Nintendo DS browser and G6 Real DS

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by kcad, Jul 2, 2007.

Jul 2, 2007
  1. kcad
    OP

    Newcomer kcad Member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Alright so I trolled the forums for a bit but I coudlnt seem to find a good, hard answer.

    I've been using my G6 Real V2.0 and it's been workin fine for quite a while. I tried many things on it as my days with it went on. I've added movies, music, music videos and everything. I used the built in Action replay codes and now I'm just waitin on the PDA compatibility. But now I want to explore more by adding the Nintendo DS Opera Browser on it but I'm not fully understanding how to do it. Can anyone explain to me how I "patch" the RAM so i can download the nintendo ds browser and be able to use internet on my DS? Thanks in advance!

    Regards,
    -K-
     
  2. teonintyfive

    Member teonintyfive GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    791
    Location:
    Greece, Somewhere in Macedonia
    Country:
    Greece
    Which slot 2 card do you have?
     
  3. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    In order to run the browser you need a slot 2 cart that has RAM in it. The ones that will currently work are:
    • Supercard (except for the rumble version)
    • M3 (except for the Professional version)
    • G6 Flash/G6 Lite
    • EZ-Flash 3-in-1 Expansion Pack
    • the official RAM cart that comes with the browser
    You'll need to patch the browser to make it work with anything other than the official RAM cart.

    You can get the patches for the Supercard, M3 and G6 here: http://gbatemp.net/index.php?download=525
    You can get the patch for the EZ-Flash 3-in-1 here: http://ezflash.sosuke.com/viewtopic.php?t=4262
     
  4. kcad
    OP

    Newcomer kcad Member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Thanks alot destructo bot for your reply.
    2 questions:

    So is the official nintendo ds opera browser is a slot 2 gba card?

    Also, vs all the others, is it better to just buy the nintendo ds opera browser, because I really dont mind spending the money for it, I was just wondering how to do it w/o having to buy it. But if the best way is to just buy it, then I'll do just that.
     
  5. teonintyfive

    Member teonintyfive GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    791
    Location:
    Greece, Somewhere in Macedonia
    Country:
    Greece
    The browser is a Slot-1 card and a small memory expansion. There are 2 versions, one for DS Lite (small memory expansion to fit the gba game slot) and one for DS Phat (normal GBA Cart sized memory expansion).
     
  6. kcad
    OP

    Newcomer kcad Member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    so the ds lite would be better because of the extra memory expansion in slot 2?

    I have a ds lite so if i bought the nintendo ds opera browser, got the slot 2 memory expansion but i dont want to use teh slot 1 nds card because i have a g6 real on it, all i would have to do is download the nintendo ds browser rom onto my g6 real card?
     
  7. kcad
    OP

    Newcomer kcad Member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    scratch that, the nintendo ds lite browser is the one im getting.

    Now the only question i have left is, if i bought the nintendo ds lite browser, but i dont want to have to use the slot 1 card that comes with it, could i just use the slot 2 card and then download the ROM for my g6 real for my slot 1 card so i dont have to switch cards whenever i feel like surfing or playing games without having to do any patching?
     
  8. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    Destructobot, you forgot the EZF4. It works fine with Opera if you use the proper patch.
     
  9. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    Where does one find this patch? I've only seen Rudolph's 2-in-1 thingy for the EZ-4, and I was under the impression that it only worked with carts that it could soft-reset on (i.e. not the G6 Real, which is the subject of this thread). I didn't really look into it though, so correct me if I'm wrong about that.
     
  10. teonintyfive

    Member teonintyfive GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    791
    Location:
    Greece, Somewhere in Macedonia
    Country:
    Greece
    You can use the ROM with the real expansion. [​IMG]
     
  11. kcad
    OP

    Newcomer kcad Member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    13
    Country:
    United States

    [​IMG] whoo k thx. Okay, so the only type of ROM i can find is the European browser. Is there a difference between teh US and the European one especially since im buying a Nintendo DS browser here in the US?
     
  12. jerbob92

    Newcomer jerbob92 Advanced Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    67
    Country:
    Netherlands
    probably more languages [​IMG]
     
  13. Spikey

    Member Spikey Your Special Someone

    Joined:
    Mar 16, 2006
    Messages:
    2,284
    Country:
    United States
    WRONG! There is NO difference between the two... in fact, even the ROMs are completely identical. They didn't even bother to change anything but the sticker on the front of the cart for the USA release of the browser.
     
  14. jerbob92

    Newcomer jerbob92 Advanced Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    67
    Country:
    Netherlands
    will a EZ flash II work?
     
  15. ridgecity

    Member ridgecity GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    759
    Country:
    Mexico
    I have a european Rom with the Us expansion and it works, I even changed the memory transparent card for the DS white one and now it looks like its not there. Very easy.
     
  16. jerbob92

    Newcomer jerbob92 Advanced Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    67
    Country:
    Netherlands
    will a EZ flash II work?
     
  17. ZeWarrior

    Member ZeWarrior TheWarrior

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    2,810
    Country:
    Brazil
    No? Only the ones that DestructoBot listed and the EZ-Flash4
     

Share This Page