noob question: what is one way i can play videos on my M3i Zero?

Discussion in 'M3 Adapter' started by bloodbend3r, Oct 7, 2009.

  1. bloodbend3r
    OP

    Newcomer bloodbend3r Member

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    i'm not even sure if it's possible, but if it is, could someone please tell me how to do it? thank you in advance and please don't shoot me down for not knowing this.
     
  2. usanchezfe

    Newcomer usanchezfe Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United States
    I do not own the M3i, I own the M3 Real, but if its anything like it you have to convert the videos to DPG format using a video converter. Look in the FAQ for links to various converters that are free and work nicely.
     
  3. purechaos996

    Member purechaos996 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    765
    Location:
    Connecticut
    Country:
    United States
    you have to convert the video into a .DPG file then you can play it directly in sakura or use moonshell to play it. Dont quote me on this but I think moonshell has slightly better playback
     
  4. Matt140

    Member Matt140 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    345
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Sakura is more or less a better version of Moonshell [​IMG].

    Anyways, yep, you must first convert the video to a .DPG file (the converter comes with Moonshell, called DPG Tools).
     
  5. vergilite

    Member vergilite GBATemps Regular Clown

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    737
    Location:
    Liv-Liv-Liverpool YEAH!
    Country:
    United Kingdom
    and the best part is the format is so small a whole movie takes up nothing memory wise and plays great off sakura on my dsi [​IMG]
     
  6. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Sakura doesn't play DPG4 so you have to use those Old Converters. Which are for DPG 2 or 3. So you still have to use Moonshell to run DPG 4.
     
  7. gameguy95

    Banned gameguy95 Needs More Furries!

    Joined:
    Jan 27, 2009
    Messages:
    1,119
    Location:
    Furrytown
    Country:
    United States
    i would have told you but everyone else beat me to itXD
     
  8. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    I'm using BatchDPG and the videos run right off the M3i Zero on my DSi using Sakura...!! [​IMG]
     
  9. Rob_Threat

    Member Rob_Threat GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    128
    Location:
    East Oakland, Califo'nia
    Country:
    United States
    Use the M3Sakura DSM encoder that the system files come packed with (http://down.gbalpha.com/GBalpha/Softwares/M3Sakura_Ver_142x_EUR.zip). It's the video format that Sakura is intended to playback (although DPG3 looks great too).

    Like Densetsu3000 writes in the FAQ, older versions sometimes give better results (I use 1.34 1st edition personally).

    DSM supports custom index photos for your videos, subtitles (*.srt, *.ssa, *.ass), and looks the same as DPG3 (it basically is DPG3 with index pics).

    Happy viewing. [​IMG]
     
  10. dhjohn

    Member dhjohn GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    124
    Country:
    United States
    Are "index Photos" custom icons for the file browser? I saw that option on the encoder, but wasn't sure what it was.
    ~dhjohn
     
  11. Rob_Threat

    Member Rob_Threat GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    128
    Location:
    East Oakland, Califo'nia
    Country:
    United States

    it's a 256x192 *.bmp that shows up when you scroll past the *.dsm file. I really like this feature, I know it actually adds nothing to the video quality, but I like customization.

    [​IMG]
     
  12. o2oxygen

    Member o2oxygen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 20, 2009
    Messages:
    136
    Country:
    Philippines
    is DPG better than DSM?
     
  13. Solecist

    Banned Solecist Banned

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    103
    Location:
    Figueira da Foz
    Country:
    Portugal
    With BATCH DPG 1.60 i can have a video of 380mb ... in 50mb ....with SUBS but the subs have problems with acentuations like áéíóãõ ...etc.
    With DPG TOOLS i can have a video of 380 in 100mb...with a better kuality a little more fast, but without subs .......someone can tell me if DPGTOOLS from moonshell have Subtitles suport?
     
  14. Rob_Threat

    Member Rob_Threat GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    128
    Location:
    East Oakland, Califo'nia
    Country:
    United States

    as of now, no.
     

Share This Page