No sound on any of the Retroarch emulators?

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by joten, May 3, 2017.

  1. joten
    OP

    joten Member

    Newcomer
    42
    15
    Mar 31, 2017
    United States
    Hey, it's me again....

    I've got a New 3ds with A9LH cfw (I'm loving it so far!)

    But, whenever I try to play any of the Retroarch emulators (PCSX ReARMed, Snes9x 2010, even CAVE STORY)

    At the bottom of the screen, I see the error "failed_to_start_audio_driver".

    How do I fix this? I really wanna hear the amazing soundtracks from Cave Story, Turtles in Time, Chrono Trigger, etc!
     
  2. arianadark

    arianadark GBAtemp Regular

    Member
    185
    65
    Nov 20, 2016
    United States
  3. joten
    OP

    joten Member

    Newcomer
    42
    15
    Mar 31, 2017
    United States
  4. Dekky

    Dekky Member

    Newcomer
    16
    3
    May 2, 2017
    United States
    Did you run the CIA after installing it with FBI to dump the dsp file from your 3DS firmware? It only has to be run once to extract the relevant data than you should get full sound in CIA applications.
     
    OrGoN3 likes this.
  5. joten
    OP

    joten Member

    Newcomer
    42
    15
    Mar 31, 2017
    United States
    Yeah, I did.
     
  6. arianadark

    arianadark GBAtemp Regular

    Member
    185
    65
    Nov 20, 2016
    United States
    out of curiosity is your sound driver in retro arch on?
     
  7. joten
    OP

    joten Member

    Newcomer
    42
    15
    Mar 31, 2017
    United States
    Yeah? "Mute sound" is off, the audio is at 12 db.