Newly purchased R4 chinese warning

Discussion in 'R4 DS' started by juliodunbar, Nov 5, 2007.

Nov 5, 2007
  1. juliodunbar
    OP

    Newcomer juliodunbar Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    Namibia
    I get an error message in Chinese when I start up my R4, I hunted around and found this guy who has the same message:
    http://werxie.googlepages.com/chiinese.bmp

    I've owned another R4 that's never given me any problems so when my friend went to Hong Kong I had him pick me up another one. It's the new version without the spring loaded slot. The SD card works fine when I swap it over to my other R4 but when I put it in the new one I get this error message. Any help?

    Thanks in advance!
     
  2. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    I dunno, but it sounds like your new R4 is fake. [​IMG]
     
  3. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    whats that say in chinese ?
     
  4. sonic209

    Member sonic209 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    658
    Country:
    United States
    did it come with a CD
     
  5. juliodunbar
    OP

    Newcomer juliodunbar Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    Namibia
    I think you're right that it's probably a Chinese card. I'm going to try installing the Chinese firmware now and see if that works. I'll update everyone with my progress. It'd suck if I got the Chinese one. Although I wonder if it'll seem all that different.

    Edit:

    Yep, it came with a CD and the official looking R4 box.
     
  6. sylux92

    Member sylux92 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    You need to use the chinese kernel on a chinese r4, not the english (as was previously stated)
     
  7. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    ahhhh thats right !
     
  8. iq_132

    Member iq_132 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2006
    Messages:
    149
    Location:
    Kalamazoo, Michigan
    Country:
    United States
  9. sonic209

    Member sonic209 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    658
    Country:
    United States
    maybe it is chinese since the US one hasnt been released yet
     
  10. sylux92

    Member sylux92 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    What are you talking about? The english r4 has been out forever.
     
  11. juliodunbar
    OP

    Newcomer juliodunbar Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    Namibia
    Yep, it's Chinese-tastic! Works fine, just some of the information is in Chinese which isn't so bad since it'll probably just be acting as my backup R4 for multiplayer stuff. Moonshell is also in Chinese, I wonder if I can install the English moonshell on there instead. Does anyone know if there will be any other problems I'll run into?

    Oh, and the background images are incredibly ugly.
     
  12. Banger

    Member Banger Me > | | < You ..Wanna Line dance?

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    1,783
    Country:
    United States
    Just change them then.
     
  13. sylux92

    Member sylux92 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    445
    Country:
    United States
    You should be able to install english moonshell, just download it, install, rename the moonshell folder to moonshl and the nds to _DS_MSHL.NDS so you can boot it from the main menu.
     
  14. iq_132

    Member iq_132 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2006
    Messages:
    149
    Location:
    Kalamazoo, Michigan
    Country:
    United States
    You can also patch an English _DS_MENU.dat for use on a Chinese R4. [​IMG]
     
  15. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    whooooooooooot you got it to work congrats
     
  16. juliodunbar
    OP

    Newcomer juliodunbar Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    Namibia
    I've got to say: GBATempers rock. I checked out the podcast a while ago and I realized that this place was a little different than most forums and then today I came in for help and you guys rocked.

    Thanks everyone!
     
  17. wiithepeople

    Member wiithepeople ^^didn't play it that much, but I love it =D

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    789
    Location:
    the banned
    Country:
    United States
    Darn wish I was here earlier. I had this problem too right when I got my r4. I thought since the English data and stuff was on the disc, I could use it.

    Then my dad told me that it said my "firmware was incompatible" or something like that. Then he got really pissed and was like, "What is this r4 thing anyways? It doesn't even work!" ...except in Chinese. And he continued for like 20 minutes [​IMG]

    I was upset too, but I browsed the web and I found someone who had my same problem, and he put the Chinese stuff on. So I did that and ta-da!! Working r4! It kicked ass and I showed my dad later [​IMG] He was like "oh, okay. whatever." [​IMG] Congrats anyways!
     

Share This Page