1. Fulcaire

    Fulcaire GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 7, 2007
    Messages:
    178
    Country:
    United States
    The game works beautifully on Gateway here. Pretty disappointed with how the game looks to be honest though. It is fun (being that its my 1st time playing it and didn't play it for the Wii), however the graphics are pretty nasty and dull.. I was hoping it would look nice and vivid.. the grass is especially very grayish and dull in the game :( Not impressed with it.. MH4U looks really beautiful on the N3DS in 3D was hoping it'd be the same for this game.
     
  2. Kugz

    Kugz Member
    Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    38
    Country:
    Has anyone managed to make a CIA of this game yet? I can't seem to find it on the regular sites - is the N3DS harder to decrypt/convert the games?

    Also I found out today that Xenoblade is too big for my microSD (cause it's fat32). Do I need to trim the ROM to be able to play it?
     
  3. HarEllis6202

    HarEllis6202 GBATemp OldFag
    Member

    Joined:
    Feb 19, 2015
    Messages:
    520
    Country:
    United States
    Stated on whichever page either someone with a n3ds and whom bought the game from the eshop and has a nand mod can make xorpads and build a CIA or we have to wait for gateway/homebrewers to crack the n3ds 9.3/9.4 key.
    Also format you card to exfat there is no 4gb file size limit
     
    Kugz likes this.
  4. nccom

    nccom GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    362
    Country:
    Estonia
    Good luck with that :D I'm sure that you won't be able to beat it over the weekend.
    How bad are the slowdowns in it? In DKC they were really noticable.
     
  5. joepassive

    joepassive GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 31, 2012
    Messages:
    264
    Country:
    Israel
    I never noticed slowdowns on DKC.
    Game works lock this thread
     
  6. Kugz

    Kugz Member
    Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    38
    Country:
    Oh sweet, didn't know that! Have only ever used fat32/ntfs all my life :P will give that a go!
     
  7. sanderdsz

    sanderdsz Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    92
    Country:
    Brazil
    Just waiting for someone who manage force this game to play in the Old 3ds hahaha
     
  8. Subtle Demise

    Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    2,293
    Country:
    United States
    It wasn't that good looking on the wii either. Aliasing galore, it was like playing a photo mosaic.
     
    2Hack likes this.
  9. tbb043

    tbb043 Member
    Member

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    1,755
    Country:
    United States
    Don't expect it Soon®

    Or ever.

    But wow, that would be funny if it somehow was possible. I bet if it ever was somehow forced it'd run like molasses.
     
  10. Naridar

    Naridar Excelsior!
    Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    344
    Country:
    Hungary
    Lag or 200+$ for one game, I'm placing my vote on lag. Still, with the system hacked, it seems trivial to bypass a "is it an N3DS?" flag.
     
  11. bytor

    bytor GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    299
    Country:
    Forgot just how amazing this game is. Absolutely everything is top-notch - the story, the music, the fighting system and the ridiculous amount of scale that the game has with virtually no loading times. I'm still absolutely astounded how MonolithSoft managed to squeeze this game into the Wii. Probably the most impressive programming feat last generation.

    You can easily lose over a hundred hours into this game just by exploring, it's ridiculous lol
     
  12. gamesquest1

    gamesquest1 Nabnut
    Moderator

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    15,053
    give up guys i doubt it will happen and it wouldnt just be "laggy" it would probably at best display the menu then crash going into game........i would place my bets on goes to launch and crashes fullstop never making it anywhere near the game.
     
  13. zoogie

    zoogie playing around in the dsiware
    Developer

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    8,137
    Country:
    Micronesia, Federated States of
    Not even that I'm sure. Even if you patch, "IsRunOnSnake", once it tries loading data past the 64MBs of the old3ds, it will just crash or show a black screen error -- let's not even talk about all the references to absent hardware registers on the old3ds. You would have to disassemble and rewrite huge chunks of the game (in assembly lol) just to maybe have a remote chance of a barely playable chug-fest. It's a silly and unrealistic noob fantasy.
     
    chartube12, cearp and 2Hack like this.
  14. smasbros

    smasbros GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2014
    Messages:
    163
    Country:
    sky team released a video to confirm sky3ds card can work "Xenoblade Chronicles" on new 3ds


     
  15. Kohmei

    Kohmei GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    819
    Country:
    United States
    The New 3DS doesn't have a faster CPU. It has 2 more cores. Cores are like independent CPUs built onto the same chip. Whereas the OG3DS had a dual core, the New 3DS has a quad core. The OG reserves 1 core for system, where the New reserves 1 for system and 1 for face tracking.

    This effectively means 3DS software is written to use a single core, where N3DS software is written to use 2.

    You can't just "hack" it, open hexedit and change some values in there. Sure, you can probably bypass all the various checks the 3DS does in making sure you're not doing something incredibly stupid, but the only thing you'll be rewarded with is a crash. Xenoblade was written to use 2 processors. The OG just doesn't have that many available.

    It would be like if I removed half of your brain, you probably wouldn't be able to understand this post (not that your full brain is helping any, it seems...)

    And this is just one problem on a list of reasons why Xenoblade won't work with an OG. It's never, ever going to happen.
     
    Khodeus, chartube12 and 2Hack like this.
  16. Osmosis

    Osmosis Accidents Happen. Don't be one of them.
    Member

    Joined:
    Dec 20, 2014
    Messages:
    823
    Country:
    United States
    Xeno on O3DSXL = never.

    You would need a flashcart with extra cores just to load it. Even then, you 'd need more memory/RAM or it would crawl. The old 3DS only has 128mb. I'm sure they dropped at least 512mb-1GB into the N3DS.

    [​IMG]

    Now the question is how many games will they release before they shift out the old model completely and give up on trying to patch it into hell? Then again, most old 3DS games were barely worth their $40.oo in game size, yet alone needing the processing power. So maybe after a year or so when Nintendon't gets desperate enough they'll just throw it out with the rest of the garbage and force feed the N3DS to your grand-kids.

    No one will want it anyways because you can't play the new games your friends are paying full price for anyhow... Ahh Nintendon't, how you learned to rob children of their lollipops. The Yakuza taught you well.

    Not even going to mention the gaming industry and why Gamergate REALLY happened...
    Equal rights?

    Nope.

    Money.
    Sex.
    And Drugs.

    It'll get worse later this year when the addicts (publishers) need a fix and there's nothing left but free-to-pay-or-gtfo. And people will... Already happened to Evolve. Need we mention the PSN Xbone network takedown? People are broke and angry. Last thing I'd want to be holding is candy on a stick in front of an angry mob.
     
  17. masterzero

    masterzero GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    621
    Country:
    u w8 m8 ?

    flashcard with more cores to load it? you know it works on sky3ds and gw3ds right? the flashcard is prepared for it , so the cartridge doesnt have any difference other than the game needs things done faster than o3ds
     
  18. JustPingo

    JustPingo GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    497
    Country:
    France

    To use it with an O3DS.
     
  19. Myria

    Myria GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 24, 2014
    Messages:
    452
    Country:
    United States
    Why is such an advanced setup required in order to make a .cia version?
     
  20. JustPingo

    JustPingo GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 11, 2015
    Messages:
    497
    Country:
    France

    Xenoblade use the new 9.3 encryption. It means we can't extract xorpads the old way because we don't have the key.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Chronicles, Xenoblade, Official