New release of AceKard RPG Custom Firmware - BNSM 1.99 (now AKBBS 1.99

Discussion in 'Acekard' started by Smiths, Apr 27, 2008.

  1. Smiths
    OP

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States
    http://www.acekard.com/bbs/viewthread.php?...%3D1&page=1

    I guess mirror can be posted here or something but I'm drinking and watching hockey, so someone else do it. [​IMG]
     


  2. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    Nice - I need to get me an Acekard.
     
  3. generalguy

    Newcomer generalguy Newbie

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Does anyone have screenshots of the ui?
     
  4. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    For the most part, it looks the same as the original AKRPG loader.
     
  5. stormcontrol

    Newcomer stormcontrol Newbie

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    Singapore
    sorry, newb to ak2 here. is this much better than bliss custom (which i'm using now)?
     
  6. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    This firmware only works on the RPG.

    it's a hybrid of all the custom firmwares, including bliss'.
     
  7. stormcontrol

    Newcomer stormcontrol Newbie

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    Singapore
    ahh. i jumped to the conclusion it could run on ak2. =p
    Thanks for the clarification!
     
  8. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Hell. If my SCDS1 SDHC breaks, I'll get a Acekard RPG for sure...
     
  9. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    I'm strongly considering getting one, but finding it hard to justify dropping 80USD on another flashcart..
     
  10. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Good point....
     
  11. g3p3nk

    Newcomer g3p3nk Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    i'm new to this AKBBS thing. currently i'm using bliss custom.
    i visited the website's SVN (http://devel.acekard.com/svn/trunk/AceKard-BBS/), but there are LOTS of files over there >,<
    could anybody tell me which files i should download to get this AKBBS 1.99 for my AK2?

    thanks alot =]
     
  12. azotyp

    Member azotyp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    1,175
    Location:
    Poland
    Country:
    Poland
  13. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    I don't believe the merged firmware works for the AK2. The Bliss firmware (Custom OSMenu for Acekard2 : v407.bliss.k08) is the one you want for the AK2: http://bliss.hanirc.org/blog/

    -Bri
     
  14. g3p3nk

    Newcomer g3p3nk Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    oh.. so it doesnt work on AK2 ._.
    well yea, i'm using bliss custom k08 one for a while, and was thinking of trying the AKBBS. but i guess i'll stay w/ bliss =D

    thanks guys x]
     
  15. Swip

    Member Swip GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    557
    Country:
    Australia
    It'll work, just get the akmenu4.nds from bliss' AK2 custom. Then rename __rpg folder from AKBBS to __ak2. And place the dldi file for the ak2 from bliss' __ak2 folder inside the renamed __rpg folder.
     
  16. Smiths
    OP

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States

    That won't give you anything from AKBBS. the Akmenu4.nds contains all the code and such.
    I'm contacting the AK team about potentially getting a AKBBS for AK2... but no promises.
     
  17. g3p3nk

    Newcomer g3p3nk Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    wow, if they really are going to accommodate AKBBS for AK2, that'd be awesome! i'll keep waiting! it seems to be able to do more than bliss' custom (although i like bliss' one), but i'd like to see which one is the best for me.

    thanks smiths! and all of the AKBBS team and bliss~~ =]
    (i'm quite sure smiths and bliss ARE part of AKBBS team. no?)
     
  18. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    What might AKBBS do on the AK2 that Bliss' menu doesn't do?

    -Bri
     
  19. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    Most of the additions are documented in the changelog.
     
  20. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    one major feature which i've added in my private build and a public beta for the rpg (http://devel.acekard.com/wiki/wiki/AceKard-snapshots) is Slow Motion.
     

Share This Page