new games just freeze in load in wiiflow

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by corpuskiller, Nov 16, 2011.

Nov 16, 2011
  1. corpuskiller
    OP

    Newcomer corpuskiller Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Denmark
    I have a problem with a few games in Wiiflow.

    When i try to load games like Rayman Origins and Mario & Sonic Olympics 2012. The games just keep on loading?? I had success with using IOS 223 on Raymand. But it had a lot of wird behavuer in the game with a lot of loading scenes?

    I have no problems what so ever in the new Zelda game and all my other games? Also I don´t beleive the two games are broken.
     


  2. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,372
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    Try CFG USB Loader or USB Loader GX instead.
     
  3. Kittymat

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    No need for that - just update your cios's, most new games need a cios with a base 56.
     
  4. corpuskiller
    OP

    Newcomer corpuskiller Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Denmark
    Thanks for the answers?

    Would it be a good idea to use Modmii installer and maybe re-mod the wii?? or just update with cios 56?
     
  5. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    It can't hurt to make sure everything is up to date.
     
  6. TiMeBoMb4u2

    Member TiMeBoMb4u2 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,169
    Country:
    United States
    Agreed. A link to ModMii is in my Sig.

    :D
     
  7. corpuskiller
    OP

    Newcomer corpuskiller Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Denmark
    Well, i have now re modded my wii with the ModMii tool (great piese of work). But i still have the problem? I have now located that never games share the same problem. It goes for Rayman origins, Kirby´s Adventure, Pocoyo Racing (I have small kids!) and Mario and Sonic at the London 2012 Olympic Games. some of them i can get to work partially by changing the cios to 222, 223.

    Is there a new protection or cios not incorporated into wiiflow and CFG USB Loader?
     
  8. Kittymat

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Update wiiflow to the latest version, run the above games on the cios you installed with base 56 (modmii usually puts this at 249) ensure if you are using the latest wiiflow that you do not use the emulated nand till you prove the game works (emulated nand can cause freezing on loading the first time a save is generated - only on some games)
     
  9. corpuskiller
    OP

    Newcomer corpuskiller Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Denmark
    i have checked wiiflow and modmii. and it is running cios 249 on base 56. Also tried to burn the game to disc (have an old wiikey 1 installed). could see the game. but got an disc error while loading?

    also thanks for the help so far. it has given me some ideas what to try next.
     
  10. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Post a syscheck with the guide in my signature.
     
  11. corpuskiller
    OP

    Newcomer corpuskiller Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Denmark
    Here is my syscheck:

    Warning: Spoilers inside!
     
  12. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Do you have any settings other than the default ones enabled? Also, are the games from the same region as your Wii?
     
  13. corpuskiller
    OP

    Newcomer corpuskiller Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Denmark
    i always start out by trying in default modes. and i have tried both the Pal and NTSC version of the game, with the same result.

    One version i tried, i got to work but it kept loading every 10 seconds in the game.
     
  14. corpuskiller
    OP

    Newcomer corpuskiller Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Denmark
    Well, have tried almost everything. Setting modes on and of in the loader. Trying different isos of the game etc.

    Could it be a differents in the cios. that only affects older wiis? Cause all the older games i have tried, is there no problems in.

    I also have this problem in the new Kirbys game.
     
  15. satannuts

    Newcomer satannuts Member

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    corpuskiller,
    where did you get your wiiflow boot.dol from? From ModMii? Then that is old version....
    Download version r417 from here - rename r417.dol to boot.dol and replace the old one in your app folder.
    That should fix some games freezing at start...

    if you already did this, then ignore this post.
     
  16. corpuskiller
    OP

    Newcomer corpuskiller Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Denmark
    I´ll try that. thanks.
     
  17. corpuskiller
    OP

    Newcomer corpuskiller Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Denmark
    Ok, i had time to try with the other boot.dol. But it just gave me a black screen when entering Wiiflow.
     
  18. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,547
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    How are you loading wiiflow? If you use a forwarder make sure you have the latest one and IOS58 installed.
     
  19. corpuskiller
    OP

    Newcomer corpuskiller Member

    Joined:
    Nov 16, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Denmark
    Ok. I still have this problem.. It´s all newly released games that i only can make partial to work. If i use Ios 223. But the loading times are very long. And i´m not sure if they work without any errors.
    Have also tried different versions od the same game. All older games work without any problems. I have tried to remod the wii with no difference. If i go into wiiflow update. it says i´m up to date.
     
  20. brausm08

    Member brausm08 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    721
    Location:
    USA - Midwest
    Country:
    United States
    the wiiflow update does not work...i assume you're probably on r304 if what was said earlier in the thread all is still accurate (r304 was the Modmii version back then).

    i suggest getting the following:
    wiiflow-mod r175 from the googlecode page
    a current forwarder (v11d) from wiiflowiki.org
    d2x6 (or greater) 249[56] and 250[57] (you may have this installed already)

    to properly install wiiflow: back up your covers/boxcovers if you want them, then rename or delete the following:
    root:/apps/wiiflow/wiiflow.ini (file)
    root:/wiiflow (folder)

    once you have it running, you can move your boxcovers to the newly created wiiflow folder.

    i assume your issues with wiiflow-r304 running on 249 is that you have d2x cIOS there, and that version of wiiflow is incompatible with d2x.

    compared to r304, the new wiiflow-mod (r175) is d2x compatible. it also cannot utilize Hermes cIOSes (222-225) as support has been removed. supports DML. supports NAND emulation.

    hopefully you can get it going....
     

Share This Page