Out of Region DLC for SMT4 Apocalypse not working

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by goldensun695, Jun 19, 2017.

  1. goldensun695
    OP

    goldensun695 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Nov 26, 2009
    I've tried everything to get my Out of Region DLC to work on B9S Luma 8.0. I've read the wiki on Aurora Wright's website and even applied the Luma Locale Switcher to no avail.

    Background: I am trying to get a (USA) Shin Megami Tensei 4 Apocalypse and (USA DLC) to work on an Australian N3DSXL Console (EUR Region)

    As per instructions, I manually created a "titles folder" in the Luma folder and added a sub folder with the title ID "000400000019A200". Then I added a locales.txt with "USA EN".

    Also using the Luma Locale Switcher, I changed the game SMT4 Apocalypse to USA region with EN language. I did the same for the DLC.

    Result: When starting SMT4 Apocalypse, I get a "DLC cannot be recognised error", then the game loads afterwards. Tried re-downloading and reinstalling the DLC several times but same issue.

    Advice: Based on the above, can anyone offer an opinion or advice to resolve this?

    FYI, the euro DLC is not available
     
    Last edited by goldensun695, Jun 20, 2017
  2. omarroms

    omarroms GBAtemp Regular

    Member
    207
    14
    Nov 26, 2002
    United States
    The Internet
    luma v8.0 has a bug with region settings that breaks dlc for out of region games. go here and try the boot.zip provided by TuxSH near the bottom of the page.
     
  3. goldensun695
    OP

    goldensun695 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Nov 26, 2009
    @omarroms, thanks I'll replace the boot.firm on my SD card, hopefully it works! BTW, I noticed that there were a couple extra characters mentioned in the thread e.g. "USA EN (NT 01)"

    Most guides only suggest adding the first part (USA EN), do you know what the second part (NT 01) is meant to do?
     
    Last edited by goldensun695, Jun 20, 2017
  4. Chrisssj2

    Chrisssj2 GBAtemp Maniac

    Member
    1,350
    115
    Feb 12, 2008
    Netherlands
    And did it work?
     
  5. goldensun695
    OP

    goldensun695 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Nov 26, 2009
    @Chrisssj2, yes the boot.firm worked like a charm! The DLC is now detected and works with the game :D. @omarroms, thanks a bunch for your help, I already tried everything I could find and was not aware that it was a bug. I actually updated to Luma 8.0 before the new boot.firm was released and pretty much gave up until now.
     
  6. Chrisssj2

    Chrisssj2 GBAtemp Maniac

    Member
    1,350
    115
    Feb 12, 2008
    Netherlands
    I had the same problem. Not sure what region my dlc was, but i used the undub for SMT4 and apocalypse, and i got an error when starting the game.
    Then i started lumalocaleswitcher and put on USA EN. and no more message..
     
  7. goldensun695
    OP

    goldensun695 Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Nov 26, 2009
    @Chrisssj2, Nice!, are you experience any lag in-game with the DLC working? I noticed the game menu taking 1.5-2 seconds longer to load with the DLC installed and slower performance overall. Not sure if it is my SD card or if it's normal with the DLC?
     
    Last edited by goldensun695, Jun 20, 2017