PLEASE HELP ! ! WII UNMODABLE (SOFTMOD)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by cag999, Jan 10, 2010.

Jan 10, 2010
  1. cag999
    OP

    Newcomer cag999 Newbie

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    Hi

    Well where to start i had my wii running usb loader and gamma back uploader on firmware 3.2 or 3.4 then i thought it was time to upgrade so updated wii to 4.2 had no problems as it still had homebrew laucher on then installed the new usb loader had problems getting it to work as it needed cios 222 and 249 unst to run tried many installer to fix it still it didnt work so i decided to format wii system memory this is where it all goes wrong !! after format i tried the Bannerbomb hack and all the different ones and they just freeze then because i have a wiinja chip on the back of my wii i downloaded hbc to disk tried that but itwouldnt work so now i am left with a 4.2 wii with hdd connected and no softmod to run.

    please help
    i have spent hours trying to find the fix and im fed up of putting games in lol
     
  2. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    If you have SSBB try running Smash Stack.

    Also, if BannerBomb keeps freezing, make sure you don't have any other channels stored on your SD card. In fact, I recommend taking everything off your card and onto your PC and keeping only the necessary stuff for BannerBomb on there.

    PS: Formatting the system never solves anything. Ever. Don't do it again.
     
  3. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    1. Use proper punctuation
    2. Never format your wii
    3. Don't use the "trial and error" solution
    4. Which version of bannerbomb are you using? v1 or v2?
     
  4. cag999
    OP

    Newcomer cag999 Newbie

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    can i use usa version of smash attack i have tried all versions of bannerbomb
     
  5. cag999
    OP

    Newcomer cag999 Newbie

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    found out how to do it boot how can i boot ssbb usa on my pal wii thanks
     
  6. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    You'd have to use Gecko OS or a backup loader to do that. which would require to you be modded.

    So that's not gonna work. Try clearing your SD card and running BannerBomb again.
     
  7. cag999
    OP

    Newcomer cag999 Newbie

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    tried still freezes on all versions formated sd card and lot
     
  8. cag999
    OP

    Newcomer cag999 Newbie

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    i have wiinja deluxe and have run update 4 still wont play ssbb
     
  9. cag999
    OP

    Newcomer cag999 Newbie

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    i have wiinja deluxe and have run update 4 still wont play ssbb
     
  10. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Are you using the SD Menu to run it?

    If you're using Channel Management then that would be why it's not working.
     
  11. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Reinstall the cIOS using IOS250.
     
  12. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    He can't run any homebrew!
     
  13. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Yeah he can, he's just doing it wrong. Almost sure of it.
     
  14. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    I'll be honest, I just skimmed through the first post and I reread it and I missed the whole ZMOG I formatted mah Wii bit...

    But yeah. I just read it as:

    3.2/3.4 - HBC, cIOS
    Updated
    4.2 - HBC, stubbed cIOS.
     
  15. ocdetective

    Member ocdetective GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    601
    Country:
    Malaysia
    To me he is either:
    a) Installing the wrong version of bannerbomb for 4.2 (needs alpha v2 or one of its variants)
    or
    b) has the files either incorrectly named or in the wrong place.
    The update to 4.2 would initially have broken his HBC
    No way a previous 3.2 wii is unmoddable.
     

Share This Page