Homebrew PicoDrive TWL - SEGA Genesis/Mega Drive emulator for Nintendo DS(i)

Jergum

Member
Newcomer
Joined
Sep 15, 2020
Messages
19
Trophies
0
Age
19
XP
22
Country
United States
I got it working with the DSi version, I made a dummy 16KB save file and it worked fine, here it is
(It's not a txt, GBAtemp just disallows .sav files for reasons. Be sure to rename it to public.sav and put it into /title/00030004/4b435645/data if using the US version)

when i go into "/title/00030004/4b435645/data" it doesnt say that persay. It says "/title/00030004/53524c41/content". Is it still okay for me to put the file there?
 

Jergum

Member
Newcomer
Joined
Sep 15, 2020
Messages
19
Trophies
0
Age
19
XP
22
Country
United States
when i go into "/title/00030004/4b435645/data" it doesnt say that persay. It says "/title/00030004/53524c41/content". Is it still okay for me to put the file there?
I got it working with the DSi version, I made a dummy 16KB save file and it worked fine, here it is
(It's not a txt, GBAtemp just disallows .sav files for reasons. Be sure to rename it to public.sav and put it into /title/00030004/4b435645/data if using the US version)

I... I'm so lost and frustrated. So I went to TMFH, installed Cave Story, found the /title/00030004/4b435645/data file, and I noticed that there was a public.sav already there, but I replace it with yours anyway. So I boot it up, and says save file is corrupted, and then:

Couldn't create NAND save file (errno. 14)
 

RocketRobz

Coolest of TWL
OP
Developer
Joined
Oct 1, 2010
Messages
14,836
Trophies
2
Age
22
XP
16,936
Country
United States
I... I'm so lost and frustrated. So I went to TMFH, installed Cave Story, found the /title/00030004/4b435645/data file, and I noticed that there was a public.sav already there, but I replace it with yours anyway. So I boot it up, and says save file is corrupted, and then:

Couldn't create NAND save file (errno. 14)
Try checking your SD card for errors, otherwise you seem to be out of luck.
 

Jergum

Member
Newcomer
Joined
Sep 15, 2020
Messages
19
Trophies
0
Age
19
XP
22
Country
United States
I am honestly. For some reason though the public.sav file banjo2 gave me only prompts the special error.

Well, if this is to be the end, then I just want to sincerely thank both of you. Sorry for my nagging. The whole time i was just eager to get it working. Thank you both again for putting up with me.
 

wariobar

Active Member
Newcomer
Joined
Jun 7, 2020
Messages
36
Trophies
0
Age
37
XP
202
Country
Spain
Proper sound/music emulation will likely never be implemented, as it's out of my scope.

Hi Robz8, thanks a lot for working on this and on other awesome projects!!

Quick one, do you have in mind working on PicoDrive TWL more than the 2 points that you defined in the ToDo list? Those 2 points were Sound playback (WIP) and DSi: Move screen drawing to DSP.
 

RocketRobz

Coolest of TWL
OP
Developer
Joined
Oct 1, 2010
Messages
14,836
Trophies
2
Age
22
XP
16,936
Country
United States
Hi Robz8, thanks a lot for working on this and on other awesome projects!!

Quick one, do you have in mind working on PicoDrive TWL more than the 2 points that you defined in the ToDo list? Those 2 points were Sound playback (WIP) and DSi: Move screen drawing to DSP.
Unfortunately, I have no ideas (at least currently).
 

Ora_Iso

New Member
Newbie
Joined
Jan 13, 2020
Messages
2
Trophies
0
Age
30
XP
24
Country
Indonesia
Has anyone tried port from Picodrive Notaz source code...? in the past, on symbian port
is very good

sorry for my bad english
 

oleguer

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Mar 9, 2018
Messages
54
Trophies
0
Age
34
XP
213
Country
Spain
I have twilight menu ++ on my nds (loaded from sd card) and only this picodrive emulator cant run any ideas? need bios file? or other? I cant see the emulators roms on twilight menu++ ^^'''' Thanks forum!!
 

Zense

GBARunner2 config: Touch touchscreen -> Press R
Member
Joined
Apr 20, 2008
Messages
1,868
Trophies
1
XP
3,253
Country
Italy
I have twilight menu ++ on my nds (loaded from sd card) and only this picodrive emulator cant run any ideas? need bios file? or other? I cant see the emulators roms on twilight menu++ ^^'''' Thanks forum!!
You should make sure your ROMs have the right extension at the end of the filename. I believe it's ".gen". If it's something else just rename.
 
Last edited by Zense,
  • Like
Reactions: Alexander1970
General chit-chat
Help Users
    KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie: https://youtube.com/shorts/mCVK2BkF6MQ?feature=share