Hacking Paperclip RCM "jig"

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,227
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,078
Country
United States
Im confused as to why it would be any harder to boot into rcm
I'm talking from a literal aspect because your question was if a Switch that never booted, would it be able to boot into RCM. And if you are unsuccessful in booting it into RCM, it will normally boot hence the original situation would no longer apply unless you don't count setting up the console as never booted up.
 
  • Like
Reactions: turtlejay

turtlejay

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 8, 2018
Messages
35
Trophies
0
XP
89
Country
United States
I'm talking from a literal aspect because your question was if a Switch that never booted, would it be able to boot into RCM. And if you are unsuccessful in booting it into RCM, it will normally boot hence the original situation would no longer apply unless you don't count setting up the console as never booted up.
i suppose it would be prudent to update to 6.2 before the backup anyway since its supported. This would avoid downgrading too far, which is supposedly a bad thing?
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,227
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,078
Country
United States
i suppose it would be prudent to update to 6.2 before the backup anyway since its supported. This would avoid downgrading too far, which is supposedly a bad thing?
Not necessarily. Unless you plan on playing online, there's not that much reason to go to 6.2 especially since an entire CFW is not supported on that firmware. And yes, updating officially to 6.2 will burn fuses rendering you unable to downgrade and hypothetically take advantage of any future exploits released on lower firmwares. Which is why if you want to update, you should do so without burning fuses with the homebrew application ChoiDujourNX.
 

Divengerss.

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 16, 2016
Messages
68
Trophies
0
XP
73
Country
France
Guys I need help pls. I boot into RCM with success, but after trying to launch with CFW, progress stop at "generated keys" and Nothing happens after that (The switch doesn't boot normally).

I'm on firmware 4.1.0 with an European console, so I Don't really know if it work.
Thanks for help.
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
16,227
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
11,078
Country
United States
Guys I need help pls. I boot into RCM with success, but after trying to launch with CFW, progress stop at "generated keys" and Nothing happens after that (The switch doesn't boot normally).

I'm on firmware 4.1.0 with an European console, so I Don't really know if it work.
Thanks for help.
What CFW are you using and where did you download it from?
 
  • Like
Reactions: Lacius

TR_mahmutpek

medic
Member
Joined
Jul 28, 2015
Messages
1,419
Trophies
0
Age
22
XP
1,934
Country
Turkey
Guys I need help pls. I boot into RCM with success, but after trying to launch with CFW, progress stop at "generated keys" and Nothing happens after that (The switch doesn't boot normally).

I'm on firmware 4.1.0 with an European console, so I Don't really know if it work.
Thanks for help.
Also dont use paperclip, its too messy rather than tinfoil piece.

Edit: This post addition to last post.
 

Daddy Horror

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 25, 2014
Messages
263
Trophies
0
Age
40
Location
Sheboygan, Wisconsin
XP
678
Country
United States
yes, that, you dont need anything else, there is a video, just put a tiny piece on your joycon in the correct pins. It works perfectly. Not need for stupid jigs and crap like that.

yTV9pqy.jpg


ysH1zlC.jpg


watch after min 1:40


yTV9pqy
i've been trying paper clip for weeks this worked first freaking time,here's hopeing mines not patched
 
  • Like
Reactions: bonkmaykr

DavidinCT

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 22, 2017
Messages
135
Trophies
0
Age
36
XP
330
Country
United States
upload_2020-6-12_8-53-4.png


Better picture on what pins you need in case someone is confused on the process... using tin foil !

This actually looks like the easiest method..
 
  • Like
Reactions: bonkmaykr

bonkmaykr

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 30, 2021
Messages
101
Trophies
0
Website
bonkmaykr.xyz
XP
92
Country
United States
I scratched my joycon rail and it made this terrible sound, I think i'm scared now

i'm just gonna buy an actual jig because seeing my consoles get permanently damaged gives me fucking PTSD
 

MasterJ360

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 10, 2016
Messages
2,338
Trophies
1
Age
33
XP
2,378
Country
United States
I scratched my joycon rail and it made this terrible sound, I think i'm scared now

i'm just gonna buy an actual jig because seeing my consoles get permanently damaged gives me fucking PTSD
Yeah the paperclip was a terrible idea it will only do more damage overtime. The thread was created during the infant year of switch hacking. Anyone new should just buy a reliable jig. Im still using the same Jig that sxos pro came with for 3 years, funny how it outlives the cfw in terms of consistent use.
 

bonkmaykr

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 30, 2021
Messages
101
Trophies
0
Website
bonkmaykr.xyz
XP
92
Country
United States
Yeah the paperclip was a terrible idea it will only do more damage overtime. The thread was created during the infant year of switch hacking. Anyone new should just buy a reliable jig. Im still using the same Jig that sxos pro came with for 3 years, funny how it outlives the cfw in terms of consistent use.
Any way to replace the scratched off paint?

I'm buying a plastic jig now for like 5 dollars... can't believe i was so impatient i decided to use a paperclip. I'm an idiot lol
 
Last edited by bonkmaykr,

Dust2dust

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 17, 2010
Messages
1,616
Trophies
1
XP
2,466
Country
Canada
Any way to replace the scratched off paint?

I'm buying a plastic jig now for like 5 dollars... can't believe i was so impatient i decided to use a paperclip. I'm an idiot lol
If you're just a little bit skilled with a soldering iron, you also have the option of modding your joycon. But honestly, the best option is still autoRCM for ease of use.
 
  • Like
Reactions: bonkmaykr
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    do you look under the buttons of your mouse
    Gift
  • El_Doot @ El_Doot:
    why do your friends look under the buttons of your mouse
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    they dont it's just that they saw the outside of my mouse and said it was disgusting
    Gift
  • El_Doot @ El_Doot:
    oh wait I understand my braincells have increased
    Gift
  • El_Doot @ El_Doot:
    by 1
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    funnily enough when i was telling my openly femboy furry bf and my friend(we talk about femboys sometimes) they said "nope we don't wanna hear that that's disgusting"
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    why is cheeto dust of all things
    the subject that crosses the line
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Wait, Switch Online now has Super Mario 64, right?
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    i really hate to say this but
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    i dont think it does
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Huh, makes sense; they did sell that through the 3D All-Stars collection.
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Which, last I heard was removed from the eShop...so they might as well offer it again, I guess...
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Will they use the same Shindou-translated ROM, or the original English ROM?
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    googling it, it seems that mario 64 is on the service
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    in japan they use the shindou version apparently but in the states and elsewhere they use the original rom
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    oh boy oh boy oh boy i sure do love living in japan and being a mario fan, i just got the new expansion pack, i cant wait to do some bljs!
    +1
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    From what I've heard about the Expansion Pack, the emulator used has some noticeable input delay and/or lag...would BLJs even be possible?
    Gift
  • RichardTheKing @ RichardTheKing:
    Apparently Nintendo adapted the 3D All-Stars emulator, instead of their old Virtual Console emulator - or, if nothing else, copying what fans have done.
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    from what i can seem to gather there's some issues but nothing dramatic enough to severely impact what you're playing
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    honestly the whole expansion pack confuses me since i thought the nes/snes games were just a neat little bonus
    Gift
  • El_Doot @ El_Doot:
    wait julie your bf is a femboy holy shit im jealous
    +1
    Gift
  • AkiraKurusu @ AkiraKurusu:
    So many planes flying overhead, and they sound close...
    Gift
  • DJPlace @ DJPlace:
    do you need friends to play the games online for the switch exapsion pack i know snes and nes do.
    Gift
  • Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim:
    @El_Doot well hey hot people do get more benefits in life
    Gift
  • J @ Jephter:
    Please I need help with this. I just homebrew my old 3ds console and downloaded a CIA file, but after surfing through for only 10 sec or less this appears. please can someone help me? Thank you in advance.
    Gift
    J @ Jephter: Please I need help with this. I just homebrew my old 3ds console and downloaded a CIA file, but...