Overlord Dark Legend Freeze on Save

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by WiiGuy10, Jul 6, 2009.

Jul 6, 2009
  1. WiiGuy10
    OP

    Newcomer WiiGuy10 Newbie

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I have:
    3.3 U v1
    HBC, USBLoader GX r 573
    cIOS Rev 10

    Overlord plays fine and everything, except when it automatically save after you beat a boss or something then it completely freeze (I am 99.999% sure that my hard drive DOES NOT have the sleep problem, I pause game for like 30 mins before and never a problem and been using it for months without a glitch). Anyone having this weird problem? Is it some sort of ISO reload or something? is this something that could be fix by alt dol? Thank you guys
     
  2. dsfanatic5

    Member dsfanatic5 Team ICO Freak

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    762
    Country:
    United States
    I recently experienced my first "Freeze" ever, while playing Overlord. I have a Seagate Freeagent Go 500gb with the standby disabled, and have run it through all the tests. My drive is perfect, so there might be some slight issues with that particular game. My game froze in the middle of running around the world, not while saving, and I had to hard power-down the system. Personally, I think you look into safe-updating to 4.0U, or possibly downgrading to 3.2U since they seem the most compatible. I too am using cIOS Rev10, while patiently waiting for Rev14.
     
  3. icebrg5

    Member icebrg5 GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,326
    Country:
    United States
    ive played this game for a few hours and never had any issues.

    4.0U
    CiosRev12
    Usb Loader GX(Newest version at time of games release.I always update the loader anytime i use it so to say what revision i was using at the time is hard to do)
     
  4. Retrievil

    Member Retrievil GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    360
    Location:
    Vancouver
    Country:
    Canada
    I finished this game on the weekend and it crashed at least once an hour. Once when I approached the quest guy in the town, the rest when loading a level.

    It's not your system, the game is a buggy mess.
     
  5. WiiGuy10
    OP

    Newcomer WiiGuy10 Newbie

    Joined:
    Jul 6, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Too bad, I concurred with you guys on the game being badly coded. It seems like a cool game, but I can't take the freeze each hr and I don't want it to kill my wii on the off chance. Maybe someone can use this as a new exploit [​IMG]

    Well at the least 3/4 has the bug
     
  6. BillandAlisha

    Member BillandAlisha GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Messages:
    185
    Location:
    Michigan
    Country:
    United States
    What about v13a using Neogamma? (Disc)

    EDIT: Works fine for me.
     

Share This Page