Pikmin not working with Softmii?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by FireFreek, Apr 29, 2009.

Apr 29, 2009
  1. FireFreek
    OP

    Member FireFreek GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    184
    Country:
    United States
    So yeah I burned a 1:1 copy of Pikmin(new play control) and it doesn't seem to work with my Wii with Softmii(not sure which version, lower than v2 though). I put the disc in and it the disc channel loads the Pikmin preview fine. When I start the game it gets stuck on a black screen. I went back to an old channel i had installed that loads wiigator's backup loader gamma. Game plays fine, but the screen shakes up and down a bit constantly. So i'm guessing that either that the region-free isn't working since it's a PAL version of the game, or that it's missing a new IOS? Anyone know what's wrong?

    I've got the original CIOSCORP(or whatever was in the first Softmii) and cIOSrev10.(also gamma doesn't load through the homebrew channel for some reason, it crashes while loading the menu.)
     
  2. FireFreek
    OP

    Member FireFreek GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    184
    Country:
    United States
    Does anyone know what's going on?
    Also going to add that Metroid Prime 3 PAL works.
     
  3. linkinworm

    Member linkinworm GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    1,326
    Location:
    Birmingham (England)
    Country:
    United Kingdom
    either need better region free hack for preloader. or your tv just sucks
     
  4. FireFreek
    OP

    Member FireFreek GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    184
    Country:
    United States
    Well i just installed preloader v.29 and used this hacks.ini:
    [Region free Wii games]
    version=289
    offset=0x81379818,0x81377AC4
    value=0x38600001,0x38000001
    [Skip disc update check]
    version=289
    offset=0x813791A0,0x813791A4
    value=0x60000000,0x60000000

    I enabled them both and still the same problems.
     
  5. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    what system menu are you running on?

    if it's one before 4.0 then it might be a missing IOS? i dont know exactly which ones pikmin uses but since it's a new game i'd say it was that. then again, would the game load at all without the right IOS'?

    also, what the hell is 'new play control' all about? google wont even explain that to me.

    ALSO

    Can anyone tell me what the difference between cIOS_r9 and cIOS_r10 is please?

    what were the issues with cIOS_r10 that people talked about?

    is there currently a cIOS that allows the USB loader and a USB device to be used at the same time? (eg rock band from USB HDD and rock band USB Instruments?)


    Cheers

    sorry to add that at the end of every post, but i dont want to start a new topic and annoy everyone XD
     
  6. FireFreek
    OP

    Member FireFreek GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    184
    Country:
    United States
    Running 3.2U. New Play Control is a line of Gamecube game remakes for the Wii. I think the difference between cIOS_rev9 and cIOS_rev10 is that one is more recent. The 9 and 10 mark the version numbers, essentially.
     
  7. FireFreek
    OP

    Member FireFreek GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    184
    Country:
    United States
    EDIT: Argh, double post. Someone delete this.
     

Share This Page