Online with homebrew

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by SnickS, Apr 20, 2007.

Apr 20, 2007

Online with homebrew by SnickS at 11:34 PM (834 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. SnickS
    OP

    Member SnickS GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    127
    Country:
    Netherlands
    I tried downloading a few homebrew tools on the R4DS, those are Beup Live (the msn messenger version for DS), wifichat en dissonance (a sort of wifi radio for DS). Beup is working on my DS lite, but wifichat and dissonance won't get any further then the connecting to wifi/accespoint screen. Now comes the weird part, I also tried them on the normal DS and they just connect to my my router. [​IMG]
    Does anybody know any solution for this problem?
    thnx [​IMG] [​IMG]
     
  2. Xenophobe

    Newcomer Xenophobe Advanced Member

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    66
    Country:
    Australia
    Try turning off DHCP and assigning your DS a static IP using your router's CP. wifilib has/used to have problems with DHCP in certain cases.
     
  3. SnickS
    OP

    Member SnickS GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    127
    Country:
    Netherlands
    Don't think that's a problem because the DHCP always uses the same IP on my DS. (The lease time is set to forever)

    Nope it still doesn't work, it would be weired if it'd worked because I used the same settings on my DS (normal) en it worked over there.
     
  4. bobrules

    Member bobrules GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 20, 2006
    Messages:
    1,942
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    When my router doesn't broadcast ssid, only real games work. When it broadcast ssid then homewbrews work fine.
     
  5. SnickS
    OP

    Member SnickS GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    127
    Country:
    Netherlands
    Jep I noticed that, that's why I turned SSID broadcast on, when I turned it un BBUP (the DS msn messenger) started working but the other two still didn't work [​IMG]
     
  6. Xenophobe

    Newcomer Xenophobe Advanced Member

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    66
    Country:
    Australia
    Strange. I had pretty much the same problem and this worked for me.
     
  7. myclock

    Member myclock GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    465
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    my beup doesnt work anymore? i was using the .30 final but i upgraded to like the .30E and now it keeps retrying to sign in :s
     

Share This Page