ROM Hack RELEASE NSC_Builder. Nintendo Switch Cleaner and Builder. (Game+updates+dlc in a single xci)

  • Thread starter JRoad
  • Start date
  • Views 598,188
  • Replies 2,747
  • Likes 72

JRoad

Developer
OP
Developer
Joined
May 18, 2018
Messages
1,005
Trophies
0
XP
1,734
Country
Spain
@JRoad used one of your earlier builds (few months ago) to patch it with update and dlc, game loaded fine. Now it's asking to update. The only difference is since have updated switch from 5.0.1 to 8.0.1

Any idea why this is the case?
Is what Phoenix tells you, when you update or connect to internet the versionlist gets updated, basically is telling you there's a newer update than what you are using, not that you need to update the firmware.
I know blawar added to tinfoil.io the reset update requirement, if it works as it does with devmenu it should be able to overwrite the value in the versionlist and delete the nag.
VERIFY hash of files isn't working in the newest version for my selfmade NSP.
After pressing "1" an errorline appears for a short sec, then I'm back in the menu.
It still works fine with 0.89.
I don't know the error message, because CLS everywhere.
I wouldn't use CLS anywhere, infos going lost with.

--------------------- MERGED ---------------------------

Another thing:
If I check my selfmade NSP, the file check results in correct NSP including only correct NCAs.
But if I build a XCI out of it, VERIFY hash of files gives only "corrupt" for all NCAs. WHY ???
Selfmade nsps\xcis shouldn't be able to verify. Only readability and maybe hash since it keeps 2 of them, and well since hacpack makes weird headers the readability check (level1) can fail easily. Unless i'm missunderstanding you about the correct nca thing, if you mean you made a nsp with unmodified ncas for some reason, i you didn't add a ticket the xci should be bad, but again i don't know if that's what you mean.
About cls you need to use squirrel directly on those cases or just add a pause in the info functions, which is what i do when i need to debug stuff on those cases.
The squirrel verification command is pretty straightforward too:
squirrel.exe -v "file"
 

ganons

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 12, 2005
Messages
3,105
Trophies
0
XP
2,525
Country
Is what Phoenix tells you, when you update or connect to internet the versionlist gets updated, basically is telling you there's a newer update than what you are using, not that you need to update the firmware.
I know blawar added to tinfoil.io the reset update requirement, if it works as it does with devmenu it should be able to overwrite the value in the versionlist and delete the nag.

Version list is on the switch or game? Anyway rebuilt with newer version and no nag now.
 

team-knight-rider

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 29, 2017
Messages
61
Trophies
0
Age
51
XP
359
Country
Philippines
Hi,
How can I get the gui part working? I want to see the build ID.
thanks
I talking about the file info, where I can see the exefs data.
my browser is Maxthon, is that the problem?
thanks
 

Attachments

  • FI15.png
    FI15.png
    190.3 KB · Views: 158

oleole

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 4, 2006
Messages
47
Trophies
0
Location
.be
XP
378
Country
Maybe it's a stupid question: is it possible to merge a nsp and an update for that nsp. And by "merge", I mean get one nsp with the update "applied" to the game ? Not two nsp merged into one.
 

pcwizard7

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 2, 2013
Messages
1,405
Trophies
0
XP
1,650
Country
Australia
Maybe it's a stupid question: is it possible to merge a nsp and an update for that nsp. And by "merge", I mean get one nsp with the update "applied" to the game ? Not two nsp merged into one.


That’s what this does merge base, update and dlc into one so when u install or mount the merge file its all done already
 

JRoad

Developer
OP
Developer
Joined
May 18, 2018
Messages
1,005
Trophies
0
XP
1,734
Country
Spain
Version list is on the switch or game? Anyway rebuilt with newer version and no nag now.
On the switch itself.
I talking about the file info, where I can see the exefs data.
my browser is Maxthon, is that the problem?
thanks
I'll see if I can add a config for non standard chromium browsers. Currently is either chrome\chromium or Chromium portable\slimjet portable in ztools\Chromium as the readme says.
Slimjet portable for example gets loaded ztools\Chromium\slimjet.exe while chromium portable needs to rename the exe as said in the readme.
Then it gets launched via Interface.bat

--------------------- MERGED ---------------------------

Maybe it's a stupid question: is it possible to merge a nsp and an update for that nsp. And by "merge", I mean get one nsp with the update "applied" to the game ? Not two nsp merged into one.
Yes but I didn't implement it. You need to merge the romfs and Exefs and generate a nca from that. Is pretty much doable but it may give issues when you update the game.

--------------------- MERGED ---------------------------

That’s what this does merge base, update and dlc into one so when u install or mount the merge file its all done already
I think he means merging the update and base program nca which gets you a smaller one, something I didn't add.
 

oleole

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 4, 2006
Messages
47
Trophies
0
Location
.be
XP
378
Country
Yes but I didn't implement it. You need to merge the romfs and Exefs and generate a nca from that. Is pretty much doable but it may give issues when you update the game.

I think he means merging the update and base program nca which gets you a smaller one, something I didn't add.


Yes @JRoad that's exactly what I meant and it would create a single NSP which is supposed to take approximately the same space as the original game.
That would be a nice feature.
 

18Phoenix

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 21, 2005
Messages
838
Trophies
0
XP
2,198
Country
Germany
That’s what this does merge base, update and dlc into one so when u install or mount the merge file its all done already
Yes but I didn't implement it. You need to merge the romfs and Exefs and generate a nca from that. Is pretty much doable but it may give issues when you update the game.
OMG, I wait for that. Please hurry :whip:

:rofl2::rofl2: Just joking, but that would solve one of my problems, so I can't await this feature.
I tried to mix base + upd myself with hacpack, but that didn't work.
 
Last edited by 18Phoenix,

Omegaron

New Member
Newbie
Joined
Nov 28, 2019
Messages
1
Trophies
0
Age
41
XP
22
Country
Argentina
I have the lastest version of NSC and some games that i try to compile to xci they give this error: Exception: object of type 'NoneType' has no len() anyone have the same problem?
 

JRoad

Developer
OP
Developer
Joined
May 18, 2018
Messages
1,005
Trophies
0
XP
1,734
Country
Spain
v0.96d - Bugfixes and pararell compression:
- Fixed keygeneration missmatch in nxdumptool tickets with elicense flag
- Fixed xci compressor for xci with tickets and titlekey starting by 0
- Fixed bug where ticket gets appended more than once in a multi-file with tickets
- Added json integrity check when updating nutdb. The update will take a little longer but the current json will be protected if the one in the repository is corrupted.
- Fixed issue where pykashi adds spaces when processing accented characters.
- Improved selector to list function.
- Added pararell compression as alternative to threads. Pararell compression compresses several files at the same time with a smaller cpu footprint.
In tests i managed to compress 20 files at the same time while keeping a 2-3Mb\s speed ratio per file with level 22 compression. This will depend on your computer or server.
Note: Current implementation has this issues:
1.- It compresses in batches so when one instance finishes it's place isn't taken by another file.
2.- It uses subprocesses. tqdm prints become a little wonky with subprocesses and ghost bars can appear out of position, specially with a high number of processes. To handle this the screen gets cleaned in 3second intervals and bar positions get preallocated. This reduces the wonkyness.
3- The wonkyness is just visual, it doesn't affect the correct processing of the files
Possible improvements to study:
I.- Separate filelist equally between instances so when one instance finishes processing a file another takes it's place.
II.- Let one thread update the progress bars exchanging the progress information between threads
For performance a function that arranges files by size has been added. That ensures files with similar sizes will be group on the same batch when possible

https://github.com/julesontheroad/NSC_BUILDER/releases/tag/v0.96d
 
  • Like
Reactions: ber71 and 18Phoenix

JRoad

Developer
OP
Developer
Joined
May 18, 2018
Messages
1,005
Trophies
0
XP
1,734
Country
Spain
Can you convert NSPs to NSZs with this yet?
You mean compress? Yes since several versions ago, what i added now is pararell compression that allows to compress several files at the same time, when you have enough disk space and a good computer cpu it's a better solution than threads in my opinion.
 
  • Like
Reactions: EuphoricaL

garco

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 28, 2006
Messages
129
Trophies
0
XP
1,450
Country
Italy
I have a issue with the "d" version: the verification of the same "nsp" with the "d" version gives me a corruption, with the previous version "c" instead it is correct
 

JRoad

Developer
OP
Developer
Joined
May 18, 2018
Messages
1,005
Trophies
0
XP
1,734
Country
Spain
I have a issue with the "d" version: the verification of the same "nsp" with the "d" version gives me a corruption, with the previous version "c" instead it is correct
Tell me the file if you can and send me the log with hash verification. I don't remember touching the verification though.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    DEMONGreninjaPG @ DEMONGreninjaPG: oooh pizzza can i get a all meat pizza with pineapple