Please help really stuck and want to kill wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Mondeo man, Nov 28, 2009.

Nov 28, 2009
  1. Mondeo man
    OP

    Newcomer Mondeo man Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom
    Hello all

    Found this site whilst trying to mod my wii to run a hard drive but I have run into a problem which I have been stuck on for hours.

    I guess i am running 4.2 as it says 4.2e in the system menu screen

    I have followed every guide on here and elsewhere to the letter and even watched the videos but I cannot get Trucha restorer to work.

    I have the home brew channel and have loaded up the programme and followed the first step.Everytime I manage to downgrade ios15 but when I try to run it as the next step I get a load of random letters and numbers under the heading

    EXCEPTION (DSI) Occurred !

    STACK DUMP and

    CODE DUMP

    what am I doing wrong

    Please help

    Thanks in advance
     


  2. Kushinder

    Newcomer Kushinder Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Are you even reading the guide?
    It says MOVE ON.
     
  3. Mondeo man
    OP

    Newcomer Mondeo man Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom

    Tried doing that and it will not work

    Sorry
     
  4. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    what version are you using v1, v1.1 ???
     
  5. Mondeo man
    OP

    Newcomer Mondeo man Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom
    v 1.1

    when i skip this stage and go to the wad manager I get an error code of 2011 on the first install which tells me the trucha bug is missing

    thanks
     
  6. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    have you tried turning the wii off and then on and trying again???
     
  7. Mondeo man
    OP

    Newcomer Mondeo man Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom
    More times than I can remember [​IMG]

    I must be on my 15 attempt now and always get stuck at the same place
     
  8. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Have you tried the old WAD Manager 3 to install IOS16-64-v257-prod.wad then use Dopiosmod v8 and use ios16 just a thought i dont know if it would work because im on 4.1
     
  9. Mondeo man
    OP

    Newcomer Mondeo man Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom

    I have not yet tried that thanks I will have a look

    my IOS 15 says it is version 257 and I always get stuck at this point of the guide :

    Run Trucha Bug Restorer
    Choose IOS15 & press A. (Important)



    That is when it crashes [​IMG]
     
  10. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    your doing it wrong the first part says
    Run Trucha Bug Restorer
    Press B to choose No IOS Reload.
    Wait till it says Press 1 then press it.
    Go to Downgrade IOS15.
     
  11. Mondeo man
    OP

    Newcomer Mondeo man Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom

    I have followed the guide 100% at least 10 times now, I can downgrade ios 15 it is the next part which will not work

    Thanks for the advice though
     
  12. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    from what you said here it sounds like you haven't downgraded IOS15
     
  13. jazvdb

    Member jazvdb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    835
    Location:
    In front of computer...
    Country:
    United States
  14. Mondeo man
    OP

    Newcomer Mondeo man Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom
    Really ? it seems to run through that part fine with no error messages ?.

    What version of ios 15 should be shown at this point then ?

    Thanks for the quick reply
     
  15. Mondeo man
    OP

    Newcomer Mondeo man Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom
    Just thought I would add I am using the Modify.zip file from the download link and tried a similar one from elsewhere and I have tried it on 3 different sd cards none of them are sdhc

    I have also tried to load the files using wifi in Trucha as well as reading them from the SD card
     
  16. jabmaster2

    Member jabmaster2 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    United States
    have you tried trucha bug restorer mod?
     
  17. Mondeo man
    OP

    Newcomer Mondeo man Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom
    That is what I am using and getting stuck with

    Thanks
     
  18. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    So you've tried both the TRB 1.1 and TBR MOD and they both crash at that point trying to load IOS15?

    Have you tried doing the first step downgrading IOS15 again with both TBR's and then trying again?
     
  19. Mondeo man
    OP

    Newcomer Mondeo man Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United Kingdom

    sorry my mistake I have not tried TBR MOD but I will now

    thanks for all the help so far
     
  20. darbs

    Newcomer darbs Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United Kingdom
    I had this problem very recently, I found that if you press home on the Wiimote when the code dump happens it should boot you back into the homebrew screen, just try doing the Truncha downgrade again, it should work.
     

Share This Page