Pls help! problem with my d2ckey

Discussion in 'Wii - Hacking' started by robriz, May 21, 2008.

May 21, 2008
  1. robriz
    OP

    Newcomer robriz Newbie

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Hi, im new to the forum, and modding.
    This was my first attempt so i decided to use a wii-clip with my d2ckey modchip. I installed the clip with the modchip and everything seemed to be going fine, so i tried an original game and it worked fine. Then i tried an image copied onto a dvd+R and it told me that it could not read the disk. The LED's are flashing so the chip is connected, or so i think, am i right? i checked d soldering points with a multi meter and everything seemed fine. I tried with both Nero and Imgburn, both at a speed of X2.4 using a benq dvd RW drive with Benq dvd+r disks.
    I would really appreciate it if you could give me any insite as to what is going wrong. Sorry if i seem like a noob, but i am so i would really appreciate any help or insite you could give me.
    Could it be i have a problem with the chip? ill post a photo of it, and if anyone notices any mistakes pls point them out (sorry it aint that gd quality but its the best I've managed to take)
    Also, i realized that i have one green LED and one red LED and i read about them being blue and red not green and read, is this a problem? And what are the two points on diagonal sides of the black chip and those labeled 1V5, JP1 and JP2 there for? am i supposed to do anything with them?
    Thanks for your time
    Rob

    [​IMG]
     
  2. SenorClean

    Member SenorClean GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    522
    Country:
    Australia
    Is the backup from the same region as your wii?

    I notice you have no region override settings jumpered. It may be worth your while getting the installation guide from the d2ckey website and jumpering to suit your region.

    Be careful removing wii-clips, they are pretty fragile.
     
  3. robriz
    OP

    Newcomer robriz Newbie

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    the backup is the same region as the wii, but should i jumper anyway? and would it really show that the disk is unreadable if i did not put on any region override?
    Thanks yet again
     
  4. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    tried dvd-r?
     
  5. robriz
    OP

    Newcomer robriz Newbie

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    i read that +r are the best, but im gna try -r too, and does the brand of d DVD or DVD rw drive make a difference? because i couldn ifnd any of the good brands of dvds so i bought some the same as my drive thinking they would work
     
  6. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    the best media 4 the wii is verbatim dvd-r
     
  7. Egrialuca

    Newcomer Egrialuca Member

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Japan
    dvd-rw might not work.
     
  8. goodl

    Newcomer goodl Newbie

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    Try burning 16x Verb -R at 12x, mine wont work at 4x burns
     
  9. krazykirk

    Member krazykirk GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    399
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    I always use DVD-R, and it works perfectly, you might want to try that.

    Good luck!
     
  10. robriz
    OP

    Newcomer robriz Newbie

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    ok, so small update, i tried using verbatim, but they still are not working, got any more advice? im thinking its something wrong with the dvd and how im writing the backup image to the disk, because the leds on the d2ckey work, would i be right?
     
  11. robriz
    OP

    Newcomer robriz Newbie

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    so, the LED do light correctly, i think i have a problem with when im writing the back ups to dvds, could you give me step by step like in detail instructions to writing the backup image to dvd, nd what dvd you use. And also do you need a special dvd burner to burn the backup image?
    thanks big time!
    Rob
     

Share This Page