Patch IOS70?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by cheez203, Jun 28, 2010.

Jun 28, 2010

Patch IOS70? by cheez203 at 11:16 PM (4,341 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. cheez203
    OP

    Member cheez203 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    131
    Country:
    Canada
    Hi guys. Im wondering what patching the ios70 does. does it enable any new important features? is it important?
     
  2. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    Lets you play pirated wiiware/vc games from sd menu.
     
  3. cheez203
    OP

    Member cheez203 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    131
    Country:
    Canada
    is that all?
     
  4. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    It enable the system menu to load fakesigned disks. Like recovery disks from the recovery menu, should you be silly enough to banner brick your wii. You should patch it.
     
  5. Kikoshi

    Member Kikoshi GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    154
    Location:
    Cuba
    Country:
    Hmm, so where do i get this patch stupidly asking >.>?
    and also to load up the recovery disk, does Preloader have to be in Boot2? or as an IOs?
     
  6. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    google download IOS70 or patch with dop-mii.
     
  7. nl255

    Member nl255 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    1,998
    Country:
    You could always install cIOS60.wad from cioscorp 3.6 (do not install cioscorp, just install the cios60 wad with wad manager) and then tell priiloader to use ios60 for the system menu. That way you don't have to risk patching ios70 and bricking. Unfortunately, darkcorp is not available as individual wads so the easiest way to get a hacked ios60 is to get it from the older cioscorp package.
     
  8. Kikoshi

    Member Kikoshi GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    154
    Location:
    Cuba
    Country:
    well recently i installed the 4.2 Following the guide to have hbc and everything else running, Did i already patched Ios70? seeing that 4.2 uses IOS70 v6687.
    Or is this a different Ios? Eventhough i googled the IOS70 and i have Dop-Mii what else should i do? Its been a while.
    Thank guys [​IMG]
     
  9. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    Ok if you googled you should see a patchedfreethebug wad. Install with wad manager.

    If you are using dop-mii download ios70 and patch it. It should give you options.
     
  10. Burton

    Member Burton Real Life VIP and Educator

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    880
    Country:
    Puerto Rico
    XFLAK"S NUSAD at this thread has that patched ios.
     
  11. Kikoshi

    Member Kikoshi GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    154
    Location:
    Cuba
    Country:
    @Riley can you walk me through using Dop-Mii if thats possible?
    @Burton Thanks Burton, I'll check this one out.
     
  12. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    DOP-mii -> IOS's -> IOS70 press install. It will ask you if you want to patch. say YES to all.

    EDIT: make sure its v6687
     
  13. Kikoshi

    Member Kikoshi GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    154
    Location:
    Cuba
    Country:
    aaaah.
    Thank you! apparently when selecting the Ios70 with Dop-Mii it mentioned that I already had it
    I installed it using this tutorial ( because i was in 3.2U ) http://gbatemp.net/t171901-modify-any-wii-4-2-below and is the same .wad file and name version.
    So do i still need to do so?..
    Sorry if im bugging you with all this man, just want to make sure im doign things right, because with a click of a button, everything can be gone [​IMG].
    Thanks for answering me before.
     
  14. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    The one in the guide ISNT PATCHED.
     
  15. Kikoshi

    Member Kikoshi GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    154
    Location:
    Cuba
    Country:

    Thank you! thats what i wanted to know [​IMG]
    btw, I keep reading while i was googling for the Ios70 info, that after installing this, i gotta reinstall Priiloader and Bootmii ? O_ o
    Or just reinstall Priiloader?
     
  16. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    No thats if you remove the system menu.
     
  17. Kikoshi

    Member Kikoshi GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    154
    Location:
    Cuba
    Country:
    Alright, Thank you very much man! Updated right now, and running! thank you loads for the fast replies as well!
     
  18. cheez203
    OP

    Member cheez203 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    131
    Country:
    Canada
    just reinstall priiloader or youll get a garbled error message at bootup. I think.
     
  19. Coto

    Member Coto GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,278
    Country:
    Chile
    Awesome. I WAS LOOKING FOR THIS!

    Thanks mauifrog =)
     

Share This Page