Hacking Passcard 3 problem

D-Trogh

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 18, 2006
Messages
167
Trophies
0
Location
Belgium
Website
promh.freehostia.com
XP
291
Country
Belgium
Well.. today I've got my M3 Lite + Passcard 3 and a TF card..
I tested it right away.. everything OK
BUT THEN.. I tried Ninji (homebrew) and it loaded.. ok but it was stuck when the loadbar was full..
I waited a couple of second and then turned of the power..
And WTF !!
My Passcard 3 isn't responding !
It always says: There is no DS Card inserted

Plzzz help me
cry.gif
 

g.crow

beide mittelfinger hoch
Member
Joined
Feb 26, 2006
Messages
769
Trophies
0
Website
Visit site
XP
182
Country
United States
impossible that homebrew app killed your passcard.
clean the contacts of the passcard and ds slot1, try again.

homebrew has to be launched by pressing "start", not "a" button.

mars
 

D-Trogh

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 18, 2006
Messages
167
Trophies
0
Location
Belgium
Website
promh.freehostia.com
XP
291
Country
Belgium
impossible that homebrew app killed your passcard.
clean the contacts of the passcard and ds slot1, try again.

homebrew has to be launched by pressing "start", not "a" button.

mars
Thanx.. But that doesn't work
REally wierd.. it worked 2 times.. and then :'(
And a normal DS Card works.. so
huh.gif

Or it's the contact, or it's the Passcard 3 that's broke
cry.gif


Edit:
BTW.. when it worked.. I needed to choose 'Passcard 3' from the menu..
But when I see video's the Passcard 3 'software' automaticly loads when you boot it..
How is this possible ?
 

g.crow

beide mittelfinger hoch
Member
Joined
Feb 26, 2006
Messages
769
Trophies
0
Website
Visit site
XP
182
Country
United States
besides cleaning the contacts? nope, sorry.
try the passcard in another ds, if it doenst work there, send it back to winsunx and get a replacement.
or talk to them that it stopped working and you tried on another ds, maybe they send you a new one without you having to send it back, which, for me, would be to much trouble.

mars
 

tama_mog

Kupo
Member
Joined
May 6, 2006
Messages
1,288
Trophies
0
Website
Visit site
XP
251
Country
United States
Since the passcard worked initially, it's most likely the contacts that aren't making good connections with the slot 1 contacts. If you can't get it to work after fiddling with it etc (find someway to make it fit tighter). I would exchange it from the seller.
 
V

vancitypimp

Guest
My advice is, that if you get it to boot up again, Flash your DS with FlashME v7 so you dont have to deal with the mega battery power drainer that is the Passcard 3, and you can then throw it in the garbage.
 

falco123

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 5, 2006
Messages
293
Trophies
0
Website
Visit site
XP
195
Country
United States
"Mega battery power drainer?" Did someone do some scientific testing in the last month or two that I missed out on? Because last time I checked, I only lost half an hour.

Booting up and taking out passcard ftw for the lazy if you really need extra battery for a trip.
 

tama_mog

Kupo
Member
Joined
May 6, 2006
Messages
1,288
Trophies
0
Website
Visit site
XP
251
Country
United States
results vary, when I tested last on my navy blue, I lost a tad over half hour. That was enough of a reason to flash...though that was with a real slot1 retail game, wasn't with a passcard. But I'm assuming it's the same deal.
 

tama_mog

Kupo
Member
Joined
May 6, 2006
Messages
1,288
Trophies
0
Website
Visit site
XP
251
Country
United States
Only ways to brick a ds while flashing are 1) not following instructions/doing research 2) totally not having control of your hands 3) intentional. It's easy, read the guide on gbatemp here in the review section to satisfy your curiosity to how easy it really is.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KennieDaMeanie @ KennieDaMeanie: What