neogeo emulators on wii questions

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by Tall Alien, Dec 6, 2008.

Dec 6, 2008
  1. Tall Alien
    OP

    Banned Tall Alien Banned

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    225
    Country:
    United States
    1. do i have to convert them to .neo, like neoDS?
    2. does it emulate mame games, or the neogeo console?
    3. how well does it run?
     


  2. slaphappygamer

    Member slaphappygamer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    536
    Location:
    California
    Country:
    United States
    you must use the mame roms for this. see the "romfc" dir for the proper rom name. also, it runs very well.
     
  3. Tall Alien
    OP

    Banned Tall Alien Banned

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    225
    Country:
    United States
    also, do i put it in a folder in the "apps" folder, or in the root
     
  4. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    read the readme!
     
  5. aaron91

    Newcomer aaron91 Member

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    What are the extensions for ROMs for the original Neo Geo carts? I know thats not what gxgeo uses I was just wondering if anyone knew.
     
  6. kevenz

    Member kevenz GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    284
    Country:
    Canada
    Tall Alien:

    this emulators loads roms zipped with a .rom or .bin extension...... .bin seems to work better.

    check in the romsrc for the file list required to play a certain game.
     
  7. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah iv'e mentioned that loads of times now
     
  8. Tall Alien
    OP

    Banned Tall Alien Banned

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    225
    Country:
    United States
    the only rom that loads and appears is galaxy fight. samurai showdown 4 (special version) and snk vs capcom wont even appear-yes i checked the names
     
  9. cucukshow

    Newcomer cucukshow Member

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    49
    Country:
    Uzbekistan
    every time is code dumped i am very crying of this problem
     
  10. Jacobeian

    Member Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,879
    Country:
    Cuba
    follow all that steps carefully, if you don't find a file, use google
    check the romrc file associated with your rom and see if your zip content matches
    that's really not that hard

    oh, and be sure your sdcard is formated with FAT, not FAT32, it often leads to problem
     
  11. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    dam right there Jacobeian
     
  12. Tall Alien
    OP

    Banned Tall Alien Banned

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    225
    Country:
    United States
    what about my problem? only 1 romset appears!
     
  13. Jacobeian

    Member Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,879
    Country:
    Cuba

    check if the .rc files for that roms are in the /romrc directory
    check if the zipped rom files in the /roms directory are valid zip files

    obviously, .zip and .rc filenames should match (in your case, samsho4.zip & svcplus.zip), as well as .zip content and .rc description (222-xx.bin, svc-xx.rom & svc_xx.rom), beware of underscore and files extension...
     
  14. kevenz

    Member kevenz GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    284
    Country:
    Canada
    I can tell you that Snk Vs Capcom won't work for now because it's too big for the Wii RAM.
     
  15. Tall Alien
    OP

    Banned Tall Alien Banned

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    225
    Country:
    United States
    actually i meant samurai showdown 5

    but i have to open up the .rc?
     
  16. Jacobeian

    Member Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,879
    Country:
    Cuba
    your zip filename and content should matches one of these
    anyway, I think samurai showdown 5 is too big also, use smaller roms

    PS: I now understand the marketers that created homebreware, etc... there is REALLY some money to do [​IMG]
     
  17. kevenz

    Member kevenz GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    284
    Country:
    Canada
    25mbs zipped is the maximum the emulator can handle at the moment.... bigger than that will result as code dump.
     
  18. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Yeah that's right, there is a conning way that can handle larger roms, with some sort of app that gets all the roms graphics into a file, and gxgeo can handle it, just the graphics go a bit bad, blizzo told me, best not to do it, goes fucked up, hopefully a new release sometime. [​IMG]
     
  19. kevenz

    Member kevenz GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    284
    Country:
    Canada
    I hope he finds a way to do it....... I think it's already possible on the NDS and PSP to play the bigger games so it should be possible on the Wii.
     
  20. Jacobeian

    Member Jacobeian GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    1,879
    Country:
    Cuba
    sure it's possible ... but you need to code it and this takes time,considering most devs have also work/uni/family and do not spend their loosy time on forums hitting F5 like us... just be patient
     

Share This Page