NeoDS 0.2.0

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Urza, Jun 20, 2008.

Jun 20, 2008

NeoDS 0.2.0 by Urza at 7:36 PM (5,956 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. Urza
    OP

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    NeoDS 0.2.0
    Big update
    [​IMG]
    Download and changelog below.

    Warning: Spoilers inside!

    [​IMG] Download
    [​IMG] Developer Homepage
     
  2. cosmiccow

    Member cosmiccow Original Hippie

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Messages:
    1,125
    Country:
    Germany
    yay! awesome.
    now NeoGeo on the go got even more convenient [​IMG]
     
  3. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Nice. I've been waiting for some updates on this.
     
  4. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,617
    Country:
    Sweden
    Great to see more updates on this one. ^^
     
  5. Slave

    Member Slave GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 29, 2006
    Messages:
    400
    Location:
    Montreal, Quebec.
    Country:
    Canada
    All it needs now to be perfect is a Save/Load state [​IMG]

    Best Emulator on DS so far!
     
  6. s0ldats

    Newcomer s0ldats Member

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    United States
    any word on an osx rom converter?
     
  7. tinymonkeyt

    Member tinymonkeyt GBAtemp brat

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    3,221
    Country:
    United States
    omg hooray!
    finally pause and sleeps :]
    yeah, if they put in a save feature, then that'd be downright awesome!
     
  8. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Another thing I noticed is that when you tell it to shut off the bottom screen, it actually turns the backlight off now, not just blank the screen.


    I like how it will say "slot2" if you have one plugged in.

    The save feature is nice for saving scaling and CPU speed when booting a game. Being able to manually configure the buttons is full of win!




    So here's a little question....which Fatal Fury has the most characters?
     
  9. DivineZeus

    Member DivineZeus GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 19, 2008
    Messages:
    281
    Location:
    Rovigo, Republic of Venice
    Country:
    Italy
    Nice update! [​IMG] matrimelee, Real Bout Special and Real Bout 2 finally work great! [​IMG]

    PS: Rage of the Dragons, and Sengoku 3 still don't work properly... :/

    PPS: (LOL) EZV 3 in 1 is not supported yet, or i'm wrong? :wtf:
     
  10. m3rox

    Member m3rox GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    1,673
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    Just finished playing through a few stages in Metal Slug, nice emulator. The controls could be mapped a little better though.
     
  11. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    You can re-map the controls to anything you want in this latest version.
     
  12. psycoblaster

    Member psycoblaster Divine

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    2,132
    Location:
    Seoul.. (in Korea)
    Country:
    Korea, South
    and multiplayer [​IMG] (if possible [​IMG] )
     
  13. Sir-Fritz

    Member Sir-Fritz GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    1,336
    Location:
    Brisbane, Australia
    Country:
    Australia
    Before i updated to this version i had metal slug 4 working fine but now it has some message about how copying snk boards is pohibited. How can i make it ms4 work again? Do i just have to reconvert it with a different bios?
     
  14. HolmesNumba187

    Newcomer HolmesNumba187 Advanced Member

    Joined:
    May 6, 2008
    Messages:
    91
    Location:
    Miami, FL
    Country:
    United States
    yea can't get metal slug 4 or 5 to work, wussup with that?
     
  15. wiki

    Member wiki GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 15, 2006
    Messages:
    120
    Country:
    Australia
    i can't convert kof98.zip, the converter just ignores it. it converted fine in previous build.

    edit: Converting kof98 with previous build works fine with this emulator version.

    One feature I'd really like to see in the next build would be the option to set it to 'console' mode. This will let us go to training mode, set difficulty higher for example, in kof and other fighting games.
     
  16. DivineZeus

    Member DivineZeus GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 19, 2008
    Messages:
    281
    Location:
    Rovigo, Republic of Venice
    Country:
    Italy
    With Universal Bios you can choose arcade/console mode and many cheats like infinite energy/time/power gauges... [​IMG]
     
  17. TheWingless

    Member TheWingless Wafuu~

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    1,034
    Country:
    United States
    Metal Slug 5 works perfectly fine over here... Maybe you just need a different rom from somewhere else.
     
  18. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    I got a funny little error from Puzzle Bobble 2 after Game Over.

    "Your card is still inserted", displayed in the BIOS options font.
    And then it just went back to normal.

    Odd, I didn't get this on 0.1.0
     
  19. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    whats best BIOS for this.
     
  20. killking

    Newcomer killking Newbie

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Can some one give me a link to download the newest converter? I downloaded every version of neods and only the converter that came with 1.0 had the convert.bat file in it, all the other ones just ran the console window for a second and did nothing. I got the 1.0 one to convert a few roms but none of them work on my ds. Neods 2.0 works on my ds and it shows the rom and I press start to select it and it loads the bottom screen like its supposed to but the game never starts. Can any one help me? Please, I've been trying to get this to work for almost 3 days now, I need help!
     

Share This Page