Out of Region games with CIOSCORP

Discussion in 'Wii - Hacking' started by funnystory, Mar 25, 2009.

Mar 25, 2009
  1. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    Hey guys I have cioscorp and preloader.So heres the deal.I want to play a pal game on my ntsc wii.I put the disk in the wii tray and it showed up as a disk (harvest moon Magical melody).I then pressed start and my screen just went black.How can i get this game to work.(I patched this to ntsc and brickblocked it) Should i just not patch it to ntsc?
     
  2. SenorClean

    Member SenorClean GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    522
    Country:
    Australia
    You often get this sort of problem with cross-region games and mod chips - harvest moon NTSC does it on my PAL wii.

    They work for me if I use Gecko OS / softchip / gamma. I'd suggest launching the game through softchip or gamma.

    I'd suggest the problem is a video mode incompatibility or maybe missing IOS versions it needs. Which firmware version are you running?
     
  3. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    I have 3.2 but the harvest moon im talking about doesnt exist on ntsc your probably thinking harvest moon tree of tranquility.I have magical melody which is a port of a gamecube title.Maybe i shouldnt have converted it and just left it pal
     
  4. SenorClean

    Member SenorClean GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    522
    Country:
    Australia
    I was thinking of tree of tranquility yeah.

    Either way - you'll get much better cross-region compatibility if you use softchip or gamma.
     
  5. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    ill just try not using the region changer because i can play the game in black and white
     
  6. D-Jay

    Member D-Jay GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Messages:
    477
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    Patch it to your region.
     
  7. funnystory
    OP

    Banned funnystory Banned

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,472
    Country:
    United States
    i did but the games plays in a black and white screen and when i select force ntsc i get a green screen that is frozen.
     
  8. jlg6184

    Newcomer jlg6184 Advanced Member

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    If it is patched with RegionFrii from Pal to NTSC it should work with the CIOSCorps from the disc channel.
     
  9. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    what you need is to use AnyRegionChanger1.1b_mod5, this one installs a SysMenu prepatched with certain hacks that enables the real region free, and that is what you're missing from packages like MiiWii and softmii, after this only reinstall cIOS30 from CIOScorp package, cause ARC installs a IOS30 so the cIOS capability will be lost, so:

    1) Run that specific version of ARC (ARC1.1b_mod5)
    2)Re-install cIOS30.wad from CIOScorp package
    3) Enjoy your games

    PS. still some games don't like to be forced to other video output, so you still need the launchers for certain games, Eg. PIKMIN1 can only work if you have japanese language setted, Deal or no Deal (PAL) don't even have NTSC video mode, and so on and on, but this are only a few cases...!! [​IMG]

    EDIT: disable all the hacks in preloader that has to be with region free or GC stuff, that breaks region free in some games
     

Share This Page