Pokémon Black (2) on AK2?

Discussion in 'Acekard' started by Ammako, Feb 1, 2013.

Feb 1, 2013

Pokémon Black (2) on AK2? by Ammako at 6:54 AM (1,536 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Ammako
    OP

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    So a friend of mine got an AK2 and several games wouldn't work.
    So we updated AKAIO to the latest version (1.9.0), but for some reason, several games still cannot run, including Pokémon Black (2).

    Does anyone have any idea what the problem could be?
    He's tried formatting the microSD with Panasonic formatter before updating AKAIO, but it would get stuck on a white screen upon loading. Tried to load it while holding down X, but wouldn't work.
    (Cheats were also no on.)
     
  2. porkiewpyne

    Member porkiewpyne Report-er

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    1,941
    Country:
    Australia
    That's odd. Cos I also use Acekard and I have not run into any issues (and I am not even on AKAIO 1.9.0). Is the rom you are using clean? If not, then try to find the patch. That might be it. Not sure.
     
  3. Ammako
    OP

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    I got him to re-obtain the rom in order to see if it was just the rom that was messed up, but he told me it didn't change anything.
     
  4. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    lol re-obtain

    you need a CLEAN!! Rom
    Clean, no patches, no modifications, Clean
    get from another location, you can always dump it yourself
     
  5. yikkyon

    Member yikkyon GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    227
    Country:
    United States
    Format the SD card to 16K clusters using the Panasonic SD Formatter. I remember reading that certain games don't work unless you do.
    Happened to me too so I would try it if I were you.
     
    Ammako likes this.
  6. Ammako
    OP

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    He has gotten it from another location.
    Unsure if he actually can dump it from his retail cartridge, since his 3in1's battery is dead and he cannot use the Wi-Fi dumping method.
     
  7. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    well as its for you, you really need to dump it
     
  8. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    the rom should have a crc value of 25BA3AA6 or a crc value of 8A42D36E. the second value is for the dump that has the correct header.

    make sure the akaio loaders have been updated. if that fails format the msd card to 16k or higher clusters and turn off AP patching. (IE: format G: /Q /A:16k /FS:FAT)

    -another world
     
  9. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  10. Ammako
    OP

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    @Another World: I had tried turning off AP patching, but it didn't work. I'll have a go at checking the CRC values sometime if all else fails, though.
    @Rydian: I had downloaded the latest loader from the loaders page, but it was the same as the one which was bundled in the AKAIO download.

    Got a hunch that it may be that the card could require formatting with 16k clusters, since we've tried (almost) everything else (almost, because we haven't checked the CRC values.)
    That could make Black 2 work, but since Black (1) isn't a 512 MB rom, might not work for this one.
     
  11. mechadylan

    Member mechadylan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 18, 2009
    Messages:
    776
    Country:
    United States
    Are you sure about that? I just downloaded akAIO 1.9.0 from both GBATemp and akaio.net and they both have the July 4th, 2012 loaders. The loaders in the link that Rydian provided are dated November 29th, 2012. If you obtained akAIO 1.9.0 from any source other than either of those two, it's possible that that could be your problem.
     
  12. Ammako
    OP

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Both loaders had a timestamp of November 29th 2012.
     
  13. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States

Share This Page