1. Yarott

    OP Yarott Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    35
    Country:
    I need urgent help here! I am stuck in this step, and I formatted my sysNAND. I still have the EmuNAND partition on, but I need to redo the NAND steps. Can I restore the old sysNAND so that I can install FBI? And if so, how? Or do I need to redo ALL the steps from scratch? (go back to 10.3 and downgrade again)
     
  2. wormdood

    wormdood pirate booty inspector
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    5,144
    Country:
    United States
    . . . slow down your title ask one thing and your questions are many while the given info is few . . . so you are trying to install cfw what guide are you useing?
     
  3. Yarott

    OP Yarott Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    35
    Country:
  4. trainboy2019

    trainboy2019 Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    1,114
    Country:
    United States
    So you need to restore your nand, did you make a backup?
     
  5. Yarott

    OP Yarott Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    35
    Country:
    I did, indeed. I even made 3 copies for both NAND and EmuNAND.
     
  6. trainboy2019

    trainboy2019 Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    1,114
    Country:
    United States
    Try running the attached file through homebrew launcher. It will then take you back to the home menu. Go to the home-brew launcher again and run FBI. You should be able to install cias. If none are there, use rxmode from rxtools (I highly recommend setting this up). Ignore any with a black square as an icon. I installed fbi and savedatafiler as cia files. When you restart the system, just run rxtools again. Do NOT open system settings.

    Open homebrew launcher
    Run mini pasta
    Open homebrew launcher again
    run fbi
    install cia
    if nothing on home menu, open home-brew launcher
    Boot into rxmode from rxtools
    When you restart the system, open home-brew launcher
    run rxtools and boot into rxmode
    Do NOT open system settings.
     

    Attached Files:

  7. Yarott

    OP Yarott Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    35
    Country:
    But that's the thing, as the title says, I can't enter the Homebrew Launcher. The only way seems to be via the web browser, but it just tells me "An error has occurred. Please save your data in any software currently in use, and then restart the system." It did the colors and stuff, but goes to that message as it dumps me back to the home menu.
     
  8. trainboy2019

    trainboy2019 Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    1,114
    Country:
    United States
    Oh... I'm not sure how to help you. I'm sure someone else here can.
     
  9. Yarott

    OP Yarott Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    35
    Country:
    [​IMG]

    Don't say that... I am in this last stretch, and I don't wanna lose this opportunity before Nintendo takes it away on Monday.
     
  10. trainboy2019

    trainboy2019 Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    1,114
    Country:
    United States
    I just said I couldn't help you, not no one couldn't help you. What exploits do you have other than sliderhax?
     
  11. Yarott

    OP Yarott Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    35
    Country:
    I had menuhax, but getting that to work again...
     
  12. trainboy2019

    trainboy2019 Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    1,114
    Country:
    United States
    What exactly to you need to restore your nand for?
     
  13. Yarott

    OP Yarott Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    35
    Country:
    Well, what other way can I use to get FBI installed on Health & Safety for both NANDs? EmuNAND has my NNID, as far as I can remember, and the current sysNAND is unlinked. And I am basically locked out of any homebrew in this state.
     
  14. chriseayase

    chriseayase Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    hey slow down, browserhax still works on O3DS running 9.2.0, I have it myself and just used it to install menuhax. My question is though, how do i enter the homebrew menu once I start miniPasta
     
  15. trainboy2019

    trainboy2019 Well-Known Member
    Member

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    1,114
    Country:
    United States
    Through the same exploit
     
  16. chriseayase

    chriseayase Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    so once i boot up miniPasta and i see it flash i immediately hold L?????
     
  17. Yarott

    OP Yarott Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    35
    Country:
  18. Ryft

    Ryft GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2013
    Messages:
    606
    Country:
    United States
    Try clearing all your browser settings (delete cookies, reset savedata) Then try these steps.

    1. Turn wifi off.
    2. Hit L + R to load camera.
    3. Tap the QR button to scan a QR code and do the one here
    4. Let it load the browser and it will tell you there is no connection
    5. Hit Home, turn on Wifi, and then reopen browser and let it load
    6. I believe on old3ds you have to zoom in really close and there will be a little slider bar in the top left. Tap the far right end of the bar

    It can be pretty finicky on old3ds but it should work if you keep trying. Good luck.
     
    Last edited by Ryft, Jan 9, 2016
  19. urherenow

    urherenow GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    3,878
    Country:
    United States
    if you are on the O3DS with 9.2 and a browser, just boot the GW launcher with a sysnand backup in the root of your SD card, named nand.bin. go over to the downgrade option, hold UP on the D pad, and select it. It will flash your backup back to it.
     
  20. Yarott

    OP Yarott Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    35
    Country:
    OK, so I finally got in Homebrew Launcher after the 328th attempt. Where do I install FBI.cia? To NAND or SD?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Browserhax, homescreen, Homebrew