Tutorial Patch PSN games to work even without ReActPSN

Alex4nder001

Part-time thug
Member
Joined
Jul 28, 2017
Messages
449
Trophies
0
Location
London
XP
1,472
Country
United Kingdom
I can't get this to work. First it didn't work because zlib1.dll was missing, so I downloaded it, put it inside System32 and SysWOW64 Windows folders, and then inside every folder in the archive. When I tried running it again, it gave me this:
make sure that "ECHO is off..rap" is inside the raps folder.
Press any key to continue . . .
'is' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
scetool 0.2.9 <public build> (C) 2011-2012 by naehrwert
NP local license handling (C) 2012 by flatz
[*] Error: Could not process in\EBOOT.BIN
ECHO is off..rap is invalid.
aborting...
Press any key to continue . . .

all done.
the patched files are inside the "out" folder.
Press any key to continue . . .
I'm trying to patch Tomb Raider (PS1, Europe). I got the PKG and RAP file from the same place, and I extracted the PKG with LMAN's PSN PKG Decryptor & Extractor. I have EBOOT.BIN and ISO.BIN.EDAT in the "in" folder and EP0776-NPEF00011_00-GTOMBRAIEN000001.rap inside the "raps" folder. I'm running Windows 10 Home edition 64bit. I did not modify any of the files in the archive.
 
Last edited by Alex4nder001,

Sakitoshi

GBAtemp Official Lolimaster
OP
Member
Joined
May 8, 2012
Messages
2,240
Trophies
0
Age
31
Location
behind a keyboard or a gamepad
Website
sakiheru.blogspot.com
XP
2,648
Country
Chile
I can't get this to work. First it didn't work because zlib1.dll was missing, so I downloaded it, put it inside System32 and SysWOW64 Windows folders, and then inside every folder in the archive. When I tried running it again, it gave me this:
make sure that "ECHO is off..rap" is inside the raps folder.
Press any key to continue . . .
'is' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
scetool 0.2.9 <public build> (C) 2011-2012 by naehrwert
NP local license handling (C) 2012 by flatz
[*] Error: Could not process in\EBOOT.BIN
ECHO is off..rap is invalid.
aborting...
Press any key to continue . . .

all done.
the patched files are inside the "out" folder.
Press any key to continue . . .
I'm trying to patch Tomb Raider (PS1, Europe). I got the PKG and RAP file from the same place, and I extracted the PKG with LMAN's PSN PKG Decryptor & Extractor. I have EBOOT.BIN and ISO.BIN.EDAT in the "in" folder and EP0776-NPEF00011_00-GTOMBRAIEN000001.rap inside the "raps" folder. I'm running Windows 10 Home edition 64bit. I did not modify any of the files in the archive.
I'm pretty sure this doesn't work for ps1 games. only psn titles.
 

Alex4nder001

Part-time thug
Member
Joined
Jul 28, 2017
Messages
449
Trophies
0
Location
London
XP
1,472
Country
United Kingdom
I'm pretty sure this doesn't work for ps1 games. only psn titles.
Oh yeah one thing I forgot to mention was the PKG didn’t have an eboot.bin only an eboot.pbp so I tried renaming it. But that’s not the main issue, which seems to be either I’m missing some libraries on my PC or the script is completely broken.
 

Batzarro

Member
Newcomer
Joined
Jun 1, 2014
Messages
10
Trophies
0
Age
40
XP
82
Country
Unfortunately this also doesn't work for me. I had the same zlib1.dll problem an earlier poster mentioned, so I downloaded that which did get rid of that error message. But it was replaced with a 'The application was unable to start correctly' error. If I then run it as an admin, that error doesn't pop up, but Saki's Autopatcher v1.0 then says there is no files in the 'In' folder. I tried it with Another World (U), SEGA Classics - Golden Axe I (U) and Jetpack Joyride (U). Maybe it's just very picky when it comes to which games it works with?
 
Last edited by Batzarro,

dsiman

Member
Newcomer
Joined
Sep 4, 2012
Messages
12
Trophies
0
XP
146
Country
United States
Unfortunately this also doesn't work for me. I had the same zlib1.dll problem an earlier poster mentioned, so I downloaded that which did get rid of that error message. But it was replaced with a 'The application was unable to start correctly' error. If I then run it as an admin, that error doesn't pop up, but Saki's Autopatcher v1.0 then says there is no files in the 'In' folder. I tried it with Another World (U), SEGA Classics - Golden Axe I (U) and Jetpack Joyride (U). Maybe it's just very picky when it comes to which games it works with?

Try this version of zlib1.dll, it works fine for me. The 64 bit version of zlib does not work and throws errors.
https://www.dll-files.com/download/...1.dll.html?c=TVlweCt2KzRKeVQ0UE1BU3c4V3JLUT09
 

dsiman

Member
Newcomer
Joined
Sep 4, 2012
Messages
12
Trophies
0
XP
146
Country
United States
Does anyone know how to patch dlcs so that they are recognized? The patcher refuses to patch the dat unless there is an eboot.bin.
 

Naendow

Brick-Master
Member
Joined
Jan 4, 2016
Messages
566
Trophies
0
Age
21
XP
1,824
Country
Germany
I have a problem with patching Mirror's Edge (EU version). I've tried to install the pkg via several ways, and I always get the following error:
Code:
The installed game is corrupted. The game will close.
You must delete the installed game and then reinstall it to play this game.
Is anyone able help me? :S
 

SpiffyJUNIOR

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 13, 2016
Messages
680
Trophies
0
Age
30
Location
US
XP
1,353
Country
United States
I have a problem with patching Mirror's Edge (EU version). I've tried to install the pkg via several ways, and I always get the following error:
Code:
The installed game is corrupted. The game will close.
You must delete the installed game and then reinstall it to play this game.
Is anyone able help me? :S
Bad PKG most likely.
 

Naendow

Brick-Master
Member
Joined
Jan 4, 2016
Messages
566
Trophies
0
Age
21
XP
1,824
Country
Germany
Nope, it wasn't. I've managed to patch the init.edat file and now it works. :)
But still, thank you very much for your idea.
 

huckleberrypie

Member
Newcomer
Joined
May 16, 2011
Messages
22
Trophies
0
XP
177
Country
United States
Will this work on a PS1 Classics title with just the EDAT file? (actually, nvm that, turns out that won't work)

Also, apparently this does not work on Disney-Pixar Brave as patching the eboot and EDAT files results in a black screen upon launching the game. Tried it on NPUB30809.
 
Last edited by huckleberrypie,

Magsor

I am watching you
Member
Joined
Dec 1, 2010
Messages
1,274
Trophies
0
Location
Amos
XP
1,001
Country
Canada
Will this work on a PS1 Classics title with just the EDAT file? (actually, nvm that, turns out that won't work)

Also, apparently this does not work on Disney-Pixar Brave as patching the eboot and EDAT files results in a black screen upon launching the game. Tried it on NPUB30809.
Yeah this is an old thread. in 2021, I suggest you use duckstation for PS1 in HD and RPSC3 works wonderfully with this title.
 

godreborn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2009
Messages
22,010
Trophies
1
XP
13,727
Country
United States
I think psx games can be done without the rap file. I can't recall exactly, but it may be as simple as making a fix based on the content id like C00 games do.
 
General chit-chat
Help Users
    Ophelia_Later @ Ophelia_Later: im having trouble getting the file ntr-forwarder and i can't play my roms downloaded to my o3ds xl