No audio over HDMI with AMD graphics card Antergos

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by Boogieboo6, Mar 11, 2017.

  1. Boogieboo6
    OP

    Boogieboo6 @realDonaldTrump

    Member
    960
    1,315
    Jul 30, 2015
    United States
    After accidentally murdering Windows 10 with Antergos, I tried to get everything up and running. There's no sound coming from my TV! My TV is connected to my computer through an HDMI cable and my computer has an AMD graphics card in it. I have no idea how to get audio to play. Any help? Thanks!
     
  2. FAST6191

    FAST6191 Techromancer

    pip Reporter
    23,842
    9,733
    Nov 21, 2005
    United Kingdom
  3. Boogieboo6
    OP

    Boogieboo6 @realDonaldTrump

    Member
    960
    1,315
    Jul 30, 2015
    United States
    Sorry, I wasn't very clear. My computer's running Antergos right now. Not Windows 10. When installing Antergos, I accidentally replaced Windows 10!
     
  4. tbb043

    tbb043 Member

    Member
    1,046
    461
    Jan 30, 2008
    United States
    You should probably ask at a forum dedicated to that distro. They'd be the best place for knowing how (or even if) you can turn on audio over HDMI. Otherwise you may have to run a patch cord through your PC's headpone jack to the TV (assuming your TV even allows such things, on my TV's only one HDMI port has that input, mainly meant for running DVI cables with and HDMI adapter but it should work for an HDMI with no sound too).
     
  5. hii915

    hii915 GBAtemp Fan

    Member
    438
    146
    Dec 9, 2015
    United States
    Earth, GBAtemp
    try the arch fourms, (mostly) great community
     
  6. Futurdreamz

    Futurdreamz GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,850
    1,074
    Jun 15, 2014
    Canada
    Ah, it sounded like you ended up reinstalling Windows 10 and are having audio issues there. You will have to go to the Distro forum for that, as it could be a driver issue or a configuration issue or maybe that distro simply doesn't like your hardware.
     
  7. Joom

    Joom  ❤❤❤

    Member
    4,289
    2,945
    Jan 8, 2016
    United States
    Did you install the Catalyst driver and run sudo amdconfig --initial --card=all? Also, do you have the PulseAudio configuration GUI installed? You can use it to swap audio interfaces.
     
    Last edited by Joom, Mar 13, 2017