Out of sync switch Oled micron ram

nerirififi

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 18, 2015
Messages
114
Trophies
0
Age
42
XP
414
Country
France
Hi gba temp users.


i install over 30 hwfly oled modchip.
i got 2 return of them with the same révision of motherboard. Oled with micron ram.

symptom is the same. I have 2 type of Modchip Oled V3 upgradable and Oled v4 not upgradable.

Console try to glitch and after red led !
or for upgrade version chip orange led blinking 5 seconde orange solid led then black screen.

the way for fix is to desolder Dat 0 wire ( because the value is wrong) solder again the value return to the normal . And boot and that work.
is someone have already got this type of issue and fix ?

i think the problem can from poor connection for Dat 0 adapter but no sure.
i have only seen this problem on micron ram and I am not sure if the problem come from this.
 

Hackerman_2137

Active Member
Newcomer
Joined
Feb 15, 2017
Messages
35
Trophies
0
Age
25
XP
774
Country
Poland
Ive OLED with micron ram. Same symptoms like you. Idk if that was the problem with the DAT0 adaptor or with the chip. But when i’ve cleaned the emmc with ipa it starts working. In my case i think the flux went under the emmc and when it get dry the dat0 adaptor didnt have properly connection with the pin. I dont think it is related with the fact that the console have a micron ram on board.
 

malgamer

Member
Newcomer
Joined
May 8, 2022
Messages
14
Trophies
0
Age
45
Location
malaysia
XP
56
Country
Malaysia
Hi gba temp users.


i install over 30 hwfly oled modchip.
i got 2 return of them with the same révision of motherboard. Oled with micron ram.

symptom is the same. I have 2 type of Modchip Oled V3 upgradable and Oled v4 not upgradable.

Console try to glitch and after red led !
or for upgrade version chip orange led blinking 5 seconde orange solid led then black screen.

the way for fix is to desolder Dat 0 wire ( because the value is wrong) solder again the value return to the normal . And boot and that work.
is someone have already got this type of issue and fix ?

i think the problem can from poor connection for Dat 0 adapter but no sure.
i have only seen this problem on micron ram and I am not sure if the problem come from this.
hi mine hwfly oled unflashable also red led dead need force shutdown few time to boot hekate, may i know the collect dat0 value? mine use diode mode the value is 0.748 v
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: Yeah might as well just invest $10 in a good set