No systemmenu, only preloader

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Leussink, May 10, 2009.

May 10, 2009

No systemmenu, only preloader by Leussink at 9:37 PM (1,237 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Leussink
    OP

    Newcomer Leussink Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    80
    Country:
    Netherlands
    Wenn i start my wii the preloader starts.
    I cant load systemmenu because it gives an error.
    Some boot.dol files load and some boot.dol files wont load they give a code dump.
    I need systemmenu-v290.wad in a boot.dol because wadmanager gives a code dump.
    is there a boot.dol what installs sysstemmenu-v290?
     
  2. diddy81

    Member diddy81 Wii Theme Team

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    742
    Country:
    United Kingdom
    have you tried custom wad manager?
     
  3. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    What error do you get when trying to boot to system menu?
     
  4. olliepop2000

    Member olliepop2000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    457
    Location:
    North West UK
    Country:
    United Kingdom
    does the homebrew channel work, lots of apps don't work from preloader. you should be able to install a systemmenu wad for your region using wad manager 1.4.
     
  5. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,359
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
  6. Vidboy10

    Member Vidboy10 Tsardom

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    2,617
    Location:
    Vancouver, B.C
    Country:
    Canada
    Use Firmware Downgrader v1.11 and select 4.0E and you should be fine.
     
  7. olliepop2000

    Member olliepop2000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    457
    Location:
    North West UK
    Country:
    United Kingdom
    are you on 3.2?
     
  8. Leussink
    OP

    Newcomer Leussink Advanced Member

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    80
    Country:
    Netherlands
    i try to instal preloader again but i got a code dump
    i try custom wadmanager and also a code dump
    what could i do? [​IMG]
     
  9. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    can you start the homebrew channel from preloader?
     
  10. Tux'

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Ok dame thing happened to me on Sunday, first off, are you on 4.0x? If so try to get to the homebrew channel, it's an option on the preloader. Next find the preloader you installed on the Internet. If it's less than v0.29 and your on 4.0, of will cause a semi brick. Try reinstalling preloader 0.29. If that doesn't work(worked a treat for me) try using wad manager in the homebrew channel and install the systemmenu wad of your region. Sorry I just read your post and your not on 4.0. Try re installing preloader 0.29 r use the wad in wad manager from the homebrew channel.
     
  11. pacman366

    Newcomer pacman366 Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    Id have to agree, Downgrader v1.11s a sure fire way to get the systemmenu back. Just ensure you select the firmware reversion corresponding to the region of your wii.
     

Share This Page