New Super Mario Brothers Lag from HDD

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Tweeder, Nov 14, 2009.

  1. Tweeder
    OP

    Tweeder Member

    Member
    26
    0
    Oct 20, 2004
    United States
    Gloucester City, NJ
    Is anyone experiencing any lag while playing the game. I burned to DVD, then transfered to HDD through the USB menu. The game just seems a second back, a bit unresponsive. Even the Wiimote sounds seem half a second lagged back.

    Am I doing something wrong? Think a straight transfer to HDD would work?

    The game is working fine besides that, I repaired/patched it using the proper steps.
     
  2. Gamemaster1379

    Gamemaster1379 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    588
    82
    May 5, 2008
    United States
    United States
    There shouldn't be any lag whatsoever. In fact, HDD loading is faster than disc drive loading. If the console is at fault, you'd experience lag on disc drive games before HDD. But in any case, the lag could be from nearly dead batteries in the Wiimote. That tends to disguise itself as lag.
     
  3. s3phir0th115

    s3phir0th115 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    701
    4
    Dec 31, 2008
    United States
    I don't have any lag. All I did was Force NTSC when I loaded the game, and patch the main.dol with the hex editor instructions.

    I seriously don't understand what trouble people are having with this game. It really isn't that hard to run if you just follow the instructions.
     
  4. vettacossx

    vettacossx Wii Theme Team Founder

    Member
    1,329
    32
    Sep 19, 2008
    Right Behind You! Uh Oh!
    you mean when you use like cover flow and pass bye the game in the gui? Because i noted that right away as well using CFG the game plays fine but there is a lag on the HDD when browsing games as it passes the NSMB entry yep!
     
  5. razorback78

    razorback78 GBAtemp Maniac

    Member
    1,183
    0
    Aug 3, 2009
    no lags here also. i did not even hex edit the main.dol and it runs perfectly off the hdd through neogamma.
     
  6. Tweeder
    OP

    Tweeder Member

    Member
    26
    0
    Oct 20, 2004
    United States
    Gloucester City, NJ
    I'll try to change the Wiimote Batteries but if I remember correctly, they are pretty fresh. Like I said, it was patched correctly. It boots and stays playing forever. I'm on 2-3 now... So no problems there. I'll try a few things and update the thread. The game just doesn't seem as fluid as every other mario game out there including SMB on DS.
     
  7. supagusti

    supagusti GBAtemp Regular

    Member
    287
    0
    Feb 2, 2008
    Australia
    Also no lags!
    Patched the australian version (the first floating around) with the alt.dol by myself. Works fine!