NTSC Wii + PAL Game + NeoGamma

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Pippin666, Sep 26, 2009.

Sep 26, 2009
  1. Pippin666
    OP

    Member Pippin666 SSF43DE Master

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    1,663
    Location:
    Montreal, Qc
    Country:
    Canada
    I know that if I try to play a PAL game using NeoGamma R7 with the NTSC force option on it will work. But that was the time I use to BrickBlock my PAL isos just to be safe from updates that would birck my Wii.

    Does NeoGamma R7 rly prevents that now, meaning that there is no longer a I need to patch out-of-region game isos ??

    Pip'
     
  2. KiiNG

    Member KiiNG GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    180
    Country:
    United States
    Loaders completely overlook the update partitions now. You can even use preloader/starpatch hacks to prevent the disc channel from reading the update partitions. There is no point in changing the ISO anymore if you are relying with loaders.
     
  3. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    now??? Name *ONE* loader that is even able to load the update partition if you want to do that.

    There's still point in patching .isos, for IOS Reloading games(old ones that are not 002 games at the same time) or patching video modes in multi .dol games(if you have a crappy tv or an rgb cable).
     
  4. CasperH

    CasperH Newbie

    Gecko OS [​IMG]
     
  5. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    thats technically not a backup loader, its defined as a original loader that allows you play imports on your wii.
     
  6. CasperH

    CasperH Newbie

    They were talking about loaders, they never mentioned backup loaders [​IMG]
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    I talked about loaders it's ok. Let's call it a draw, ok?

    With loading the update partiton i meant doing the update like you do it from disc channel. Gecko OS does not install the system menu or all IOS that are on the disc, only the IOS used for the game.(hmm, i think MP Triology uses more than 1 IOS, i wonder what Gecko OS does there...)
     

Share This Page