NTSC Games on PAL Wii?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Amarok, Jun 11, 2009.

Jun 11, 2009

NTSC Games on PAL Wii? by Amarok at 6:46 PM (1,085 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Amarok
    OP

    Member Amarok GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    156
    Country:
    Netherlands
    Hey,

    I'm really sorry but I can't find anything that fixes my problem.

    I'm trying to play Naruto Clash Of Ninja Revolution 2 NTSC on my PAL Wii, but the only thing I get is a black screen.

    Now I have read about Starfall, but my Wii's Firmware is 4.0

    Also tried Gecko OS, but I read that it only works on original games.

    Hope anyone can help me out on this.

    Thanks in advance.
    -Amarok
     
  2. atkinchris

    Newcomer atkinchris Newbie

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    Hey Amarok, are you using DVDs or USB? I know that with USB you can change the video/region options in the loader; presume it's the same with DVD loaders.
     
  3. Amarok
    OP

    Member Amarok GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    156
    Country:
    Netherlands
    wow fast reply.

    I'm Using 0.3 Gamma Loader.
     
  4. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Go in the options and try forcing PAL 60.
     
  5. Amarok
    OP

    Member Amarok GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    156
    Country:
    Netherlands
    Tried that, no go
     
  6. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Do PAL games work?

    Tried one?

    Maybe you don't have the correct cIOS, maybe it's just a bad burn. You installed IOS249? Got cios rev 9 or up installed?

    If the answer to all of those things is yes, I'd suggest a reburn. Or it may even be a bad iso.
     
  7. Amarok
    OP

    Member Amarok GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    156
    Country:
    Netherlands
    All Yes
     
  8. rustybanana

    Member rustybanana GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 11, 2009
    Messages:
    316
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    All yes and they still dont work? You must be missing something somewhere!
     
  9. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Try force english* and froce NTSC. If that does not work at all, the game does not work.

    If that works, but the game is in black & white, get NeoGamma and play around with the video mode patch options.


    *Just assuming you mean a NTSC-U game, it f it's NTSC-J, force japanese of course.
     
  10. Amarok
    OP

    Member Amarok GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    156
    Country:
    Netherlands
    my friend burned the game, I dont have the ISO.

    Downloading and testing, I think he burned it at a too high speed. We'll see
     
  11. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    From what I've read "burned at too high a speed" is just bs and can't happen. It depends on your own drive etc.

    Here's a test, if you have time. Since it's a copy you can dump it on any harddrive. Download imageburn, dump the iso to your pc and see if it runs in Dolphin emulator. If not, it's a bad iso.
     
  12. Amarok
    OP

    Member Amarok GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Messages:
    156
    Country:
    Netherlands
    Ok so I found the problem.

    Since it's a NTSC game and my default Wii language is in dutch the game couldn't boot.
    Once I had set the Boot Lang to English instead of system default the problem got solved, didn't even have to Force PAL/NTSC.

    Thanks everyone for your help!

    -Amarok
     

Share This Page