Passcard 3 problem

Discussion in 'M3 Adapter' started by D-Trogh, Oct 25, 2006.

Oct 25, 2006

Passcard 3 problem by D-Trogh at 6:25 PM (1,521 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. D-Trogh
    OP

    Member D-Trogh GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    166
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Well.. today I've got my M3 Lite + Passcard 3 and a TF card..
    I tested it right away.. everything OK
    BUT THEN.. I tried Ninji (homebrew) and it loaded.. ok but it was stuck when the loadbar was full..
    I waited a couple of second and then turned of the power..
    And WTF !!
    My Passcard 3 isn't responding !
    It always says: There is no DS Card inserted

    Plzzz help me [​IMG]
     
  2. g.crow

    Member g.crow beide mittelfinger hoch

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    770
    Country:
    United States
    impossible that homebrew app killed your passcard.
    clean the contacts of the passcard and ds slot1, try again.

    homebrew has to be launched by pressing "start", not "a" button.

    mars
     
  3. D-Trogh
    OP

    Member D-Trogh GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    166
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Thanx.. But that doesn't work
    REally wierd.. it worked 2 times.. and then :'(
    And a normal DS Card works.. so [​IMG]
    Or it's the contact, or it's the Passcard 3 that's broke [​IMG]

    Edit:
    BTW.. when it worked.. I needed to choose 'Passcard 3' from the menu..
    But when I see video's the Passcard 3 'software' automaticly loads when you boot it..
    How is this possible ?
     
  4. g.crow

    Member g.crow beide mittelfinger hoch

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    770
    Country:
    United States
    in your ds menu you can set the option to auto-boot ds games, so does the passcard when you activate this option

    mars
     
  5. D-Trogh
    OP

    Member D-Trogh GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    166
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Ow ok, tnx.. so it isn't a fake [​IMG]
    I ordered on Winsunx btw

    Any tips how it will work ? [​IMG] :'(
     
  6. g.crow

    Member g.crow beide mittelfinger hoch

    Joined:
    Feb 26, 2006
    Messages:
    770
    Country:
    United States
    besides cleaning the contacts? nope, sorry.
    try the passcard in another ds, if it doenst work there, send it back to winsunx and get a replacement.
    or talk to them that it stopped working and you tried on another ds, maybe they send you a new one without you having to send it back, which, for me, would be to much trouble.

    mars
     
  7. D-Trogh
    OP

    Member D-Trogh GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    166
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Damn.. !
    Well, it does read my Brain Training (only DS game) so I think it isn't because of dust..
    And when it doesn't work.. well yeah, I'll report it to Winsunx
     
  8. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    some people try squeezing the case a bit to tighten it, I'd open up the sucker and make sure it's aligned and tighten it back down.
     
  9. D-Trogh
    OP

    Member D-Trogh GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    166
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    So.. what do you want me to do ?

    I'm from Belgium.. so I dodn't understand you that good..
     
  10. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    Try to press down on the passcard to make sure the contact stays tight and makes good contact in slot 1.
     
  11. D-Trogh
    OP

    Member D-Trogh GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    166
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    I allready tried that.. and it doesn't work [​IMG]
    BTW, When I compare it with my Brain Age Card it looks like the Passcards 'contact points' are a bit thinner that on the Brain Age Card
     
  12. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    Since the passcard worked initially, it's most likely the contacts that aren't making good connections with the slot 1 contacts. If you can't get it to work after fiddling with it etc (find someway to make it fit tighter). I would exchange it from the seller.
     
  13. vancitypimp

    vancitypimp Newbie

    My advice is, that if you get it to boot up again, Flash your DS with FlashME v7 so you dont have to deal with the mega battery power drainer that is the Passcard 3, and you can then throw it in the garbage.
     
  14. natkoden

    Member natkoden Not a New Member

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    776
    Country:
    Argentina
    Agree

    Passcard 3 sucks, flash your DS, the best solution [​IMG]
     
  15. falco123

    Member falco123 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2006
    Messages:
    293
    Country:
    United States
    "Mega battery power drainer?" Did someone do some scientific testing in the last month or two that I missed out on? Because last time I checked, I only lost half an hour.

    Booting up and taking out passcard ftw for the lazy if you really need extra battery for a trip.
     
  16. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    results vary, when I tested last on my navy blue, I lost a tad over half hour. That was enough of a reason to flash...though that was with a real slot1 retail game, wasn't with a passcard. But I'm assuming it's the same deal.
     
  17. D-Trogh
    OP

    Member D-Trogh GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    166
    Location:
    Belgium
    Country:
    Belgium
    Well.. maybe I'll flash it.. when I get a new one or can use a Passcard of someone..
    I just find it so ... arghh.. you know... what when I brick it ?
     
  18. tama_mog

    Member tama_mog Kupo

    Joined:
    May 6, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    Only ways to brick a ds while flashing are 1) not following instructions/doing research 2) totally not having control of your hands 3) intentional. It's easy, read the guide on gbatemp here in the review section to satisfy your curiosity to how easy it really is.
     

Share This Page