissama
    OP

    Newcomer Irissama Member

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Messages:
    14
    Country:
    I've been trying to run Pokémon Black on my M3Real. If I go to receive a "mystery gift" in the opening menu, as soon as I get it and exit I get a white screen. Same for say, the DS Wifi menu. If I exit it, it'll freeze.

    I tried YSM3 on the Quadboot, I tried a clean rom (with the correct checksum, not a fake), then I tried to patch it... None seems to work. What am I doing wrong?
     
  2. M Dragon159

    Newcomer M Dragon159 Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    On the dark side of the moon
    Country:
    United States
    I thought the same, too, but did you ever wait a little while... I mean, I thought the same for about a week. I'd exit, see the white screen for like 5 secs, and then reset.

    However, it has quite a delay before officially starting up again... just check it ^.^
     
  3. Irissama
    OP

    Newcomer Irissama Member

    Joined:
    Nov 17, 2006
    Messages:
    14
    Country:
    Heeeyyy! You're right! It works!

    Wow that IS a long delay. Thanks a lot :3
     
  4. MegaShark

    Newcomer MegaShark Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    Huh? So, it isn't a freeze after all? If you wait for 5 seconds then the game will continue normally after exiting Wi-Fi?
     
  5. M Dragon159

    Newcomer M Dragon159 Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    On the dark side of the moon
    Country:
    United States
    Na, 5 seconds is like an estimate. It just takes a freakin' amazing length of time (relatively, I mean) for it to merely change from white. I heard Black Ops has a really freaky length of time for it to turn on; I think 17 seconds?
     
  6. MaxNuker

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    These issues are known to exist with the new pokemon games... i think we still need to wait for any ap measures... when you go into any wifi thing, when you exit you'll get white screen / crash AFAIK
     
  7. M Dragon159

    Newcomer M Dragon159 Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    26
    Location:
    On the dark side of the moon
    Country:
    United States
    By now, most people probably have the patched version of Pokemon, so bye-bye most AP measures.

    And you should try it out; everytime I left Mystery Gift and anything on that early menu, I'd always exit out onto a white screen. Laziness for a good amount of seconds showed me that it actually does work ^.^ (gooooooo laziness [​IMG]

    (Btw, before you ask where the Patched version is, first search GBAtemp to see if there is a patch, and then google a pre-patched ROM on Google if you unfortunately can't find one; read the rules, which state no supplying ROMs =P )
     
  8. MegaShark

    Newcomer MegaShark Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    I've just tried it now and I waited for like 5 minutes... but the DS never got past the white screen...

    What firmware are you using? I'm on Sakura 1.49 3rd.
     
  9. RchUncleSkeleton

    Member RchUncleSkeleton Skeletron 9000

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    1,131
    Location:
    California, USA
    Country:
    United States
    don't bother running the game on sakura....just get a clean rom and run it with ysm3(ys menu for m3), it works flawlessly!
     
  10. MegaShark

    Newcomer MegaShark Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    27
    Country:
    Portugal
    Thanks... I've installed Quad Boot and it works like a charm on YSM3!
    Can I set YSM3 to start on a "latest used roms" screen, or at least set the default start folder for ROMS?
     

Share This Page