New to R4

Discussion in 'R4 DS' started by claudekennilol, May 9, 2008.

May 9, 2008

New to R4 by claudekennilol at 1:46 AM (1,545 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. claudekennilol
    OP

    Member claudekennilol GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    239
    Country:
    United States
    I just borrowed an R4 from one of my friends 'cause his SD card died somehow and I had a spare laying around so I figured I'd give it a try, I've been looking around for a bit but I cannot for the life of me figure out if there's anything special I need to do (like directories / subdirectories / whatnot) to put stuff on my SD card. If someone could give me a short walk through or give me a link of an in depth guide of how to set up the data on my SD card it'd be much appreciated.
     
  2. Enter260

    Newcomer Enter260 Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    88
    Country:
    United States
  3. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
  4. claudekennilol
    OP

    Member claudekennilol GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    239
    Country:
    United States
    thanks, I think I found what info I needed.

    one last question, I downloaded the latest kernel (or whatever it's supposed to be called) and unarchived it to my SD card. Since I chose the English version, I'm supposing that I need the contents of the "English" folder in the root directory instead of the "English" folder itself in the root directory, am I correct in supposing so?
     
  5. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
    Yes, move everything in the English folder to the root of your card. Also check out my signature for a fixed version of the R4DS loader/firmware if you plan on using cheats at all. [​IMG]
     
  6. jack617

    Newcomer jack617 Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Im am also new to the r4 ,i need help i download the firmware and put it on my mircoSD card but the same thing keeps happening loading... in white bold letters for a long period of time can some show me a link of whts it suppose to look like
     
  7. claudekennilol
    OP

    Member claudekennilol GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    239
    Country:
    United States
    R4 doesn't support any SD cards bigger than 2 gigs or SDHC cards, so that may be your problem (as it was mine)
     
  8. jack617

    Newcomer jack617 Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    yeah i found this website saying tht sdhc cards dont actually conect to the r4 properly now i gotta get a refund
     
  9. yagdub

    Newcomer yagdub Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    16
    Country:
    Poland
    and its not going to r4 start support sdhc in future [​IMG]
     
  10. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia

Share This Page