Phantom Hourglass refuses cheats!

Discussion in 'CycloDS' started by Balrogs.Pain, Aug 9, 2008.

Aug 9, 2008
  1. Balrogs.Pain
    OP

    Member Balrogs.Pain GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    473
    Location:
    maryland
    Country:
    United States
    Well, in my other thread, someone(I forgot who told me, sorry) told me that its mabye because of the trimming i did on the carts, so i got all my old roms, but heres the weird thing. i enable cheats, and i can play tetris with only the light blue block, or get all the metoes, or even get 99,999 bells in animal crossing. But for some reason when i try out phantom hourglass, it completely ignores the fact that i enabled cheats. And whats really weird is when i open the enhanced menu, Everything in there works fine. . except the fact that the Cheats: Enabled, button, is grayed out. So im here to ask for help. Can anyone tell me how to fix this weird problem?

    I have tried getting a different rom, i tried one trimmed and one not (The trimmed was before, when it said cheats were activated but they didnt work for it), i tried getting multiple cheat engines(The files, forgot the appropriate name) and i even tried reinstalling the firmware. and nothing seems to work. Help me if you can!
     
  2. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    Use firmware 1.5 B1.
     
  3. Balrogs.Pain
    OP

    Member Balrogs.Pain GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    473
    Location:
    maryland
    Country:
    United States
    I just downloaded it, and it still seems to refuse to bring up the menu of "Do you wish to use cheats?" and it still says its disabled in enhanced menu. T_T
     
  4. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    enable it in the options menu.

    Oh wait. Opps. Are you using Narins database?
     
  5. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    If cheats are enabled and it doesn't ask you if you want to use cheats, then all that means is that you don't have any cheats for your version of the ROM. Are you playing the (U) version of Phantom Hourglass?
    Are you using Narin's cheat files (not the default CycloDS cheats)?

    If so, then the cheats should work.

    Tell me, where did you put the user.evocheats file?
     
  6. Ferrariman

    Member Ferrariman Hip-Flop and cRap

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    3,357
    Location:
    Canader.
    Country:
    Canada
    The default cheat file that comes with the CycloDS has almost no games.
     
  7. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    It certainly does not have Phantom Hourglass since it's relatively new compared to the Cyclo, but it does have Animal Crossing and Meteos.
     
  8. Balrogs.Pain
    OP

    Member Balrogs.Pain GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    473
    Location:
    maryland
    Country:
    United States
    i believe im using Narins.

    Quick edit: I am using narins, and i used the cheat code editor to check if there are any cheats for the (U) version of LOZ. there are.
     
  9. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Where did you put the user.evoCHEATS file?
     
  10. Balrogs.Pain
    OP

    Member Balrogs.Pain GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    473
    Location:
    maryland
    Country:
    United States
    Where i found the origional User.evoCheats file. in the CycloDS folder.
     
  11. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Seems you did nothing wrong. Only possible explanation is that you have a bad/incorrect version of the ROM. Unfortunately, we can not help you there.
     

Share This Page