new super mario bros

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by gocesgo, Jun 20, 2006.

Jun 20, 2006

new super mario bros by gocesgo at 11:54 PM (2,643 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. gocesgo
    OP

    Newcomer gocesgo Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    17
    Country:
    i have supercard and superkey.....i'm trying out new super mario bros.
    when does the game auto save? I've played two levels so far, restarted the game and i had to start over again.

    thanks!
     
  2. Noah

    Newcomer Noah Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    Go to the first mini-dungeon and it should save after you beat it.
     
  3. shaoranm

    Newcomer shaoranm Advanced Member

    Joined:
    Apr 27, 2006
    Messages:
    57
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    Once you've beaten the game once you can save anywhere.

    If you haven't beaten the game, either finish a mini-dungeon (the small tower), a world dungeon (the castle for each world), or unlock a locked area (by using your star coins). All of these scenarios would let you save after.

    Be careful on the use of star coins, though, as they are limited (the ones you can unlock). Also, getting star coins can get a bit difficult as you progress, so use it sparingly.
     
  4. Vater Unser

    Member Vater Unser GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 28, 2004
    Messages:
    2,184
    Location:
    Pen Island
    Country:
    Germany
    the game doesn't autosave at all...I think that's what he wants to hear
     
  5. gocesgo
    OP

    Newcomer gocesgo Member

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    17
    Country:
    actually it does auto save after you beat the mini-dungeon as the previous poster mentioned........

    thanks everyone for the help
     
  6. outphase

    Member outphase Custom title

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    1,218
    Country:
    United States
    It doesn't autosave, it only gives you the option to.
     
  7. biznizza

    Newcomer biznizza Newbie

    Joined:
    Jun 20, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    Afghanistan
    Even when i save, it doesnt load the save back up on my M3, CF card version (with passcard 3). Anyone know what's up? I'd kill to really dig into this game.
     
  8. nunofgs

    Member nunofgs GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 16, 2006
    Messages:
    185
    Country:
    Portugal
    I had that problem with the pre-patched rom. if you rom has been pre-patched,download a clean dump and patch it yourself
     
  9. Jeomite

    Member Jeomite GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 16, 2006
    Messages:
    215
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Did you make sure there is an existing SAVE file ifor New Super Mario Bros in the NDSSAVE folder.
    If no SAVE file exists (.dat file) in the NDSSAVE folder of the same name as the game, it will not save any progress.

    Example:

    Name of NDS Game File on the CF Card: New Super Mario Bros.nds
    Name of SAVE File in NDSSAVE folder on the CF Card: New Super Mario Bros.dat
     
  10. xxx_boy

    Newcomer xxx_boy Member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    u can not save automatically. u have to beat the boss of game, then you can save the game
     
  11. Vater Unser

    Member Vater Unser GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 28, 2004
    Messages:
    2,184
    Location:
    Pen Island
    Country:
    Germany
    I think paying $40 for the game is a lesser effort than killing people
     
  12. teh_raf3

    Member teh_raf3 Whatever suits you

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    1,992
    Location:
    Belgium, Bruges
    Country:
    Belgium
    [​IMG]

    Try redownloading the rom... wait, there where two versions, the psyds was the correct one I think.
     
  13. jaxter

    Newcomer jaxter Member

    Joined:
    Jun 24, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    I'm having trouble with this too...

    I used the pre-patched rom and M3, gave it to a friend who couldn't wait to play it, he said half the time the saves worked and half the time they didn't, which is stranger than them never working.

    What's my best bet? just use the psyds one, patch it myself using the m3 game manager?

    also, (off topic) what software can I use to keep track of which roms I have and whether they're the correct versions?
     
  14. outphase

    Member outphase Custom title

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    1,218
    Country:
    United States
    well, if the prepatched version isn't working, why wouldn't your choice go with the clean dump? Unless you prefer non-functional games.

    offlinelist, ndscrc or nintenren can keep a verified list of games
     
  15. jaxter

    Newcomer jaxter Member

    Joined:
    Jun 24, 2006
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Well, at the time I had two versions - the prepatched version, which ran and seemed to save, and an unpatched which didn't run at all (mind you, with older M3 firmware).

    Thanks, I'll try to download all three, see what works for me.
     

Share This Page