No Flash for American DS Opera Browser

Discussion in 'User Submitted News' started by Rayder, May 27, 2007.

May 27, 2007
  1. Rayder
    OP

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    As many may have seen at the Gamestop website or even Nintendo's own site (and possibly others), they stated that the American version of the Opera Browser for the DS would support Flash. That info is now known to be FALSE.

    While the link I'm about to post says (in the URL) that Flash is confirmed for the U.S version of the browser, they have corrected their news byte with CORRECT information that says that it DOES NOT support Flash.

    Here's the
    http://operawatch.com/news/2007/05/nintend...er-release.html


    So, it appears all we are getting what is essentially a region-dupe of the Euro version. Why were Americans made to wait a year and a half for our version? The world may never know.

    Sorry if this is old news, but I never saw it posted anywhere here.
     
  2. Harsky

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,263
    Country:
    United Kingdom
    Because this is revenge for the year it took for Animal Crossing to be released in Europe. [​IMG]
     
  3. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    Weren't people saying how it was hard to implement flash due to the DS' low system power? It's not a surprise then.
     
  4. H8TR

    Member H8TR GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    796
    Location:
    t-Dot
    Country:
    Canada
    It isn't definate "no" but it appears that it won't have anything over the EU browser. The PSP supports flash and the DS could too (With a larger ram pack, maybe something like 48MB). It's just a little harder for the DS.
     
  5. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    So if you just needed a larger RAM pack, is it possible somebody could develop an extremely large RAM pack (like above 50MB) and use that with the browser to speed it up?
     
  6. BHK_Heartless

    Newcomer BHK_Heartless Advanced Member

    Joined:
    Apr 5, 2007
    Messages:
    60
    Country:
    United States
    The browser would have to implement it in software...
     
  7. Rayder
    OP

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Isn't the RAM pak only like 4megs, or is it larger?
     
  8. DarkMatt

    Newcomer DarkMatt Advanced Member

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    85
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    I believe the Opera Browser RAM pack is 10mb, which is partly why the ROM can't run on a Slot-2 card by itself - only 16mb available and the ROM is 8mb (at least with Supercard I believe this is true).
     
  9. Modrak

    Member Modrak GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    158
    Country:
    Czech Republic
    SuperCard has 32MB RAM onboard.
    The real problem is...read the nds file and use the SuperCard's RAM at the same time. Impossible. It's like having a coin facing up both sides at the same time.
     
  10. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    DS roms are not loaded into the RAM on the flashcarts, they run directly from the flash memory. Only GBA roms are loaded into RAM.
     
  11. Knab

    Member Knab GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    306
    Country:
    United States
    now whats the differance between the Nintendo DS Web Browser, and the Nintendo DS Lite Web Browser? is the ram card just smaller to fit flush against the system or does it have anything added?

    i mean i know the ram size and the cpu speed of the ds, but i was just wondering if they are gonna add anything between the normal and the lite version of them?

    im just asking cause the gamefaqs web site shows both of those in its up coming releases http://www.gamefaqs.com/portable/ds/ down at the bottom
     
  12. DarkMatt

    Newcomer DarkMatt Advanced Member

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    85
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    Yeah, SuperCard has 32MB onboard, but only 16MB is accessible at any given time to be used as RAM. The other 16MB is used for I/O AFAIK. I could be wrong, but I'm sure I read about that somewhere. [​IMG]

    You're right about not being able to use both at the same time though. Anyway, my point was that from what I can remember, the RAM pack is 10MB. [​IMG]
     
  13. Hitto

    Member Hitto MKDS Tournament Winner

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,450
    Location:
    Nice, France
    Country:
    France
    How is flash on your DS gonna change your life, anyway. They aimed the opera browser at people who'd want to check their emails on the DS, not surfing newsgrounds or youtube.
     
  14. Psyfira

    Member Psyfira Credit: 0ml. Insert tea to continue

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    3,887
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Spot on: the only difference is the shape of the flush-fitting GBA cart. There's no extra functionality.
     
  15. xabier

    Member xabier GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    160
    Country:
    Spain
    not really, on slot2 supercards some roms need to be loaded into the ram to run properly
     
  16. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    It's a pity, but expected [​IMG]
     

Share This Page