Emulation Need some help with Kirby and the Rainbow Curse on Cemu.

tristendo

New Member
OP
Newbie
Joined
Oct 26, 2020
Messages
2
Trophies
0
Age
24
XP
36
Country
United States
Okay, I can't seriously be the only one this is happening to. I have tried to play this game multiple times, but I just can't get myself to do it. Not because of anything the game did wrong, but because of a visual glitch. A major visual glitch. Almost every time I draw a line, it disappears or starts slowly flickering in and out of existence. It usually shows up for half a second first, then it disappears and all I can see are the white endpoints. I have tried everything I can think of. I have changed every setting under the Sun. I swapped between Vulkan and OpenGL and messed with all their settings. I have messed with all my Nvidia settings. I've restarted my computer. I've swapped between TV and gamepad screen. Nothing changes. This seems like a very major issue. And yet, I search on Google and find absolutely nothing. Also, nobody on r/cemu seems interested in answering me. Please tell me somebody out there knows what's going on.

My specs are:
  • Intel i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz

  • 16 GB RAM

  • NVIDIA GeForce GTX 1060
Also, if it's important, this is the PAL version of the game (Kirby and the Rainbow Paintbrush).
 
  • Like
Reactions: Mama Looigi

Mama Looigi

ฅ^•ﻌ•^ฅ
Member
Joined
Aug 8, 2018
Messages
909
Trophies
1
Location
Looigi's Mansion
XP
4,225
Country
Ireland
Have you tried messing with the accuracy settings in the game’s profile?
See if switching between True, Minimal, and False make a difference.

If you have any graphics packs enabled, see if disabling them makes a difference

Switching from triplecore to singlecore can also improve graphics in rare cases

Make sure your Nvidia drivers/Windows/Intel drivers are up to date

If none of that works, try a new game dump

(I never ran into this issue, and seeing how no one else has, you might want to start with a new game dump)
 

tristendo

New Member
OP
Newbie
Joined
Oct 26, 2020
Messages
2
Trophies
0
Age
24
XP
36
Country
United States
Never mind. I don't think it's anything I can fix. I actually managed to find a couple other people with the same issue, and looking at the testing section on its Cemu wiki page, I found that the 1.16 notes mentioned something about paintings disappearing. I decided to try a previous version of Cemu I had (1.15.17), and sure enough, problem solved. Seems like something got screwed up in an update, and nobody's fixed it.
 
General chit-chat
Help Users
    KenniesNewName @ KenniesNewName: https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2022/08/08/arts/olivia-newton-john-dead.amp.html?espv=1