PassWe 3 vs. Passcard 3

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by slvrdrgn123, Sep 24, 2006.

Sep 24, 2006

PassWe 3 vs. Passcard 3 by slvrdrgn123 at 10:39 AM (1,739 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. slvrdrgn123
    OP

    Member slvrdrgn123 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    172
    Country:
    United States
    I will be buying my first flash kit and was wondering which passme device would be better. From the PassWe 3 review, it seems to be a very good device, but is there any real difference from any of the other passme's. Also, one of the threads said that it doesn't boot up the normal screen, is that true?

    Was thinking of getting:

    M3 Lite + Passcard 3 bundle

    http://www.gamersection.ca/product_info.ph...65p64bfa82ebdj7

    or

    M3 Lite + PassWe 3
    http://www.gamersection.ca/product_info.ph...products_id=289
    http://www.gamersection.ca/product_info.ph...products_id=287

    Thanks.
     
  2. Heinrisch

    Member Heinrisch GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Messages:
    294
    Country:
    Sweden
    Either pass device works, I would go with the cheaper one. I don't really understand what you mean with the "normal screen." I think that as long as a boot device works, it is good, and since they are in a boundle, they should work.
     
  3. lookout

    Member lookout GBAtemp Board Room

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    1,619
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    you might get a Passcard 4?
     
  4. slvrdrgn123
    OP

    Member slvrdrgn123 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    172
    Country:
    United States
    I can't seem to find any Passcard 4 on the site. Where are they sold at?

    And by normal screen, I mean the normal DS boot screen. Someone said that the PassWe 3 boots up its own screen instead of the DS screen.

    Thanks for the replies.

    Also, anyone have any idea when Acekard is coming out? it seems to be the best option since it doesn't require a passme card and uses micro SD also. I'm willing to wait if it's coming out in a few months.
     
  5. apelete

    Newcomer apelete Member

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    25
    Country:
    France
    The Passwe 3 does not seem to boot to DS main menu.
    I have already bought two of them, and they DO NOT boot to the main menu. They directly boot the flashcart without any splash screen instead.
    I do not know where shaunj got his Passwe from when he did the review, but none of my two Passwe act as his'... [​IMG]
     
  6. Topsy

    Member Topsy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 28, 2006
    Messages:
    105
    Country:
    Canada
    I sure would like to understand this whole passcard thing and know what you're getting when you order it...

    How come Shaunj's review Passwe 3 boots to the menu? Yet, others don't?

    I have an EZPass 3 that I got in August. It boots to the menu if the DS is set to "manual mode". I just received a second EZPass 3 from kick trading this week (expecting it to be the same as the first) and it doesn't boot to the menu (just like apelete's passwe 3s).

    I had a Passcard 3 before and it wouldn't boot to the menu iether, but there is a video of a Passcard 3 booting to the DS menu a few threads lower.... WTF is going on?

    Are they all using the same passcards, but with a different label and some have splash screens enabled?

    My main concern is I would love to know which type is the NEWEST technology. I believe it is the type that boots to the menu and this was done for compatability reasons.

    There was an update put out by G6 recently (4.5a) that would lock up the G6 Lite with a Passcard 3 that didn't boot to the menu - any other passcard worked. G6 fixed this quickly with another update, but was the problem due to the older type Passcard 3s? Will there be more issues with this type of passcard?

    Kick trading e-mailed me the following explanation when I asked about this. "You state you enjoy the way the first EZPass3 works and wish that the second one we sent functioned the same. Sadly it does not, this is something the EZFlash team decided to do in their design.".

    I thought the passcards that show up in the DS menu are the newer design? Kick is saying it's the other way around?
     
  7. Bowser128

    Member Bowser128 King Koopa

    Joined:
    May 26, 2006
    Messages:
    506
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    My PassWe doesn't boot into the DS boot menu either, I would like Shaunj66's input on this. Aside from that minor niggle though the PassWe is a good NoPass because it does the job without any messing with a 'splash screen' etc.
     
  8. fischju_original

    Banned fischju_original I used to be a jerk before i got banned

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Messages:
    1,014
    Country:
    United States
    you know you can boot to ds menu if you hold select when starting it up? and gba mode if you hold start
     
  9. shaunj66

    Administrator shaunj66 Administrator

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    9,830
    Location:
    South England
    Country:
    United Kingdom
    Very weird guys because mine does boot to the menu. [​IMG]

    Option is right there as it was in the review.

    My PassWe3 came from shop.01media.com - they should have them in stock and should probably be the same versions as mine.
     
  10. Topsy

    Member Topsy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 28, 2006
    Messages:
    105
    Country:
    Canada
    @shaun hmmm, I thought the same about my EZPass 3's... Assumed I would get the same one if I ordered from the same place I got the first?

    @fischju thanks. That's interesting. On my EZPass 3 that shows in the DS menu, if I hold "start" and the DS is set to "automatic mode" then it does indeed go to the DS menu and not boot the flashcard (M3 Lite/g6 Lite) - select does nothing.

    On my EZPass that can't get to/show in the DS menu, start & select do nothing.

    It looks like the only way to get to the DS menu with the "autoboot flashcard" passcards is to remove the passcard from the DS?
     
  11. Bowser128

    Member Bowser128 King Koopa

    Joined:
    May 26, 2006
    Messages:
    506
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    With my PassWe Start and Select don't do anything upon booting the DS.
     
  12. apelete

    Newcomer apelete Member

    Joined:
    May 14, 2006
    Messages:
    25
    Country:
    France
    Start or Select don't do anything on both of my PassWe...
     

Share This Page