pikmin 2 (wii version) system update?

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by darkbillie, Apr 27, 2009.

Apr 27, 2009
  1. darkbillie
    OP

    Newcomer darkbillie Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Netherlands
    i just got pikmin2 but when i put the cd in there is an system update...can i take this update away with brickblocker or do i need to do somthing else? its the PAL version btw
     
  2. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    it probably wants to install one or more of the new IOS files. That's 38, 53 and 55.
     
  3. temp4746

    Newcomer temp4746 Advanced Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    84
    Country:
    Israel
    Mine wants to update to, but im afraid to update from a burnt disk.
    And if i update from nintendo it will install menu 4.0 blocking me from homebrew.
    Although i dont use any homebrew now, if i ever want in the future to use any, i will be blocked from it.
     
  4. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,283
    Country:
    Netherlands
    then you should extract the ios files i mentioned from the iso.
    install them manually via wad manager
     
  5. temp4746

    Newcomer temp4746 Advanced Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    84
    Country:
    Israel
    Sadly i dont use the homebrew channel (lack of sd card and fear of bricking).
    I have no option to install the homebrew channel due to family members also not allowing me.

    The only option is to either update from the cd or from the internet.
    But again im afraid of a bad update from the burnt cd or blocking myself completely from homebrew by updating from nintendo (if someone ever actually wants to use homebrew).

    And lets not mention the fact that the last time i had to update from nintendo (that was before homebrew was blocked) it allways gave me errors and i had to keep retrying until it finally succeeded (it was weird, when it failed it moved so slowly but when it finally worked it updated in 5 secs) [​IMG]
     
  6. SublimeAndEtc

    Member SublimeAndEtc GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    West Palm Beach, FL
    Country:
    United States
    You need to install the mentioned IOS files if you want to play. That's all there is to it. If you update through the disc there's a good chance you'll be ruined. How can you not use the homebrew channel, yet play burned copies?
     
  7. muffin

    Member muffin GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    105
    Country:
    United Kingdom
    i have got the orignal game and that will not even load up and play i have loaded iso 38. 55 . 58 and no difference i have notivced that it is asking for a update from the disc , i am useing wiiflow and preloader v0.30 iso v70 system menu v482 , homebrew 1.0.6 ios 61 v19.26, wii system ver 4.2e
    cIOSCORPv3.5. and i have also tried the hack in preloader still no difference [​IMG]
    any ideas why this game will not load ????
    thankyou
     
  8. xile6

    Member xile6 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Messages:
    358
    Country:
    United States
    will only load if you run ntsc 480i and doesnt need the update i play it on my ntsc wii via uloader or cfg usbloader
     

Share This Page