Please help me install 5.50 prometheus over 5.50 gen d3!

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by OmegaVitaminC, Aug 8, 2010.

  1. OmegaVitaminC
    OP

    Newcomer OmegaVitaminC Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    37
    Location:
    BEHIND YOU
    Country:
    United States
    ok, im worried ill screw something up on my psp 1000.
    i have 5.50 gen-d3 (full).
    im told that you cant install prometheus 5.50 over the "(full)" one. so first, how do I upgrade to the non "(full)" one?
    I tried downloading it, and i have a folder called PSP, and a file called 550.PBP.
    What do I do with each of these? where do I put them on the psp?

    once its installed, how do I install prometheus over it safely?
    im told messing with the flash thing can potentially brick the psp.
    thanks [​IMG]
     
  2. overslept

    Member overslept WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WALLY WORLD

    Joined:
    Mar 22, 2009
    Messages:
    706
    Location:
    California
    Country:
    United States
    I'm pretty sure your friend is pulling your leg.

    IIRC, Prometheus 5.50 can ONLY be installed over Gen-D3 Full. Can somebody back me on this?
     
  3. Jolan

    Member Jolan Unlimited Bear Works

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    1,384
    Location:
    Netherlands, currently
    Country:
    Bulgaria
    I'm not really sure either. When Prometheus came out, a 'modified' D3 also appeared, with claims that you had to reflash the 'modified' version in order to be able to install Prometheus.

    But you don't really want to install 5.50 Prometheus so you should be fine as you are now.
     
  4. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
  5. OmegaVitaminC
    OP

    Newcomer OmegaVitaminC Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    37
    Location:
    BEHIND YOU
    Country:
    United States
    Thanks for the link.
    But how do I reflash? I had my psp modded by someone else.
     
  6. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,481
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    You're on CFW already so I think it should be fairly easy. I've not checked the file structure in that link but I'd imagine it's normal; put the UPDATE folder containing the EBOOT inside the PSP folder, and I think you should be able to run it from the XMB.
     
  7. OmegaVitaminC
    OP

    Newcomer OmegaVitaminC Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    37
    Location:
    BEHIND YOU
    Country:
    United States
    Thanks, but thats where im having the problem. some tutorials say put it in the iso folder, some say put it in psp/game, you say put it in psp.
    I have no idea which one to do!
     
  8. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,481
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    What file do you have? Is it an .EBOOT inside an UPDATE folder inside a PSP folder?
     
  9. OmegaVitaminC
    OP

    Newcomer OmegaVitaminC Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    37
    Location:
    BEHIND YOU
    Country:
    United States
    I have 550.PBP and PSP/GAME/UPDATE/EBOOT.PBP.
     
  10. al5911

    Member al5911 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    288
    Location:
    Somewhere on earth ...
    Country:
    Hong Kong
    550.PBP in the ROOT and EBOOT.PBP in X:/PSP/GAME/UPDATE/ E B O O T . P B P. just run the update from xmb as you play your iso games.
     
  11. OmegaVitaminC
    OP

    Newcomer OmegaVitaminC Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    37
    Location:
    BEHIND YOU
    Country:
    United States
    Awesome, it worked!
    Now all I gotta do is install Prometheus 5.50.
    I have 7 files:
    EBOOT.PBP
    moon.prx
    peagasus.prx
    prometheus_key.txt
    prometheus_lite.prx
    vshctrl_01g.prx
    vshctrl_02g.prx

    What exactly am I suppost to do with these?
     
  12. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    Read the sticky on how to softmod.

    just stick it in PSP/GAME and run.
     
  13. OmegaVitaminC
    OP

    Newcomer OmegaVitaminC Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    37
    Location:
    BEHIND YOU
    Country:
    United States
    oh, I didnt know it would work the same way. thanks, its installed now!!
     
  14. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,481
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Ah, yes, the .PBP. [​IMG]

    Anyway, good that you've got it working. Anything else, tell us. [​IMG]
     

Share This Page