Ok, now that US Brawl is out...

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by katsuce, Mar 10, 2008.

Mar 10, 2008
  1. katsuce
    OP

    Member katsuce GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    345
    Location:
    Here and there
    Country:
    France
    So, now that brawl has been released and is on the interwebs, could someone make a dvd5 rip of the game?
    for the people who got a wiikey modded system and purchased, or will be purchasing the legit game (I'll get it in a couple of days, it's been shipped last friday), so that we can swap the dvd5 cooy with the legit disc.

    that'd be nice. I'd be doing it if I had the appropriate dvd drive, but sadly, my to computers are both laptops [​IMG]
     
  2. Opium

    Former Staff Opium PogoShell it to me ™

    Joined:
    Dec 22, 2002
    Messages:
    8,185
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    I thought the burnt copy of the full dual-layer disc will work with a wiikey, no swapping with a dvd5 rip necessary. It was only the original brawl disc that had troubles running. Or did I misinterpret?
     
  3. katsuce
    OP

    Member katsuce GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    345
    Location:
    Here and there
    Country:
    France
    you got it right, except I won't get DL dvds once again when I have a crapload of DVD+R sitting on my shelf, and with the legit game coming to my house.
    And I think I'm not the only one facing this so...

    I already have the JPN version running on a DL DVD [​IMG]
     
  4. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,370
    Country:
    Sweden
    I have check this game with Wiiscrubber and Trucha Signer, Nintendo included 2 files called "dummy1.dat" and "dummy2.dat"... its just 2 big files with loads of 00 filling space.

    They are 200mb each, Im checking through for more junk files, also I will try this with I get home. I have removed update file(guide how to skip the 15% check), wiiscrubbed it, regionfriied it to PAL.

    EDIT: Found more, its loads of junk code in many files. just filling, seems like Nintendo want to make a Dual Layer hoping that it aint gonna be easy to copy.
     
  5. Astudz

    Newcomer Astudz Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    Saudi Arabia

    have you tested with all junk removed? .. maybe if all junk is removed we may be able to fit it on a single layer dvd [​IMG] - or at least the main single player game with movies, but with the vc games and other worthless crap removed [​IMG]

    reason?, i dont have dl burner :-|
     
  6. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,370
    Country:
    Sweden
    Burning it as we speak.

    EDIT: Burn, when I insert it want to system update, since I patched it following to a guide it fail all the time.
    I will try to brickblock another DVD instead.
     
  7. chachab

    Newcomer chachab Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    29
    Country:
    France
    please tell us linuxares!!!
     
  8. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,370
    Country:
    Sweden
    I'm working on it, seems to be close if I just bypass that freaking update thingy.

    EDIT: Shit I freaked out, Bully stopped working for me. But I checked the DVD and I hade put so fat fingerprints on it that the Wii couldn't read it. (Checked other game to so I wouldn't die)
    Burning Bricked Block now.
     
  9. katsuce
    OP

    Member katsuce GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    345
    Location:
    Here and there
    Country:
    France
    still no one for a dvd 5 release?
     
  10. Astudz

    Newcomer Astudz Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    Saudi Arabia

    lol yea fingerpirnts are a bitch on a clean disc... even a dust partical can fuck up your burn, always check ur disc before burning! learned from experience T_T
     
  11. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,370
    Country:
    Sweden
    Good news, Got "Super Mario Smash Brawl" so I can press "START"

    But then blackscreen, I will try to change my framerate since I got an old fatass TV [​IMG]
     
  12. Bob Loblaw

    Member Bob Loblaw Read the Bob Loblaw Law Blog!

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,260
    Country:
    United States
    nice work! will help our lasers [​IMG]
     
  13. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,370
    Country:
    Sweden
    Sorry but nogo... I manage to get "Brawl" screen but then after I press start, Black screen. Have to hard turn off the Wii to get it to start as normal again.

    I guess the "Wiiscrubber" won't work to well, also Im using DVD+RWs from Verbatim.
    I might try to whip somefiles and see if it works but probally not tonight.

    How I done so far.

    Wiiscrubber on the release,
    Brickblock it with the latest Wiibrickblocker (1.3 r2)
    RegionFrii it and then burned it at 4x.
     
  14. Astudz

    Newcomer Astudz Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    Saudi Arabia
    sweet, keep up the good work, u can soon become famous lol [​IMG]
     
  15. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,370
    Country:
    Sweden
    Please no... I rather just be in the shadows watching newspapers flyby.
    I think I found the error though, read through other forums that Wiiscrubber just supports Single-Layer discs, thats why its not booting up properly the game.

    EDIT: I would like to know if someone with an NTSC Wii, if they do exactly as I done, except to Brickblock it and install that little update.
    Will it run then? I remember the SMG game and Metroid Prime 3 where Brickblocker made the games to black on startup. Might be the same problem here? Else we have to wait until a PAL SSBB comes so I can toy with it.
     
  16. Astudz

    Newcomer Astudz Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    32
    Country:
    Saudi Arabia
    how about this... use that program that made the JAP dvd5 rip, then scrub that, copy movie data from the dvd9 rip and voila, you have ur game... if only dreams were real...
     
  17. Mnshredder

    Newcomer Mnshredder Member

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    I am not sure if this is the right place to ask this question. BUt i got my wii modded in vietnam last may. I know the chip says 12f629 and it comes with a paper with directions that say wii free. My cousin brought over his legit copy of brawl and its not reading is there a way around this, heard that the newer games arent working on modded wiis
     

Share This Page