1. bluesonny

    bluesonny Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 27, 2021
    Messages:
    2
    Country:
    Spain
    Hi Jayro!
    Thanks for this great gift dude, where can I donate you? your work is priceless dude! Its more better that "old" HirensBoot which medicat could be the true and real successor to hirens.

    Question:

    I have ventoy last version and Im trying to include this tool into my ventoy usb 128 gb usb drive, along with
    win 10 ltsc
    win 7 usb 3.0 version drives support (not the old win 7without usb3)
    Strelect
    Win8
    Acronis
    And last place: Medicat with last version as first time I try to include it next with these isos. Could it be any problem if I use imageusb tool, create an image for medicat and I do drag and drop action for ventoy premade usb drive? Do I need do something different or it will fail to boot?

    As I said thank you! God bless you
     
    Last edited by bluesonny, Jan 27, 2021
  2. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,995
    Country:
    United States
    You should open VHD Manager (In the PortableApps folder) and create a new 28GB VHD file, mount it, and use Ventoy2Disk to make it Ventoy bootable. Then format it as NTFS and drop the MediCat USB files onto it. Then it should boot up fine.

    And as I don't accept donations, might I ask you to pass it on to Longpanda, the dev of Ventoy. Without him, this project wouldn't be as great as it is.
    His donation link is here: https://www.ventoy.net/en/donation.html
     
  3. BastardFromNowhere

    Newcomer

    Joined:
    Dec 16, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    Belgium
    Hi, first of all thx again for your work! U are awesome with this great tool !

    I'm just testing right now the VHD version, with 2 computers from to different generation and it's reallyyyyyyyyy sloooooow! Is it normal? I use my USB3 with a Corsair key and loading, using windows etc... is impossible...

    Does someone have the same problem ??

    Thx for your help
     
  4. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,995
    Country:
    United States
    You may need to install drivers for your particular hardware. It runs just fine on my HP laptop from a USB SATA SSD.
     
    BastardFromNowhere likes this.
  5. BastardFromNowhere

    Newcomer

    Joined:
    Dec 16, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    Belgium
    Thx for your fast answer !
    You mean install drivers under windows VHD??
    You think the problem is about USB3 driver from my mother board!

    Just in case I have a Corsair GS USB 3.0, so you think it could be the problem ??
     
  6. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,995
    Country:
    United States
    Yes, I mean install your computer's drivers into MediCat VHD's Windows 10. Snappy Driver Installer Origin make sit very easy, but you'll need to run it from a different drive, as the downloaded zip files it grabs are too large for them to be on the VHD. So run Snappy Driver Installer Origin from the computer's disk drive instead, and it will download and install all the right drivers for you. It's really incredible software, if you've never used it before. Click here to download it: https://snappy-driver-installer.org

    And yes, that drive is quite slow. An SSD over USB 3 is the best I've found so far. Like a USB NVMe enclosure, like this HERE. It's cheaper on AliExpress by about $10 less.
     
    Last edited by Jayro, Jan 27, 2021
    BastardFromNowhere likes this.
  7. BastardFromNowhere

    Newcomer

    Joined:
    Dec 16, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    Belgium
    Ok thx for all your good advice.

    I don't know this tool driver. Thx.

    I'll buy NVME SSD over USB3 in order to try it, and will be back to tell u.

    Thx again.
     
    Jayro likes this.
  8. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,995
    Country:
    United States
    No problem, always happy to help. :)
     
    BastardFromNowhere likes this.
  9. BaiginLong

    BaiginLong Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 27, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    If this is installed into my Medicat USB, would it completely replace Mini Windows 10 in functionality? Basically, would it be smart to delete the other if I want to save space?
     
  10. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,995
    Country:
    United States
    Absolutely, but just remember that it doesn't auto-launch the PortableApps menu, so you'll have to open that on your own. That's about the only drawback, and a feature I might incorporate in the future.
     
  11. BaiginLong

    BaiginLong Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 27, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Excellent, but this leads me to my next question: what from the Medicat USB Programs folder can/should I delete? Lets just say I put my own Toolbox on the same drive (not redundant with your stuff) and I downloaded the rest of Snappy Driver Installer's packs but even with a 128GB USB drive I'm close to maxed. I really don't feel like going to 256GB as my standard.
     
  12. zeromant

    zeromant Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 29, 2017
    Messages:
    9
    Country:
    Venezuela
    Is there a way to convert this vhd image to BIOS bootable? Just in case, as i have plenty of space on my usb stick so i don't mind having two versions
     
  13. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,995
    Country:
    United States
    Well there are many backup and recovery, and partition tools that are redundant, I'd delete the ones you don't like or use. That will free up a bit of space for ya.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    It's already BIOS bootable.
     
  14. bluesonny

    bluesonny Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 27, 2021
    Messages:
    2
    Country:
    Spain
    Hi Jayro!
    Do you mean I have to do:
    1) Go to the vhd manager
    2) create a blank vhd file with 28 gb sizedisk on it
    3) Mount it to be visible
    4) Open venty2disk and select this just created newly vhd disk to embed ventoy to this device
    5) Format by clicking right menu format and select ntfs partition mode read
    6) Drop medicat usb files on this vhd

    Questions:
    1- As for step 6, I understand to achieve this part, I should first decompress or extract their files from inside vhd files by using 7zip to that new vhd file? I saw inside vhd has three img extension files.
    2- Once the job is done how could I convert to iso and put into my 128 gb usb drive as part of the menu tools?

    Thanks for the link!
     
    Last edited by bluesonny, Jan 28, 2021
  15. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,995
    Country:
    United States
    You shouldn't need 7-zip to view the contents of a VHD, windows can mount then natively, just like Windows can mount an ISO. But your steps are correct. And there's no need to convert to iso. The VHD will show up in the menu just fine, and be bootable.
     
    bluesonny likes this.
  16. mikelbc

    mikelbc Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 1, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    Spain
    It looks so good Jayro!
    Is it possible to increase the size of the vhd? How can i do it? I wanted to install new software but the space is too small for me

    edit: i just tried vhdresizer and it seems to work:)
     
    Last edited by mikelbc, Jan 28, 2021
  17. Ludo453

    Ludo453 Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 18, 2019
    Messages:
    29
    Country:
    France
    Hello @Jayro, on your vhd can we or could we choose French for the language and the keyboard?
     
    Last edited by Ludo453, Jan 29, 2021
  18. zeromant

    zeromant Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 29, 2017
    Messages:
    9
    Country:
    Venezuela
    oops, i have tested it on a VM and it couldn't boot unless said machine was set to efi. tested again on a live machine and it boots well under bios mode. My bad.
     
    Last edited by zeromant, Jan 29, 2021
    Jayro likes this.
  19. Jayro

    OP Jayro MediCat USB and Malwarebytes Bootable Developer
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    8,995
    Country:
    United States
    It's all good. :)
     
    zeromant likes this.
  20. user4

    user4 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 3, 2020
    Messages:
    23
    Country:
    Austria
    For me as a beginner, the instructions (_READ THIS FIRST!_.txt) included with the MediCat VHD download are not clear enough. Are the steps for MediCat VHD identical to MediCat USB (see picture)? If not, can someone please provide step by step instructions?!

    Picture: https://i.postimg.cc/bwM9Wj6X/Medi-Cat-USB-Instructions.png
     

    Attached Files:

    Last edited by user4, Jan 29, 2021
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - [Official], Bootable, Harddisk