NitroHax help.

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by Frederica Bernkastel, Jun 14, 2008.

Jun 14, 2008

NitroHax help. by Frederica Bernkastel at 8:11 PM (3,741 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Frederica Bernkastel
    OP

    Member Frederica Bernkastel WebPerf and PWA advocate; @antoligy on Twitter

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    3,145
    Location:
    Hinamizawa
    Country:
    United Kingdom
    I can't be bothered to buy another action replay DS so I downloaded NitroHax and... Narins Cheats.xml
    well I tried DLDI patching and running on Games and Music but...
    Oh my main card is an R4. R4bugfix2 1.18 firmware
     
  2. chuckstudios

    Member chuckstudios Putting the pro in procrastination

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    896
    Location:
    North Carolina, USA
    Country:
    United States
    Are you trying to run it on a flash card? As in, load NitroHax, then swap for a flash card? Or are you running it on a real game?
     
  3. strata8

    Member strata8 Look! A pointless distraction!

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    618
    Location:
    over there
    Country:
    Australia
    I think it has to be renamed to cheats.xml
     
  4. Frederica Bernkastel
    OP

    Member Frederica Bernkastel WebPerf and PWA advocate; @antoligy on Twitter

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    3,145
    Location:
    Hinamizawa
    Country:
    United Kingdom
    it is called cheats.xml , and its supposed to be like an ards so you can use it on real games, maybe the file is just too large.
     
  5. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    That must be it (file too large), I have a GnM and I use NitroHax my cheats.xml must be like < 1.5MB I think.
     
  6. Frederica Bernkastel
    OP

    Member Frederica Bernkastel WebPerf and PWA advocate; @antoligy on Twitter

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    3,145
    Location:
    Hinamizawa
    Country:
    United Kingdom
    I have fixed it now. Thanks
     
  7. Sir-Fritz

    Member Sir-Fritz GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    1,336
    Location:
    Brisbane, Australia
    Country:
    Australia
    Is 1.5 MB the size limit for nitrohax? I don't use it often but i do use narins cheat file so...
     
  8. Frederica Bernkastel
    OP

    Member Frederica Bernkastel WebPerf and PWA advocate; @antoligy on Twitter

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    3,145
    Location:
    Hinamizawa
    Country:
    United Kingdom
    I just removed all the games I don't have (i.e. 700ish)
     
  9. Apache Thunder

    Member Apache Thunder I have cameras in your head!

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    3,815
    Location:
    Levelland, Texas
    Country:
    United States
    Now if only a version exists that works on flashkarts (aka on roms), then I'd be all set. Sadly, the vast majority of my games exist in rom form. Only 3 games I still have in physical form: Mario 64, Asphalt GT, Brain Age 2.
     
  10. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    something like(For GnM)(The biggest file I've use is about 1.5MB). I'm using NitroHax for over 10 games and it works fine(well... I have had some errors[like this one and the enter error]).
     
  11. airpirate545

    Member airpirate545 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    757
    Country:
    United States
    how do you do that? i have not idea how to xml edit....
     
  12. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    XML [sort of] looks like HTML but if you don't know any web programing it will be hard for you to do!
     

Share This Page