Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Reecey

    Reecey Mario 64 (favorite game of all time)
    Member

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    5,807
    Country:
    Raw Error: 0xc8a0802b could not install app.

    Sorted the job out thanks, it was because I was trying to install it to my sd card and not the nand, pressed L, happy days! :)
     
  2. erk_is_my_homeboy

    Newcomer

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    15
    Country:
    United States
    I am afraid to install Codename STEAM and run it on my N3DSXL 9.0U, because Codename STEAM includes the 9.4 update. Does anyone know anything about this? I don't want to risk experimentation because I've heard a .cia updating your system can brick it.

    In other news, proper US dumps of GBA games are in the wild, and they work with Pasta CFW. Proper JP GBA/NES were around before now, and those worked with Pasta/PBT too. I'm sure US NES and EUR GBA/NES will be dumped soon for those who want them.
     
  3. CravingCritic

    CravingCritic Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 1, 2014
    Messages:
    79
    Country:
    United States


    Just grab a FW spoofed CIA and it won't bug you to update.
     
  4. MRJPGames

    MRJPGames Pretty great guy
    Member

    Joined:
    Aug 17, 2013
    Messages:
    1,168
    Country:
    Netherlands
    It will always prompt the update, just installing the CIA itself won't do anything. If it's a scene dump it probably doesn't have the update included anyway.
     
  5. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut
    Moderator

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    15,058
    cia games don't contain updates anyway
     
    kactusss likes this.
  6. VerseHell

    VerseHell GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,070
    Country:
    France
    No, cias don't have updates, the worse that can happen is that the game won't boot.
     
  7. Scarlet

    Scarlet Pretty Pretty Princess
    Reporter

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    3,690
    Country:
    United Kingdom
    For the record, if you do install it, I don't believe you'll be able to buy and download it legitimately from the eShop. I found it was the case with ORAS updates I installed as a CIA so be warned.
     
  8. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    19,401
    Country:
    Norway
    Well, I already mentioned the changes needed to Shadowtrance. I also forked PastaCFW on github and uploaded my changes so he can copy them directly if he wants.
    I don't know how he bundled everything into one .3dsx. But actually making brahma autoboot arm9payload.bin is easy (it already does it if you hold D-pad left on start so it's a simple change to make a brahma version that autoboots if you like)


    Edit: Try this. It will autoboot arm9payload.bin which has to be placed in either the brahma directory or on the SD root. I'm not sure which. All I did was remove the d-pad left check so it will always autoboot regardless.
    Personally I think it's best to keep brahma and the payload as separate files so they can be updated individually.
     

    Attached Files:

    hippy dave, capito27 and kactusss like this.
  9. WeedZ

    WeedZ Possibly an Enlightened Being
    Moderator

    Joined:
    Jan 13, 2015
    Messages:
    3,641
    Country:
    United States
    Awe shit son! It's actually happening. I think the scene just exploded.
     
  10. capito27

    OP capito27 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Messages:
    874
    Country:
    Swaziland
    gonna add this for the main release, ok with you ? (credits to you, obviously)
    Edit : Nvm , i will make it myself, that way i can switch a little the source ^^
     
  11. Shadowtrance

    Shadowtrance GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    2,493
    Country:
    It was easy really, i use an earlier version of Brahma from before the interactive menu was added... from this commit. https://github.com/patois/Brahma/tree/de92fe00dd8b6fee64f260d00bea2af6d820bc8e and changed this line https://github.com/patois/Brahma/blob/de92fe00dd8b6fee64f260d00bea2af6d820bc8e/source/brahma.c#L328 to point to /3ds/CFW_Loader/cfw_loader.bin instead of /arm9payload.bin.

    So the auto boot versions i posted earlier in the thread Intronaut mentioned are actually that Brahma version as the 3dsx / smdh files and the .bin file is just a modified version of https://github.com/patois/3DSProjects/tree/master/Brahma/examples/helloARM9.

    I also saw your changes on your fork and I'll look at adding them and hopefully it can auto-boot and auto-select the right version.
     
  12. Jademalo

    Jademalo GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    330
    Country:
    Just a quick question since I can't find a simple answer - Does this boot a custom NAND rather than replacing it entirely? As in, when the console is rebooted, does the process have to be repeated in order to actually run/install the unsigned games? (In addition to that second question, if the patch is removed do already installed cias not load, or are they still fine? As in, does it need to be signed only to be installed, or does it need to be signed to be both installed and run?)

    I haven't really been following the 3DS scene, and it's extremely confusing since Gateway seems to be both the name of an exploit and a flash card. I've also confused myself because I remember reading something years ago about installing a custom firmware, but this seems like it isn't installed entirely.

    Thanks
     
  13. DSpider

    DSpider GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    560
    Country:
    Romania
    Well, if the Pasta CFW bin can be made so that it detects the firmware automatically, and an older version of Brahma can be used that boots the .bin file automatically, then why not just change Brahma's icon (and name), so that you only have to tap it from the Ninjahax homebrew menu?

    Can you guys do this?


    The icon can look something like this:

    [​IMG]
     
    Idaho and kactusss like this.
  14. capito27

    OP capito27 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 19, 2015
    Messages:
    874
    Country:
    Swaziland
    this is what i am implementing atm ;)
     
    kactusss likes this.
  15. kactusss

    kactusss GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 10, 2012
    Messages:
    225
    Country:
    France
    Can you put your work on github too ? It will be easier to follow the changes and the releases :)
     
    Idaho likes this.
  16. Suiginou

    Suiginou (null)
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    565
    Country:
    Gambia, The
  17. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    19,401
    Country:
    Norway
    Oh haha I completely missed the cfw_loader.bin file. That's pretty easy then (but it would be better to use the newest version and comment out the check in main.c ;) )
    Plus change this in quick_boot_firm: load_arm9_payload("/arm9payload.bin");
     
  18. DSpider

    DSpider GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    560
    Country:
    Romania
    These have already been answered. Read the thread.

    Pasta CFW is just something that you run over sysNAND. It's applied to RAM, so nothing is installed (i.e. no chance of bricking), so rebooting the console makes it go away. It simply bypasses Nintendo's signature checks, making it so that you can run and install unsigned .cia files (via DevMenu, BigBlueMenu, etc).

    It currently doesn't support emuNAND or anything like that.

    You need to run it every time you want to run unsigned .cia files. If you don't run it after a cold boot, then the installed .cia files simply won't run. It's already explained in the first few pages. Read them.
     
  19. kamo

    kamo GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Messages:
    180
    Country:
    Italy
    Any chance to get this CFW ported to 4.5 cfw users? Without CN?
     
  20. MRJPGames

    MRJPGames Pretty great guy
    Member

    Joined:
    Aug 17, 2013
    Messages:
    1,168
    Country:
    Netherlands
    There is a chance, but there seems to be too little interest for it to be soon. But who knows, technically it should be possible.
     
    MrJason005 likes this.
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - installed, (required, unsigned

Thread Status:
Not open for further replies.